Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bankaktier og udbytte


47740 Kobbe 27/10 2011 23:36
Oversigt

Tidligere var en af de gode grunde til at eje Danske Bank-aktier, at udbytteprocenterne var op mod 4,7% i årene, inden Lehman krakkede. Herefter lukkede staten - med god grund - for udbytterne, men kan nogen gennemskue, i hvor høj grad EU har dikteret en fornyelse af strambukspolitikken? For hvis Danske Bank er blandt de bedst kapitaliserede i Europa, er de vel herre i eget hus igen, eller?

2010: http://www.business.dk/finans/banker-goer-klar-til-betale-udbytte
I forgårs: http://borsen.dk/nyheder/finans/artikel/1/218185/fakta_bankers_aktieudbytte_begraenses.html

Citat fra EU-parlamentets (vedhæftede) erklæring fra d. 26. oktober, som Børsen-artiklen refererer til:

"Finansiering af kapitalforøgelser: Bankerne bør i første omgang anvende private kapitalkilder, bl.a. gennem omstrukturering og konvertering af gæld til aktieinstrumenter. Bankerne bør være underlagt begrænsninger med hensyn til udlodning af udbytte og bonusudbetalinger, indtil målet er nået. Om nødvendigt bør de nationale regeringer yde støtte, men hvis denne støtte ikke er tilgængelig, bør rekapitaliseringen finansieres via et lån fra EFSF for så vidt angår landene i euroområdet."
pdf125624.pdf



28/10 2011 00:22 Kongkurs 047741



Jeg tror det er ret sikkert, at både udbytter til aktionærene og bonusser til ledelse m.fl. vil blive lovmæssigt begrænset fremover, alene i kraft af at man her i Dk vil undgå nye ""Roskilde Bank'er"" hvor man bevidst arbejdede på at få aktiekursen i vejret, selvom det var til skade for banken.



28/10 2011 10:21 047760



Hej Kobbe,

Nej Danske Bank er ikke herre i eget hus sålænge de har taget af bankpakkerne og jeg tror der vil gå en rum tid før der bliver råd og lyst til udbytter i den sektor.

Udbytte går også lige negativt på tier 1 capital så det er ikke noget man har lyst til.

Danske bank er iøvrigt gearet temmeligt kraftigt i sin udlånsbog.



28/10 2011 12:11 Thure 047785



Danske Bank er absolut ikke "herre i eget hus" da man stadig er dybt afhængig af bankpakkerne. Uden dem ville/vil Danske Bank ganske simpelt bukke under.

Desuden er 20%+ af Danske Bank ejet af Maersk. Det smitter af på Maersk's forretning af "deres" bank har kørt så ringe. Om ikke andet så på deres image. Vi kan forvente meget mere indflydelse fra den kant fremover.

Ønsker du udbytte i 4-5% klassen indenfor bankverdenen skal du lige over sundet. Svenske Handelsbanken og Nordea bank udbetaler stadig 4-5% p.a. i udbytter.






TRÅDOVERSIGT