Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Teleaktier


55387 Tonny9 11/4 2012 17:13
Oversigt

Er jeg den eneste der finder teleaktier interessante, som langsigtet investor?

Prøv og se på teleaktier generelt. De handles p.t. meget tæt på "all time low" indenfor de sidste 5 år.

Ja, man forventer deres indtjening vil komme under pres.
Ja, man forventer lav vækst.
Ja, de udbetaler for høje udbytter.
Ja, de har for høj gæld.

Så man kan sagtens finde grunde til ikke og købe teleaktier, men jeg finder det er lidt mere nuanceret end som så.
Jeg kan da, i store træk, oplyse nogle af de ting jeg har lagt vægt på og så kan hver enkelt jo selv vurderer om de er enige.
Mit udgangspunkt er således ikke at det går fint og sorgløst for brancen, men at der måske er ved og være for meget "sortsyn" indregnet i kurserne og det er mit udgangspunkt for, at jeg finder aktierne interessante på de niveauer de p.t. handles på.

Væksten tror jeg vil stige mere end man forventer, når der kommer mere gang i økonomien generelt igen, men derudover så tror jeg man "glemmer" befolkningssammensætning.
Hvor den der "går fra" i den ene ende kun bruger telefoni og IT i begrænset omfang, men dem "der fyldes op med" bruger det i langt større grad en gennemsnittet.

Min egen mor er vel et godt eksempel. Hun har en mobiltelefon og bruger den til samtaler, men det er så det.
I den anden ende er min søn, han taler, han sms'er og er på netter alle mulige steder via sin telefon. Hjemme har han kabel tv og internet og abonerer på en pakke, hvor han kan bestille film når det passer ham og se film.

Så i længden tror jeg ikke på, at vækstraten for telefoni m.m. skal være flad, men det er klart, at med en pæn stigning i væksten, så følger der også en prismæssig "rabat" på ydelserne.

De udbetaler flotte udbytter, også generelt for flotte udbytter.
En lavere udbyttebetaling og større afdrag på gæld vil være og foretrække.
Men se på Telefonica, eller France Telecom.
De betaler næsten 15% i udbytte. Skulle det være et problem hvis det blev skåret ned til 10, eller 7%. Det er ikke et problem for mig. Jeg vil også være tilfreds med en årlig udbyttebetaling på omkring 7 - 10%

Jeg lægger også vægt på, at brancen generelt betragtes som en defensiv brance.
Det er muligt, at mange tror på næste opsving er tættere på og gerne vil af med de defensive og over i de cykliske aktier, men jeg holder mig i hvert fald indtil videre gerne til de defensive aktier.
Så der passer teleaktierne alså også godt til mig.

Ingen tvivl om, at ser man på teleaktiernes kursudvikling fra IT boblen og frem til nu, så er den vel nærmest skræmmende, men mon ikke det netop er den historik der gør, at de nu prissættes så lavt, jeg vil sig nu prissættes for lavt.

Man skal jo ikke bare følge lemmingeffekten uden og tænke sig om, men selvfølgelig skal man heller ikke bare være "rasmus modsat".
Man skal tage en reel vurdering af virksomhederne, så nøgternt man nu kan.
Det føler jeg, at jeg har gjort og når jeg samler plusser og minusser og sammenholder det med kurserne, ja så begynder jeg alså og finde hele branchen lidt oversolgt.
Men jeg kan da sagtens tage fejl, ligesom aktierne sagtens kan være billigere om et år.

Men nu har jeg da givet ideen videre, så kan "folk" jo selv afgøre, om jeg er gal eller genial...:)..

TDC har jeg rigeligt af, så derfor vil jeg købe eller supplerer i følgende teleaktier:

KPN
Teliasonera
Deutsche Telecom
France Telecom
Telefonica

Jeg må indrømme, at jeg har slet ikke været igennem alle teleaktierne, så der kan sagtens være nogle andre som vil være mere interessante.

Bemærk i øvrigt, at Danmark har opsagt dobbeltbeskatningsaftalen med Frankrig og Spanien.
Jeg kan godt frygte, at det vil give noget dobbeltbeskatning, men jeg ved det reelt ikke.
Men begge aktier er også noteret på USA børsen og der er i hvert fald en dobbeltbeskatningsaftale med USA og de trækker den korrekte skat a/c, så derfor er jeg gået over åen efter vand. D.v.s. jeg har købt aktierne i USA, i stedet for i Frankrig eller Spanien.

Når jeg er færdig med og supplerer så vil teleaktier veje 3. tungest i min portefølge.

Men jeg hører gerne hvad andre mener, også gerne fra dem der mener, at det er tåbelig det jeg foretager mig. Det er altid godt med konstruktivt kritik.



11/4 2012 21:55 lumz 055390



Jeg er tildels enig, dog ville jeg også passe på med for mange teleaktier - i sær med Teliasonera OG TDC, da de kæmper om samme markeder. Personligt ville jeg nok foretrække Teliasonera, dels fordi de er eksponeret mod flere markeder, bl.a. rusland og andre øst-europæiske/asiatiske lande. Synes også de virker mere opsatte på vækst i forhold til TDC, der ærligt talt har skuffet mig lidt.. Virker ikke som om de ønsker at udvide?

Desuden sender Teliasonera ikke hele indtjeningen ud som udbytte. Hvor jeg synes TDC virker lidt for aggressive på det punkt.

Er selv rookie i forhold til udenlandske aktier - men.. hvis du køber aktier i eksempelvis France Telecom, skal du så ikke, uanset om det er købt på den amerikanske børs, betale skat til Frankrig?
Kan forstå det fungerer således med Nordea købt i Danmark.



12/4 2012 06:40 turin 055393



Engelske Vodafone er faktisk verdens største mobiludbyder med aktiviteter på alle kontinenter på nær Antarktis. Af de amerikanske telecom-aktier er der bl.a. AT&T, Verison (i øvrigt delvist ejet af Vodafone).

- turin



12/4 2012 07:22 Razorgarf 055396



Prøv også at tag et kig på Alcatel-Lucent (ejer af Bell Laboratories) som laver teleudstyr.

Aktien er meget lav, blandt andet fordi de har tabt penge de sidste 5 år efter Alcatel og Lucent blev lagt sammen, seneste kvartal var dog overraskende godt, men den er interressant fordi der er mange potentielle kurstriggere:

1. I februar valgte de at udlicensere deres 29.000 patenter. Ledelsen gætter på det kan tjene dem optil 1 mia. dollars om året.

2. For fire år siden lavede de en langsigtet omstrukturerings plan, som skulle gøre dem til et mere normalt firma med konstant indtjening. I sidste CC sagde direktøren at det er begyndt at bære frugt, men at der er stadig mere at gøre.

3. lightRadio er en ny teknologi der vil hjælpe afbalancere den enorme mængde forventet båndbredde, specielt med 4G. De har lavet udviklingsaftaler med mange store firmaer såsom Telefonica og China Mobile, og det er forventet indtjeningen begynder starte sent i år. Det vandt prisen "Best Infrastructure Technology" under Mobile World Congress 2012.



12/4 2012 17:06 Tonny9 055420



Takker for jers indput. Jeg vil lige prøve og se lidt på de aktier i har foreslået....

Vodafone er i kikkerten.
Men jeg vil gerne have dem lidt billigere.

Jeg forventer og betale udbytteskat på France Telecom og Telefonica i USA, hvor aktierne er købt og så selvfølgelig i Danmark.

Jeg ved godt, at man betaler svensk udbytteskat på Nordea, men jeg ved ikke hvorfor, når aktien er købt på børsen i Danmark.
Der er måske andre der kender svaret???

Det er kun på mine Nordea aktier at det er sådan, på de øvrige betaler jeg udbytteskat til det land, hvor den pågældende aktier er noteret.

F.eks. betaler jeg Engelsk udbytteskat (d.v.s. ingen udbytteskat) på mine BP købt på børsen i England. Tysk udbytteskat på BP købt i Tyskland og udbytteskat til USA på de BP aktier jeg har købt på børsen i USA.







12/4 2012 19:52 Tonny9 155432



I øvrigt har jeg nu en sektorfordeling der d.d. ser sådan ud.



Fordelt på valuta
Valuta %
DKK - Danske kroner 62,48
EUR - Euro 16,79
GBP - Britiske pund 8,14
USD - Us dollar 7,17
SEK - Svenske kroner 5,42




Fordelt på sektorfordeling
Sektor %
Energi 9,88
Materialer 4,47
Industri 17,43
Varige forbrugsgoder 1,20
Stabilt forbrug 3,55
Sundhed 4,41
Finansielle virksomheder 35,00
Informationsteknologi 3,86
Telekommunikation 11,26
Forsyningsvirksomheder 8,15
Ikke oplyst 0,79


Så teleaktier er ved og fylde pænt op i depotet.

Er der i øvrigt nogen "normtal" for en "normal" sektorfordeling af aktier?
Jeg tænker her ikke så meget på fordelingen mellem lande/kontinenter, men mere på fordelingen mellem brancher.

Jeg ved godt at det er et næsten umuligt spørgsmål, for det er jo op til enhver hvordan man vil have fordelingen, men et eller andet sted er der måske alligevel nogen der kender til noget der ligner et gennemsnit.

Man skal i øvrigt nok tage min fordeling (som er bankens fordeling) med lidt ophøjet ro.
Jeg kan jo se, at forsikringsaktier og ejendomsaktier er indeholdt i "finansielle virksomheder"......



23/4 2012 07:57 Rizla 055928



Hi Tonny . Så du var interesseret i teleaktier .Kom om ved denne meddelelse på nettet - måske det var noget for dig :o)

China Mobile, verdens største telefonoperatør målt på abonnenter, taber 1,9 pct. i Hongkong til 85,8 HKD, efter fremlæggelse af tal for første kvartal, hvor indtjeningen var dårligere end analytikernes estimater.

Mvh. Rizla.



24/4 2012 23:06 Tonny9 055980



Takker.
Det er altid godt med information.



TRÅDOVERSIGT