Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Makro uge 17 - Fokus på olie, sølv og guld


56260 Nippon1976 28/4 2012 18:28
8
Oversigt

De amerikanske index ser ret fine ud, specielt NASDAQ comp. kunne man med fordel lave et long play i et af bull-instrumenterne, efter at den har lavet en bullish engulfing på weekly chart. Target 3250-3300 for sym. trekant er heller ikke nået endnu.

SPX her har jeg lavet en ny blå kanal på mit chart og så længe den holder er jeg også bullish her. Det er ikke ensbetydende med, at man skal gå ubetinget long fra disse niveauer, da vi er i overkøbt niveau og sommeren plejer jo at give en top. Husk det berømte ordsprog, stay away in may Så handler bør være swing play, med fast SL og target.

Dax sidste uges candle var en hammer, så det kunne godt se ud til, at vi også her skulle op. Jeg tror dog, at toppen af trenkanten skal respekteres, så jeg ville smide mine tyske aktier i ca. 7000.

Nikkei laver for anden uge en spinning top, denne gang dog også en bearish engulfing. Vi ville dog hverken købe eller sælge her, men vente og se hvad vej det gik næste uge.

Så til de spændende afsnit Olie, sølv og guld.

Olie ser rigtig stærk ud og vi har et low risk entry og et stærkt købssignal, så raaally.Jeg har tegnet både en blå og en sort opadgående trendkanal, så vi på se når vi når lidt længere hen, hvilken af dem, der er valid. Men som man kan se, er der et kryds med tre modstande i 1170, så det havde være et godt sted at købe og nu er det der man skal sætte sit Stop Loss.

Sølv vi har en hammer denne uge på weekly chart, som er et købssignal, specielt hvis den bliver opfulgt af en hvid candle. Der er også relativ lave RSI og slow stoc. så som jeg sagde sidste uge, så et køb omkring 31 vil jeg mene er low risk. Typisk ville jeg købe en tredjedel af det sølv jeg ville have her også de sidst to tredjedele ved brud af ca 36, hvor der så bliver udløst en IHS eller ascending triagle.

Guld holder flot bunden af trekanten, hvilket betyder, at vi igen her har low risk entry. SL er lige under 1613.
En af de ting jeg kikke på, når jeg handler guld er USD og den er brudt ned igennem en trekant og er nu i minus for anden uge i træk.


Senere kommer det lidt om køb og salg af enkelt-aktier.... Selvfølgelige med medfølgende chart




29/4 2012 10:40 Nippon1976 256280



Så kommer del 2. Hvilke aktier kunne så være spændende at gå ind i?

Omkring sølv så var jeg lidt afventende, men jeg har alligevel fundet to aktier som kunne være spændende. Sjovt nok de to jeg har handlet før, så chancen for at der er andre er helt sikkert til stede.

Første Aktie er Silver Wheaton (SLW)som godt kunne ligne at brud af nedtrend. Den mangler dog lidt vol og er heller ikke braget igennem. Samtidig har den lavet en spinning top, som kan være reversal. Men dog vær at holde øje med. Lukker den mandag over sidste luk (30,24) er det fint low risk køb. Det skal også siges at den har givet købssignal på på RSI, slow stoc. og Macd.

Næste Aktie er Silver Corp. Metals som ser rigtig stærk ud. Den har tydelig brudt ud af sin falling wedge, den er ikke overkøbt, så der skulle være en god chance for at den nåede sit target.

Mere senere, nu kalder barnet





29/4 2012 15:20 Nippon1976 056306



Hmm, havde lige skrevet indlæg om guld aktier, så jeg så skal sende, forsvinder det bare



29/4 2012 20:23 Nippon1976 056323



Nå må heller komme med den super korte version af guld aktier.
Som sagt kunne det se ud til at guld har sat en midlertidig bund i 1613, derfor kan man med fordel finde guld relaterede aktier.
Jeg bruger tit index/ETF til at set de overordnede billede.
Ved guld bruger jeg GDX og GDXJ. Her ser det ud til at de største gevindster er i små og mellemstore guldmine aktier eller som ETF GDXJ. GDXJ har brudt den korte nedtrend og også lavet en bullish engulfing, så rigtig godt købssignal.

Jeg har valgt at fokusere på tre guld mineaktier, Avocet Mining, Randgold og Barrick Gold.

Avocet Mining er noteret i Norge. Jeg har d. 17/4 skrevet om den som et godt swingtrade.
http://www.proinvestor.com/boards/55699/Her-et-par-spaendende-aktier-til-i-morgen!!!!!

Jeg gik selv ind i den ved 15,35 da jeg spottede bullish divergens. Target er et gapfill i 16,7 bliver den brudt, så er næste target lige over 20 hvilket jeg ikke anser for usansynligt.

Barrick gold (ABX) er ved/har brudt en falling wedge/sym trekant. Der er her også bullish divergens og der med en bund og et SL. På weekly har den lavet en hammer, så får vi en positiv candle næste uge har vi et stærkt købssignal. Kort target er 43-44

Randgold er måske den bedste. Der er købssignal både på mellemlangt sigt og på lang sigt.
På monthly chart har den lige lavet det tredje toch på en opadgående trendlinje. På weekly chart har den lavet en bullish engulfing, så også køb her.
På kort sigt skal den nok falde lidt tilbage. Sidste candle på daily chart, var en dojo, så muligt tilbage fald fra her. Der er et gap ned til 88,58 så det kunne være et rigtig godt opsamlings sted.
Kort target er 103-105 hvilket passer med sma200.




30/4 2012 23:53 Aspekulant 056377



Hej Nippon, tak for charts og info!

Great Panther Silver (TSX:GPR) fangede min interesse for noget tid siden, og jeg har ventet på et godt tidspunkt at købe. Både TA og FA synes jeg begynder at se fornuftigt ud lige nu, så overvejer at hoppe ind i denne uge. Vil værdsætte lidt TA input fra dig, hvis du har tid

http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=GPR.TO&p=D&yr=0&mn=3&dy=0&id=p57693451109

(De skiftede navn fra Great Panther Resources i 2010, men stockcharts har ikke opd endnu.)



2/5 2012 13:34 TeamGarlic 056451



Hej Aspekulant
Jeg ved ikke om du kan bruge dette til noget. Barchart har vist lavet lidt om på deres hjemmeside. Du kan klikke på Opinion-knappen for at se detaljer om deres holdning.
http://barchart.com/quotes/stocks/GPR.TO



3/5 2012 11:39 Nippon1976 056515



Jeg ser lige om jeg kan se på det søndag....



6/5 2012 21:44 Nippon1976 156637



Hej Aspekulant
Nu kunne være et godt entry. I hvert tilfælde et low risk entry.
Jeg har indtegnet tre trendkanaler på daily chart. Den lange blå nedtrend, så en ned trend i nedtrenden og til sidst et bud på en optrend i nedtrenden.
Om vi bryder nedtrenden, har jeg ikke noget bud på, men jeg tror, der er en god chance for vi skal op og ramme toppen af nedtrenden. SL kan man sætte lige under den trendkanal jeg har indtegnet (Eller ved 2,02 lige under hammeren).

Lidt TA. Så har den givet købssignal, da RSI-nedtrend blev brudt. Der er også et cross på MACD. Helt klassisk så lavet den et tilbagefald efter udbrud, hvor der også ofte vil være en købsmulighed. Købsmuligheden er ofte en hammer, spinning top eller en doji. Er man konservativ venter man på en efterfølgende positiv candle.

På weekly er den lange optrend fra 2009 brud og lavet over, der kunne være forsøg på retest. Det ses tydeligt trekanten, der er brudt ud fra.

Konklusion. Man kunne købe den som swingtrade op mod den blå kanal på daily chart. På længere sigt peger pilen ned med mindre mindre nedtrenden fra marts 2011 bliver brud, så vil der igen være et bullish scenarie og et muligt long play.

Håber du kan bruge det.
Thomas




9/5 2012 23:52 Aspekulant 056721



Tak for den Nippon!
Jeg kan godt li deres vækst og ingen gæld/masser af penge på kontoen - PE er vel stadig ret høj og ser ud til nedtrenden fortsætter - jeg lader den ligge på obs listen lidt endnu

2011 rapporten:
http://www.greatpanther.com/English/News/News-Details/2012/Great-Panther-Silver-Reports-37-Increase-in-Revenues-to-578-Million-and-115-Million-in-Net-Earnings-for-20111128601/default.aspx

Hvad siger du i øvrigt til guld prisen - den ser ud til at ha brudt sin lange optrend i går?
Euro ned => dollar op => guld ned ?



10/5 2012 23:18 Nippon1976 056769



Hej Aspekulant
Her lige to chart til dig.
USD har først givet salgssignal ved brud ned gennem en trekant og bagefter givet købssignal ved brud op gennem en anden trekant. Det indikerer, at vi måske ikke skal kigge så meget med trekanterne men i stedet for på tradingrange. Ingen tvivl om at USD møder en modstand nu og nok vil falde tilbage. Stiger den, vi det give et stabilt købssignal. Men mit klare bud er at den falder tilbage, det er både en strå og en vandret modstand, hvilket betyder at den vil falde tilbage i 9 ud af 10 tilfælde.

Det vil nok betyde stigning for guld. I det mindste kortsigtet. Helt klart så ser guld ikke for godt ud. Jeg vil lige se om jeg får lidt mere tid i weekenden til at studere guldchart lidt nærmere.

Her lige et lille guldkorn til dig. Searchlight Minerals. Jeg køber en lille portion (5000 kr) nu og lukker øjnene. Der er potentiale til en 20 dobling.



10/5 2012 23:22 Nippon1976 056770



Hej Aspekulant
Her lige to chart til dig.
USD har først givet salgssignal ved brud ned gennem en trekant og bagefter givet købssignal ved brud op gennem en anden trekant. Det indikerer, at vi måske ikke skal kigge så meget med trekanterne men i stedet for på tradingrange. Ingen tvivl om at USD møder en modstand nu og nok vil falde tilbage. Stiger den, vi det give et stabilt købssignal. Men mit klare bud er at den falder tilbage, det er både en strå og en vandret modstand, hvilket betyder at den vil falde tilbage i 9 ud af 10 tilfælde.

Det vil nok betyde stigning for guld. I det mindste kortsigtet. Helt klart så ser guld ikke for godt ud. Jeg vil lige se om jeg får lidt mere tid i weekenden til at studere guldchart lidt nærmere.

Her lige et lille guldkorn til dig. Searchlight Minerals. Jeg køber en lille portion (5000 kr) nu og lukker øjnene. Der er potentiale til en 20 dobling.




29/4 2012 11:46 TeamGarlic 056290



Hej Thomas
Tak for en flot update. Handelsbanken udstedte i fredags en købsanbefaling på deres bull GULD 3XH qua den spanske uro.
Jeg bemærker, at fredagens handel gav anledning til, at der kom køb i NYSE Summation Index ($NYSI], så køberne fik sat sig igennem.
Olie kan også handles via Handelsbankens certifikater. Uden at skulle fremhæve NordNet som så, så har de kurtagefri på disse certifikater frem til 8. juni, så det mindsker omkostningerne lidt.



30/4 2012 21:46 Nippon1976 156369



Som jeg skrev i går ville et perfekt opsamlingssted ved være ved gapfill 88,58. Den laver efterfølgende en flot hammer og holder sig over den supportlinje jeg har lagt ind. Up it goes.




2/5 2012 13:32 TeamGarlic 056450



Faldt så igen igår tilbage til 87.35. På daily chart sås en White Spinning Top. Sidste uges lukning var 89.15 og for at få et købssignal på ugen, så skal vi lukke over den. Men interessant ser den ud.

Jeg følger også SLW på uge-lukningen.



TRÅDOVERSIGT