Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torm - et godt køb ?


5198 Kongkurs 20/3 2009 13:15
Oversigt

Adskillige artiker rundt om i pressen, senest Børsen idag beretter om, at de Græske Storaktionærer i Torm fattes penge.

Muligvis er der andre storaktionærer, der er i samme situation.

Jeg har nemlig længe undret mig over, hvad der i den grad presser kursen på TORM, for hverken selskabet eller driften er der fejl på. De genererer et flot cashflow, overskudet er efter tiden særdeles acceptabelt, skibene er optaget i regnsbabet til betydelig lavere værdi end handelsværdien osv. osv. osv.

Aktien burde ligger i et niveau omkring 120 - 160, alligevel bliver den ved med at ligge nede og rode omkring de 46 - 60 - hvilket er helt hen i vejret, set ud fra selskabets situation.

Men Grækerne er altså i penge bekeb, og har stort set tømt et af deres andre selskaber for alle mider, hvorefter ejerandelen af Torm nu formentlig vil blive sat på markedet på en eller anden vis.

Der skulle efter sigende være flere interesserede købere, men spørgsmålet er hvad bliver prisniveauet? Det nuværende er ikke interessant, set i forhold til selskabets værdier, så skal man ikke sælge til kurs 48.

Men det forklarer da den extremt lave kurs - aktierne veksles til kontanter af nogle, der er under pres for at skaffe kontante midler.

Personligt vil jeg byde nye ejere velkommen, da det vil bringe mere stabilitet ind.

Jeg har tænkt mig at supplere yderligere på niveauer under 55, i forventning om, at udsalget før eller siden får ende, og realiteterne vil af spejle sig i aktikursen i opadgående retning.

Det bliver spændende at se hvordan dette potentielle drama vil udfolde sig i de kommende måneder.

Børsens artikel gengives her:
------------------------------
En græsk familie med Gabriel Panayotides i spidsen sidder reelt på magten i rederiet Torm. Det forhold kan dog meget snart ændre sig, eftersom grækerne er hårdt pressede andre steder i sit shipping-foretagende.

Det skriver Berlingske Business fredag.

Torm klarer sig ganske godt gennem krisen, og det er da heller ikke i Danmark, at den græske familie er under pres. Årsagen er derimod rederiet Excel Marine, som er børsnoteret i New York.

Excel Marine er blevet kørt helt i bund og har stor gæld på nuværende tidspunkt. Det har betydet at Excel Marine reelt styres af en række banker med Nordea i spidsen, og disse banker ser naturligvis gerne, at Panayotides kan dække nogle af tabene fra Excel Marine gennem et salg af Torm-aktier.

Skulle Panayotides sælge sine aktier i Torm - som rent juridisk ejes af Gabriel Panayotides' søn og en svigerinde - så ville det betyde nye hovedejere i det danske rederi.

Et salg af Torm-aktierne på sammenlagt 52 pct. af aktiekapitalen ville kunne indbringe mellem halvanden og to mia. kr. som altså efterfølgende skal afleveres til grækernes kreditorer. Tre til fire rederier står klar i kulissen og skulle være interesserede som købere



20/3 2009 13:40 05199



Hej Kongkurs,

Lad mig bidrage med 2 perspektiver....

1. Hvis en storaktionær er presset i dette markedet, så ville jeg måske være forsigtig på den ene side. På den anden side vil så stor en aktiepost næsten aldrig blive solgt over markedet, da det ville smadre kursen, hvilket man jo ikke har interesse i. Spørgsmålet er så om bare nyheden om at de er presset vil få andre investorer til at blive skeptiske.

Så hvornår bliver Torm et godt køb før eller efter de er ude af aktien. Vi så at placeringen af storaktionærens aktier i norden fik kursen på norden til at stige på dagen, men det var efter ret store valg.

2. De virksomheder som har lav gæld, kan vokse organisk, mens deres konkurrenter går konkurs vil få en meget meget gunstig position om 3-5 år. Så hvis man kan finde dem der overlever i branchen, så er den investering mange penge værd om 10 år. Er Torm en overlever, i mine øjne, klart ja!



20/3 2009 13:44 05200



valg = fald. Jeg staver som stengård idag.



20/3 2009 15:12 Kongkurs 05204



Akedemikker - jeg vuderer netop Torm, som en af de virksomheder, der fremover vil trække fra. Vi slipper ikke af med olie lige med det første. Skævhederne mellem hvor de forskellige olieprodukter raffineres og hvor de forbruges er voksende, og der bygges ikke nye raffinaderrier, så dette afhjælpes. Derfor vil behovet for produkttank stadig være højt.

Jeg kan ikke se, at der p.t. er nogle minusser ved Torm, ud over den usikkerhed der hæfter sig til problematikken omkring ejerkredsen, hvilket naturlgivis udgør en ikke ubetydelig kursrisiko på den korte bane, og ligeledes gør virksomheden sårbar over for opkøb /overtagelse på latterligt lavt kursniveau.



TRÅDOVERSIGT