Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas har fået 240mw ordre samt ramme aftale


55735 troldmanden 18/4 2012 14:17
Oversigt

Vedhæftet ser i et sprit nyt kundemagasin fra Vestas. Og til min overraskelse bliver der nævnt flere ordre som aldrig har været annoncert.

Den ene er 30 stk V112 til Ukraine. (se side 3) Der kan selvfølgelig være tale om flere forskellige mindre projekter fordelt på forskellige kunder. Men det lyder umiddelart til at være den samme kunde.

Den anden er en ordre på 150mw til et rumænsk projekt med kunden Monsson Group. Den 8/9-2011 var der i flere medier rygter om netop dette projekt. Men vestas har aldrig bekræftet det. Og de har allerede opstillet de første møller og det hele forventes afsluttet medio 2012.

Monsson projektet er et turnkey projekt hvor vestas står for ALT. Bla hjælp med at finde investorer til projektet. Og det er vel stort set kun hvis det er EDP eller Enel der har overtaget projektet at Vestas kan undgå at melde ud om den.(fordi vestas har store ramme aftaler med EDP og Enel som allerede er indregnet i annoncerede ordre selvom ramme aftalerne ikke er fuldt udnyttet)

Spørgsmålet er så bare OM EDP eller Enel har overtaget projektet?

På side 23 kan man så se at Vestas nu har indgået en strategisk langsigtet samarbejdsaftale med Monsson group om at viderudvikle flere projekter i fællesskab. Det er også en meddelelse vestas i denne tid godt kunne have brugt at få ud til den store omverden.

pdfwind_2012_1_E.pdf



18/4 2012 21:55 cykling 055753



Lad nu være med og høvl min Vestas optimisme ned.Men indikere det du her bringer til torvs ikke, at markedets vurdering / kurs af Vestas måske ikke er helt rigtig.Jeg tror at Vestas er i meget bedre form end som vi umiddelbart kunne få indtrykket af.



18/4 2012 22:26 cykling 055755



Kvinder og grøn tankegang får mere og mere indflydelse.Det er ikke atom videnskab, det er logik. Når det kommer til stykket hvem bestemmer så.Jeg er ikke i tvivl

http://borsen.dk/nyheder/oekonomi/artikel/1/230564/europas_vej_ud_af_krisen_er_groen.html



18/4 2012 22:39 troldmanden 055758



Monsson projektet er så et af de uannoncerede projekter i 2011. Og Ukraine projektet kan enten være fra ultimo 2011 eller forhåbentligt her i Q1 så det der tæller med under uannoncerede projekter. Men det kan som sagt også være det allerede er indregnet i den offentliggjorte ordrebog.

Det er blot ærgerligt de ikke er gået over børsen idet selskabet og aktien jo kan bruge alt den hjælp de kan få fra positive nyheder som dette



18/4 2012 22:51 cykling 055761



Jeg forstår heller ikke at vestas ikke har brugt samarbejdet / ordrene i PR sammenhæng.



19/4 2012 09:28 troldmanden 155772



Vestas bekræfter 90mw Ukraine ordre

Ups. Det var hvis et selvmål at den ukrainske ordre fremgik i deres kundemagasin som nævnt i mit første indlæg. For Vestas har netop sendt en "rygte bekræftelse" ud på netop dette projekt. Ordren er endnu ikke fast og ubetinget. Så den er på trapperne.

http://www.vestas.com/en/media/news/news-display.aspx?action=3&NewsID=3069



19/4 2012 09:36 troldmanden 055777



DTEK som er kunden har 1200mw under udvikling i Ukraine. Og Vestas er den første leverandør til dem. Det er da en meget god begyndelse

Og vi ved jo også der er en forbindelse til Filasa (den "berømte" rumænske forbindelse)



19/4 2012 14:30 Tonny9 155812



Som du måske har set, troldmand, i en af de andre tråde, så har jeg kikket på EDP.
EDP har indtil videre været en stor kunde hos Vestas og de giver også udtryk for, at fortsætte med og udbygge med alternativ energi, herunder vind.

Staten er blevet mere eller mindre tvunget til og sælge deres aktier i EDP.
Man er netop ved og afslutte handlen, som omfatter næsten 22% af aktierne i EDP.
Køber er et Kinesisk energiselskab.

Så er det jeg bliver lidt "bange" på Vestas vegne, for generelt opfatter jeg Kinesiske virksomheder som ret protektioniske.
Det jeg frygter, måske helt ubegrundet, er at en så stor Kinesisk ejer fremover vil tilgodese de Kinesiske producenter af vindmøller.

Jeg har intet at have det i, det er bare en "mavefornemmelse" der siger mig, at risikoen er til stede for at det kan ske, så jeg nævner det bare, så man har det med i det samlede billede.

Med hensyn til EDP, så finder jeg den interessant bl.a. p.g.a. deres store andel af vindenergi i produktionen.
Med de salgspriser der p.t. er på vindmøller må selskaber som EDP sparer ikke så lidt på omkostningerne til nye vindmølleparker, uden jeg kender de specifikke tal herfor.

Så når nu hele vindmøllebrancen er ved at blive presset på salgspriserne, er det måske ved og være tid til og se, hvem der er vinder i den situation.
Her må energiselskaberne være en af vinderne.

Det jeg umiddelbart ikke kan vurderer (det kan være troldmanden kan) er, om hele prisreduktionen går til og nedsætte tilskuddet.
Gør den det, så vinder energiselskaberne selvfølgelig intet, men omvendt, så taber de jo heller ikke og på lang sigt er det vel meget godt, hvis brancen kan klarer sig uden tilskud.

Ud fra almindelig "mavefornemmelse" er det min opfattelse, at vindenergi på land i dag er konkurrensedygtig med de øvrige energiformer der bruges til og producerer el, lige med undtagelse af gas i USA og kul generelt.

Jeg ser bare ikke kul som fremtidens konkurrent p.g.a. de miljømæssige konsekvenser.
På mellemlang sigt ser jeg langt mere gassen som en konkurrent, hvor man i forhold til kul reducerer miljøbelastningen væsentligt og samtidig kan producerer billigt el.



19/4 2012 16:03 troldmanden 055820



Hej Tony

Så længe kineserne ikke sidder på mere end 50% af aktierne så vil jeg ikke være vildt nervøs. Men nogle enkelte mindre projekter vil de måske nok prøve kinesiske møller af. Men som et vestligt selskab så tror jeg ikke de vil satse massivt på dårligere kinesisk teknologi

Der er ingen tvivl om at energiselskaberne gør sig nogle gode handler når de shopper møller. Så hvis ellers de kan skaffe finansiering til fornuftige penge så¨er det dem der pt vinder.

Så er der nogle lande hvor man begynder at se på afregnings priserne. Men så længe man får opstillet møller inden evt nye regler bliver vedtaget så er det energi selskabet der vinder på den konto. Men det er også klart at jo nærmere en vindmølle kommer på at kunne klare sig uden tilskud des mere bør og skal energi tilskudet falde. Jeg vil tror vi ultimo dette årti vil se mange lande slet ikke tilbyde tilskud til nye onshore møller fordi de kan klare sig uden

Vh
T.



TRÅDOVERSIGT