Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS overtager Gøteborg terminaler


56553 fcras 3/5 2012 19:01
Oversigt

Torsdag 3. maj 2012 kl: 12:57

Torsdag klokken 12 overtog DFDS officielt ro/ro havneterminalerne Älvsborg og Arendal i Gøteborg. DFDS købte i oktober 2010 terminalerne sammen med C.RO. Ports, der har en ejerandel på 35 procent. Først for et par uger siden godkendte EU-kommissionen handlen.

De 280 medarbejdere er torsdag sammenkaldt et til medarbejdermøde i anledning af overtagelsen. DFDS CEO Niels Smedegaard og CFO Torben Carlsen deltager i mødet sammen med repræsentanter fra C.RO Ports.

I forbindelse med Kommissionens godkendelse af købet, opjusterede DFDS selskabets forventninger til årets omsætning med 200 millioner kroner. Terminalernes omsætning forventes i 2012 at beløbe sig til ca. 500 millioner svenske kroner.

Havneterminalen har syv ro/ro kajpladser, og det samlede terminalområde er på 463.000 m2. Terminalens tre vigtigste rederikunder i dag er DFDS Seaways, Cobelfret og Transatlantic. De to sidstnævnte rederier tilbyder shippingservices til Stora Enso Logistics.

Göteborg havn er Skandinaviens største havn. 70 procent af Nordens industri og befolkning findes inden for 500 kilometer fra havnen. 25 procent af al svensk udenrigshandel går via havnen i Göteborg, og 65 procent af al containertrafik.

Havnen i Göteborg er den eneste i Sverige med kapacitet til at modtage verdens største containerskibe og med det bredeste udvalg af søtransportydelser både inden for og uden for Europa.

Kilde: DFDS
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14316

http://www.dfdsgroup.com/

DFDS.CO




TRÅDOVERSIGT