Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Kommer der bud på Vestas????


54493 golfhouse 15/3 2012 19:13
Oversigt




15/3 2012 19:33 Uheldig 054495



Nej da.
Hvem vil dog købe den biks?
Kom igen om 5 år og se om de er købt op.
Jeg tror det næppe.



15/3 2012 19:40 golfhouse 054496



Det var da et uheldigt svar, har du læst linket .-)



15/3 2012 19:53 Uheldig 054498



Hvad mener du med det?
Du spørg om de bliver købt op og jeg svarer nej.
Hvad mener du selv da?
Så må vi jo se om du kommer med et uheldigt svar eller hvad du nu vil kalde det.... :−)



15/3 2012 20:12 120281 054500



Som jeg også skrev i chatte tidligere så bliver Vestas ikke opkøbt dels pga. der er så mange små aktionære / manglende stor aktionære. Samt det sjældent er en markedsleder bliver solgt - de enten opkøber eller fusionere. Men det sjove er jo her hvis man køber Repower for 1,5 mia dollar svarende til ca. 10 mia og Vestas ved nuværende aktierkurs "kun" er 12 mia. værd - ja så skal der nok sidde nogen med lommeregneren og regner på Vestas casen igen. Trods alt flere patenter, større markedsandel samt brand der er meget mere værd. Repower har fokus på Offshore, hvilket gør de passer godt til franskmændende.

Dog var de ude at demitere, men det skal de jo indtil noget er officielt - ellers går prisen bare op.

Men håber på konsolidering af branchen - så vi kan få marginer lidt op.

Har dog længe tænkt denne tanke som Alstrom gør sig. Altså man mangler et "vindmølle-ben" at stå på. Kunne man forestille sig Gazprom eller virkomheder der idag kun fokusere på Gas og olie - vælger at brande sig også med vedvarende energi fra møller ?



16/3 2012 20:30 Jackinvestor 054550



Hvorfor er det egentligt et problem med alle småaktionærerne. Hvis en mulig køber giver et rimeligt bud så kan de vel godt få 51% af aktierne og de behøver jo kun købe 51% for at have bestemmende indflydelse og regnskabsmæssigt kunne indregne Vestas 100% i deres koncernregnskab. Derfor behøver de jo reelt set kun at hoste op med halvdelen af vestases værdi for reelt set at købe selskabets knowhow og patentrettigheder. Så ved jeg godt de ikke kan foretage vedtægtsændringer, men det er vel heller ikke nødvendigvis nødvendigt.

Hvis der derimod var flere storaktionærer, så ville de kunne blokere for en overtagelse. Det at Vestas kun har en masse småaktionærer er vel tværtimod netop et dårligt værn mod en fjendtlig overtagelse...???, eller hvad man nu vil kalde det.



17/3 2012 12:43 doodha 054563



Ofte nævnes det, at aktionærerne i Vestas i udpræget grad består af private små-aktionærer: Myten om den danske folkeaktie...

Derfor bed jeg også mærke i, at debattøren ROI i sit foreløbig seneste "3. INDLÆG - VESTAS SOM INVESTERINGSOBJEKT " for 2 måneder siden gav et noget andet billede af Vestas' aktionærer:

Klip:
"Vestas har tidligere offentliggjort lidt data om virksomhedens top 50 aktionærer. Herfra ved vi at cirka 55 % af Vestas aktiekapital er ejet af selskabets 50 største aktionærer. De 50 største aktionærers ejerandel har desuden ligget relativt stabilt siden 2008. Forud for finanskrisen blev ejerandelen dog midlertidigt nedbragt med næsten 30 %. Det skyldtes i høj grad at større udenlandske aktionærer solgte kraftigt ud i de indledende faser af finanskrisen. I mit første indlæg i Vestas-føljetonen pointerede jeg at aktiens nedtur i 2011 var ganske forudsigelig for dem der følger de såkaldte "Smart Money" nøje. De udenlandske storaktionærers brandudsalg er i den forbindelse et rigtig godt eksempel på at det også kunne forudsiges at Vestas ville ende med at opleve den kraftigste nedtur blandt de store danske industriaktier under finanskrisen.

På trods af top 50 aktionærernes relativt høje ejerandel betragtes Vestas som værende 100 procent "free-floated". Det betyder at alle Vestas-aktier anses for at være frit tilgængelige i almindelig handel på børsen. For udeforstående kan det virke mærkværdigt at Vestas-aktien anses for værende fuldstændig free-floated når en relativt stor procentandel af aktierne samtidig ejes af selskabets top 50 aktionærer.

En delvis forklaring kan fås ved at se på den årlige udskiftning i blandt de investorer som overskrider den officielle storaktionærgrænsen på 5 %. Passeringen af denne grænse udløser nemlig et automatisk og lovfastsat krav om offentliggørelse af ejerskabet. Historisk har Vestas kun haft et relativt lille antal storaktionærer der har overskredet flagningsgrænsen på 5 %. Samtidig har de løbende udskiftninger i storaktionærgruppen også været hyppigere end hvad der ellers er typisk for sammenlignelige skandinaviske industrivirksomheder. Vestas har altså en historisk tradition for at have relativt få storaktionærer der også har korte ejerskabsperioder.

Ved at sammenligne de offentligt tilgængelige flagningsmeddelelser med Vestas' informationer om top 50 aktionærer er jeg kommet frem til en række yderst interessante konklusioner om virksomhedens institutionelle ejerskabssegment. Disse konklusioner vil jeg dog først vende tilbage til i mit næste indlæg som kommer til at omhandle handelsadfærden bag Vestas-aktien. For nuværende vil jeg blot nøjes med at konstatere at flertallet i gruppen af såkaldte top 50 aktionærer udgøres af institutionelle investorer der oftest ejer mellem 1-2 % af selskabets aktier.

De udenlandske aktionærer spiller en nøglerolle i Vestas. Udlandets ejerandel har da også henover de sidste 10 år været jævnt stigende. I løbet af det sidste årti er mængden af aktier på udenlandske hænder næsten fordoblet fra 33 til 60 %. For at sætte udlandets ejerskab i perspektiv kan vi sammenligne med hvad der gennemsnitligt gør sig gældende for det danske aktiemarked som helhed. Ifølge VP Securities svinger udlandets ejerandel af danske børsnoterede virksomheder typisk i niveauet mellem 30 og 40 % og det betyder altså at Vestas har en meget markant overrepræsentation af udenlandske investorer i ejerskabskredsen."



16/3 2012 00:03 troldmanden 054507



Nej jeg tror heller ikke på det. Og faktisk mget ala hvad 120281 skriver. Det er yderst sjældent en marekedsleder bliver opkøbt. Se bare hvordan Siemens og GE er kommet ind i branchen. De opkøbte de mindre selskaber Bonus og Enron og har så lavet en organisk vækst derfra.

Og som jeg også skrev i går så passer Repower faktisk meget fint idet de allerede har pæn erfarring offshore og har verdens pt største offshoremølle i form af en 6,15mw. Så sker der noget tror jeg det bliver dem Alstom køber. Men så længe det er til et niveau omkring 1,5 mia Euro så vil det også være positivt for vestas idet de viser der er mange flere værdier i vestas end hvad den nuværende kurs afspejler.

Men Alstoms CEO har godt nok været ret kraftigt ude at afvise det. Han har direkte lovet sine aktionær i dag at han ikke vil fortage kapitaludvidelser i dette svære marked. Og de kan åbenbart kun finansiere 500 mio Euro over driften. Resten skal skaffe fra enten ny Emission eller større gearing



16/3 2012 10:11 vebrand 054512



Er det idag sidste dag handelsdag for Vestas aktien, hvis man skal være formel ejer af aktien til generalforsamlingen ??

Hvis det er korrekt, så kan vi måske se nogle rimelig gode prisstigninger i aktien idag.



16/3 2012 11:01 Mumtaz 054514



Stiger pænt

Tror datoen er den 22 marts

sent from iPhone



16/3 2012 11:19 troldmanden 054515



Da der allerede er skiftet ud i bestyrelsen så tror jeg ikke der vil være nogen ekstra ordinær interesse for at samle aktier op til gf. Og derfor tror jeg helelr ikke vi vil se nogen issoleret stigning med afsæt i den baggrund



16/3 2012 12:31 120281 054517



Så starter konsolideringeren....

Den amerikanske vindmølleproducent Clipper Windpower er sat til salg af den amerikanske industrigigant United Technologies (UTC), der ikke betragter produktion af vindmøller som en del af sit strategiske hovedfokus.

UTC håber at få afsat Clipper inden for de næste 12 måneder, oplyser en talsperson fra det selskab under UTC-koncernen, som rummer Clipper Windpower, til branchemediet Recharge. Selskabet oplyser ikke om et eventuelt provenu fra salget.

Salget af vindmølleproducenten skal være med til at finansiere UTCs foreslåede erhvervelse af Goodrich Corp, der er leverandør af systemer og tjenester til fly-og forsvarsindustrien, skriver Recharge.
UTC investerede i januar 2010 207 mio. dollar for en ejerandel på 49,5 pct. i Clipper, og fik fuld kontrol over selskabet i december 2010 gennem en investering på yderligere 223 mio. dollar.



16/3 2012 12:45 troldmanden 054521



Lige præcis dette selskab har dog ikke den store betydning. De har praktisk talt allerede lukket deres produktion ned fordi de ikke sælger noget. Så vi skal lidt op i størrelse og så skal vi have en ordentligt omgang i Kina hvor der i dag er ca 80 producenter hvoraf mange dem nærmest kun er bambus producenter uden reel viden hvad de fortager sig. Men det fraholder dem ikke at underbyde.

Men ja jeg tror også 2012 bliver det første år hvor vi for alvor begynder at se kapacitet forsvinde fra markedet



16/3 2012 12:46 Triplus 054522



Jeg tænker at det må være vanskeligt at få en ordenligt pris for et vindmølleselskab i øjeblikket. Det er finanskrise, markedet er meget politisk styret og selskaberne genererer generelt ikke ret meget overskud. Hvorfor vil det været attraktivt at træde ind i vindmøllemarkedet?

Måske kommer vi til at se flere konkurser end vi ser salg!



16/3 2012 12:51 troldmanden 054523



Mange af selskaberne handles til lave nøgletal. Så hvis man tror på at vindmølle vil fortsæte med at blive en stigende andel af energi forsyningen så er det måske ikke det værste tid at købe sig ind på.

Ja der er pt en række udfordringer. Men det betyder netop at fler og flere selskaber begynder at komme i problemer hvorfor jeg nærmest ser det som uundgåeligt at der vil forsvinde kapacitet over de næste 2-3 år. Og det bør så igen lette lidt på Margin presset.



16/3 2012 12:56 Triplus 054526



Hvis Vestas kan rette skuden op, kan de komme til at stå som en af vinderne efter kapacitetstilpasningen. Så jeg ser meget frem til at høre nærmere om deres fremtidige strategi ved Q1 og Q2.



16/3 2012 13:39 troldmanden 054529



Jeg tror vi skal hen i Q3 før der kommer et nyt strategioplæg af den nye bestyrelse. Og jeg tror den vil betyde endnu en kæmpe fyringsrunde



19/3 2012 14:35 mccarthy 054621



Hej igen.
Jeg gennemlæser gamle tråde som jeg ikke har haft tid til tidligere, så kun hvis du ser denne update....
Hvorfor tror du på en kæmpe fyringsrunde? Jeg går ud fra at U.S.A. er ikke medregnet. Umiddelbart så tror jeg på at Vestas skal ansætte folk.



19/3 2012 20:06 troldmanden 154641



Jeg kunne godt forstille mig at den nye formand vil skære endnu mere. Behøves det at være vestas der står for montage af nacellen? Det er jo som udgangspunktet ikke der viden ligger. (jo det gør den også men viden om de enkelte komponenter er vigtigere)

Skal vestas også sælge den amerikanske tårn produktion fra?

Som jeg ser det er de vigtigste produktions kompetancer at holde inhouse vinger og hjertet i hele møllen nemlig styrrings elektronikken.




16/3 2012 12:52 120281 054524



Enig Trolmand i det er en lille spiller.

Syntes det er super med fokus på den reelle værdi af de enkelte producenter.

Særlig interessant den dag en gal oliesheik eller Gazprom melder sig på banen :−)

Det varer forhåbentlig ikke længe før PM'ere i de store pensionskasser begynder at løbe efter VWS.



16/3 2012 13:31 Kristensen 054527



"...industrigiganten United Technologies Corp. har sat vindmølleproducenten Clipper Windpower til salg.

Vindaktiviteterne sættes til salg sammen med to andre mindre divisioner, hvor United Technologies håber på, at det samlede salg vil kunne rejse 3 mia. dollar fra de tre divisioner."

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/228283/united_technologies_vil_frasaelge_vindaktiviteterne.html



16/3 2012 13:36 120281 054528



Men de skal nok ikke regne med at få mere end de selv gav omkring 400-500 mill. for Windpower delen.
Men lad os se - giver i hvert fald et praj om værdien af de her selskaber.



16/3 2012 13:42 troldmanden 054530



Enig. Vindmølle divisionen er ikke ret meget værd i det henseende.



TRÅDOVERSIGT