Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nokia - Er Lumia med Windows vejen frem?


51831 THoeher 19/1 2012 23:37
Oversigt

Hej,

Hermed mit første indlæg på PI :)

Jeg arbejder selv i en branche hvor samspil, og integration, mellem teknologier og mennesker er en forudsætning for værdiskabelse. Og her venter vi spændt på hvad den nye windows-platform vil gøre for mobile devices - windows 8 beta gav nogle hints - men hvor godt bliver det...?

Jeg er ikke selv teknikker, men vores teknikkere der har set nogle demoer og præsentationer er meget positive - ikke mindst fordi windows platformen kan tweekes og anvendes i en lang række sammenhænge Iphone aldrig ville kunne indgå i. Ligeledes har de anmeldelser jeg har fundet online været relativt positive.

Men hvad med dem der driver salget - de 14-30 årige - vil de overveje Lumia frem og Iphone, HTC eller Samsung...?

Jeg er personligt positivt stemt på Lumia - og med min begrænsede indsigt er jeg så blevet positiv stemt på Nokia, og har købt i 38.12

Er der andre der har en mening om Nokia - er de 20% de sidste uger det der var i denne omgang, eller kan vi fortsætte op lidt endnu?



19/1 2012 23:51 151834



Ja det er vejen frem for Nokia. Det kan være en turnaround for selskabet og så er selskabet ikke dyrt p.t. Men der er en reel risiko for at de ikke står distancen mod Android og IPhone. Men man skal aldrig regne microsoft ud og den alliance er helt rigtigt. Men jeg synes man skal over 1-2 kvartaler før man rigtigt kan fornemme det. Og jo flere man ser med windows Lumia, jo bedre bliver den investering. Men de er godt nok blevet lammetævet af Iphone på blot 4 år er de forvandlet fra en af de største virksomheder i verden til en af de mest truede.

Så hurtigt kan det gå, når man kommer skævt ind i mediekonvergensen.

I den sammenhæng vil jeg da lige have lov til at markere dagen hvor Kodak gik konkurs! Sørgeligt men sandt!



20/1 2012 01:04 Media 051843



Jeg vil ALDRIG eje et produkt, som indeholder software fra Microsoft, dvs. heller ikke produkter fra selskaber, som Microsoft leverer software til.

Så enkelt kan det siges, og jeg håber inderligt Microsoft en dag lukker og slukker :−)



20/1 2012 01:54 troldmanden 051844



Hej Thoeher

Velkommen til proinvestor som aktiv skribent og tak for eet fint indlæg med lidt indsigt fra tekniker miljøet




20/1 2012 11:53 THoeher 151849



@ Media - den er da lidt svær at holde er den ikke? Der er jo microsoft software alle steder - også android. Desuden bliver flere og flere web services basered på og hosted i clouds - så tror du må vente lidt på den drøm :)Hvem køber du produkter fra med den tilgang?

For at bygge lidt mere på hvorfor jeg tror Lumia bliver interessant - for det arbejdende folk. Windowsplatformen er .NET baseret, i min egen lille verden betyder det noget da vores virksomhed leverer en platformsteknologi til ældreplejen. Platformen til ældreplejen er en slagmark nu og de kommende år - men kampen om platformen i hjemmet er ikke begyndt endnu. Når denne kamp begynder om et par år står platforme baseret på .NET meget stærkere end andre da integration er nøgleordet for platforme - og hverken Apple eller android kan følge med her...
Tidligere designer/ udvikler på Iphone har for nogle måneder siden lanceret et device til smart styring af varmen - et eksempel på noget at køre på en platformen i hjemmet - men det er 1 af 100 devices, og med den lukkede tilgang som appel har bliver de slået af markedet - er min påstand.

Og ja - det mobile device til fjernstyring af platformen er et must - og her tror jeg Nokia med deres alliance vinder et meget attraktivt marked.

Den mobile platform - til rigtig mange job - kræver integration til specifikke programmer og systemer. Det er ikke umiligt med Android i nær sammen grand som Apple - men absolut heller ikke så ligetil som med .NET. Igen vil de to andre måske stå stærkt på almene forbrugere - men jeg tror der kommer til at være stort marked for .NET baserede smartphones "in years to come" :)




20/1 2012 12:19 vouskootia 051851



Android indeholder ikke Microsoft software?
Der er nogle Android producenter der er blevet presset til at betale licens for nogle tvivlsomme patenter - men det er en anden sag....

Der er også en trend inden for software pt. hvor alt går mod nettet/cloud - og her er Microsoft de langsommeste og sidste til at komme med...

De ting der så bliver udviklet til cloud er tit og ofte simple services (ikke de store komplekse systemer som MS står for) - og der skal åbne interfaces til (for nem integration) - her er Microsoft også blandt de ringeste i branchen ;−)

De skal dog nok få solgt noget også - for vælger man først lidt forkert bliver man nødt til at vælge mere MS teknologi pga. de lukkede interfaces og protektivistisk teknologi - her er det offentlige nok en god salgs-strategi.



20/1 2012 13:02 THoeher 051852



Hej Vouskootia,

Sjovt som man kan have meget forskellig opfattelse af et marked - skønt det er samme prioritetder der vægtes :)

I min optik - vi hoster og drifter IT services for f. eks en kommune. I det setup er der kun to tilgængelige clouds der kan håndtere vores behov for service og kryptering. Microsofts i Irland og Holland. Den danske "cloud", som er under udvilking af bl.a. KMD er lang fra samme niveau som den irske. Jeg er ikke "pro" microsoft - vores forretning er baseret på en meget inkluderende og integrerende tilgang, vores software er open scource - og vi er absolut ikke glade for vendor log-in. Og vi baseres på integration til såvel hardware som software på en .NET platform :)

Så med samme prioriteter er vi nået til modsatrettede konklusioner :)



20/1 2012 13:37 vouskootia 051853



Kan den irske/hollandske Microsoft cloud også klare krav mod US patriot-act snooping? ;−)

Og kan i undgå DCOM og lukkede RPC kald fra diverse DLL'er når i "integrerer"?



20/1 2012 19:30 THoeher 051872



Haha - som skrevet tidligere er jeg ikke teknikker :) Det tror jeg der skal stilles videre til en kollega omkring - jeg ved ikke hvad de ting du skriver er.

Jeg arbejder på den bløde side - med implementering og procesanalyser. Derfor ligger mit fokus på funktionalitet - hvad softwaren skal kunne i sidste ende... Og her mener jeg netop der er sket noget nyt og spændende med Lumia :)


PS: Men hvis du mener at "patriot-act snooping", "DCOM" og "RPC kald" fra "DLL'er" er problemstillinger jeg burde bekymre mig om vil jeg da spørge videre "indad" til vores teknikkere.




20/1 2012 20:51 Media 051877



Android platformen bygger på Linux kernen og er Open Source, der findes ikke software fra Microsoft i Android.

Min iPhone 4S og iPad2 fra Apple bygger på IOS (lige nu version 5.02), og den indeholder heller ikke software fra Microsoft.

Jeg bruger primært Apple OS X (lige nu version Lion) til min MacBook Pro, som oprindelig bygger på BSD kernen, samt Linux til mine andre systemer. Det fungerer væsentlig bedre end det software, som kommer fra Microsoft. :−)

PS: Min datter er nu også skiftet til MacBook Pro, imens min søn bruger Ubuntu (Linux), det har han gjort i mange år. Endelig er vores hus nu 100% Microsoft-FRI :−)





20/1 2012 21:05 Media 051879



Nokia's big dividend and low price is a Value trap:

http://www.marketwatch.com/story/nokias-big-dividend-and-low-price-is-a-value-trap-2012-01-20?link=MW_home_latest_news

Nokia fortjener rigtig mange tøre tæsk efter Microsoft har kapret selskabet.



TRÅDOVERSIGT