Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ugens financielle kalender


51063 8/1 2012 11:25
Oversigt

Næste uge vil stadig være i skyggen af den stadig uløste Euro krise. Ligesom mange af de kommende uger vil være det. Fortsat meget nervøst. Fortsat mange penge på sidelinien.

Vi træder ind i en fase nu hvor de store banker så småt er ved at få pistolen sat for panden.

De ska vise en troværdig vej mod bedre solvens. 2 veje fører til Rom: Slankere balance eller mere egenkapital.

Der er nogle bankaktionærer rundt omkring som skal have fat i foret og givet deres yndlingsbank nogle flere af deres sparepenge. Vi sår hvordan det gik UniCredit i denne uge.

I Danmark er det ikke rigtigt kommet dertil endnu, og selvom jeg fejlagtigt troede at McKenzie rygtet om at APM ville af med Danske Bank var en konsekvens af netop dette, så viste det sig (muligvis) at være en and. Men af 2,1 trilliarder grunde (DB samlede udlån inkl. realkredit) så har jeg lyst til at trække "ingen røg uden ild kortet".

Jeg tænker bare at de kloge McKenzie drenge ikke trække det kort i en analyse, lækker det, uden at det på en eller anden vis ikke har været drøftet med stakeholders. ATP var også lidt for bemærkelsesværdig hurtigt ude.

Om 3-4 uger begynder regnskabssæsonen i US igen og så skal vi se om krisen (endelig) også sætte sig i regnskaberne.

Gør de ikke det, så har vi som investorer flere valg. Skal vi købe op i Value aktierne ( blue chip ) nu, til rimeligt interessante nøgletal. Eller skal vi vente på at den europæiske recession begynder at rulle ind over regnskaberne.

Jeg har nogle helt korte plays i tankerne hvor man køber de stærke inden regnskab og så sælger på regnskabet. For julesalget fejlede vist ikke nok i US, men det kræver noget mere analyse end jeg har tid til.

(PI er som bekendt en krævende elskerinde.)

Jeg foretrækker helt sikkert US aktier for EU aktier nu og i en lang periode frem. Om ikke andet så fordi euroen vil blive fortsat svækket overfor dollaren, ligeså længe krisen ikke er afklaret.

På det danske markedet kan jeg lide nogle ret kedelige midcap aktier, Per Aarsleef (selvom branchen er konjunktur ramt, har de sikret sig en del offentlige infrastruktur projekter, samt lukrative havvindmøllefundamenter) og Alk Albello (de næste 3-5 år står i deres tegn tror jeg)

financiel kalender uge 2




8/1 2012 12:52 Kristensen 051064



I forlængelse heraf, kan jeg lige poste et link jeg fandt på børsen. Der indgår bl.a. hvilke dage, nogle af PIIGS skal ud og refinansiere Obligationer.
http://img.borsen.dk/img/cms/tuksi4/uploads/img_server_adm.files/897_filename_6979.pdf



8/1 2012 14:06 investor1989 051067



Hej AKA.

Når du nu er så bullish på dollaren og de amerikanske selskaber (hvilket jeg også selv er). Ville det så måske ikke også være smart at se på nogle af de danske/europæiske selskaber der har størstedelen af salget i USD. Eksempelvis Novo Nordisk må da kunne lukrere godt på at deres Victoza salg sker til krs 5,8 etc. :)



8/1 2012 14:11 051068



Jo, det kan du have ret i. Nu er lige Novo ikke min favorit fordi den er meget dyr på nøgletal. Hvorimod at man i GSK, Johnson&Johnson og vist AstraZeneca får meget mere pharma for pengene.

Desuden er Novo heller ikke så generøs med deres udbytte som ovenstående virksomheder.

På den europæiske er der en del tyske og svenske virksomheder der godt kunne være interessante. Vi har blandt andet end udbytte/value liste som er ret god at orientere sig i.



8/1 2012 14:41 investor1989 051071



AstraZeneca har jeg også luret længe på. Meget positioneret mod USD, har en P/E under 10 og en Yield over 4%.
Men kender desværre ikke så meget til deres pipeline.



TRÅDOVERSIGT