Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS får ingen af SeaFrance færgerne


58199 fcras 12/6 2012 09:43
Oversigt

Mandag 11. juni 2012 kl: 15:30


De bliver Eurotunnel der køber alle de tre færger, som konkursboet efter det franske statsrederi SeaFrance har sat til salg. Beslutningen om hvem der køber færgerne, blev udskudt fire gange

Ud over DFDS og Eurotunnel havde også Stene Line budt på færgerne - Berlioz, Rodin og fragtskibet Nord Pas de Calais

DFDS bød på søsterfærgerne Berlioz og Rodin, Stena Line på Rodin og Eurotunnel på alle tre færger en bloc.

Eurotunnel har angiveligt betalt 65 millioner Euro for de tre færger.

Salget af de tre færger er en populær beslutning blandt de tidligere medarbejdere i rederiet, da Eurotunnel har stillet i udsigt at de tre færger får lov til at sejle videre, under fransk flag og med fransk besætning.

Det vil angiveligt give arbejde til 560 af 1.010 der var beskæftiget i rederiet inden konkursen. Samtidig vil det betyde, at den nye færgerute som DFDS oprettede på Kanalen, efter at SeaFrance indstillede sin aktivitet, nu får ny konkurrence

DFDS har sammen med sin franske partner Louis Dreyfus Armateurs / LD Lines indsat to færger på deres nye rute mellem Calais og Dover.

Kilde: Liberation
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14731
----------------------------------------

Tirsdag 12. juni 2012 kl: 07:48


Eurotunnels planer om at indsætte tre færger, som selskabet mandag købte ud af konkursboet efter det franske rederi SeaFrance, på en genoplivet rute mellem Dover og Calais, udløser nu en kraftig reaktion fra DFDS.

Det danske rederi, der sammen med sin franske samarbejdspartner LD Lines åbnede en rute mellem Dover og Calais i februar, frygter at Eurotunnels planer vil påføre selskabet unfair konkurrence.

DFDS har derfor henvendt sig til de nationale konkurrencemyndigheder i Frankrig og Storbritannien for at få undersøgt, om Eurotunnels køb af færgerne og andre aktiviteter der tidligere har tilhørt SeaFrance, er i overensstemmelse med gældende fusionskontrolregler, da Eurotunnels markedsandel overstiger 40 procent.

DFDS har ligeledes henvendt sig til EU-kommissionen og givet udtryk for bekymring over mulig anvendelse af offentlige midler. Det sker med henvisning til, at Kommissionens sidste år tilkendegav, at den ikke ville tillade yderligere statsstøtte til SeaFrance.

DFDS har i øjeblikket en samlet markedsandel på overfarterne over Kanalen på ca. 18 procent.

Kilde: DFDS
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14734

DFDS.CO




TRÅDOVERSIGT