Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mærsk bekræfter terminalinvestering i Virginia


57311 fcras 24/5 2012 09:28
Oversigt

24.05.2012 - 08:30 A.P. Møller-Mærsks terminaldivision, APM Terminals, bekræfter torsdag morgen, at man har indgivet et bud på samtlige aktiviteter i alle terminaler ejet af Virginia Port Authority.

Der er tale om terminaler i Norfolk, Portsmouth, Newport News og Richmond, som APM Terminals vil overtage driften af gennem en 48-årig leasingkontrakt.

Kontrakten har en værdi af mellem 3 og 4 mia. dollar i indledende betalinger, faste koncessionsbetalinger, delt omsætning, kapitalinvesteringer og skattefordele, meddeler APM Terminals

"Vi er glade for dette potentielle næste skridt i vores forhold til Commonwealth of Virginia (stat) og Virginia Port Authority. Vores forslag giver mulighed for en langsigtet løsning til fremtidig vækst for lavest mulige omkostninger," siger Eric Sisco, direktør for APM Terminals Americas Region, i en meddelelse fra APM Terminals.

APM Terminals ejer i forvejen en terminal i Virginia, APM Terminals Virginia, som selskabet færdiggjorde i 2007, men som man i 2010 leasede ud til netop Virginia Port Authority på en 20-årig aftale, der har en værdi af 1,3 mia. dollar.

Onsdag aften blev aftalen rygtet i avisen Journal of Commerce, som ligeledes fortalte, at APM Terminals under det nye forslag ligeledes vil færdiggøre anden del af den eksisterende terminal i Virginia.

Ifølge oplysninger fra selskabet selv har terminalen i sin nuværende form har en kapacitet på 1,44 mio. tyvefodscontainere, teu, men efter udvidelsen vil den kunne håndtere 2,63 mio. teu.

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/233483/maersk_bekraefter_terminalinvestering_i_virginia.html#

http://www.apmterminals.com/

MAERSK A.CO




24/5 2012 16:24 fcras 057345



Maersk/Safmarine tager levering af ny WAFMAX

Torsdag 24. maj 2012 kl: 15:10

Maersk Lines sydafrikanske brand Safmarine, har taget levering af en ny WAFMAX - Safmarine Chachai - der har en kapacitet på 4.500 TEU. Safmarine Chachai er det tredje skib i en af serie, som A. P. Møller - Mærsk er ved at få bygget i Sydkorea.

"Skibet er bygget specifikt til det voksende afrikanske marked, men det er også et tydeligt eksempel på A.P. Møller - Mærsk Gruppens vilje til at investere i moderne, mere miljøvenlige skibe", siger Grant Daly, CEO for Safmarine.

Daly fremhævede også, at det ny skib understreger Maersk Lines ønske om at styrke Safmarine-brandet.

Safmarine Chachai er som sine søsterskibe bygget af Hyundai Heavy Industries i Sydkorea, og der er udstyret med super long-stroke hovedmaskiner og et anlæg til opsamling af spildvarme, hvilket reducerer udledningen og sparer brændstof.

Kilde: Safmarin
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14545

Safmarine
http://mysaf2.safmarine.com/

MAERSK A.CO




TRÅDOVERSIGT