Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas vs MHÍ


60958 Dilbert 20/9 2012 18:33
Oversigt

Jeg har læst meget frem og tilbage omkring MHÍ og Vestas og deres strategiske samarbejde. Der har næsten udelukkende været fokuseret på at det er cash for teknologi. Vestas får penge oh MHÍ adgang til teknologi.

MHÍ har som bekendt patentproblemer i US og ifølge nogle kunne Vestas have de nødvendige patenter for MHÍ her. Har så tænkt om det i virkeligheden også kunne være et mere ligeværdigt samarbejde. Det er nævnt at det især drejer sig om et samarbejde omkring offshore. Tænkte lidt over hvad MHÍ ellers kunne byde ind med ud over penge. Teknologi omkring kraner og fundamenter ja, men hvad med hydraulik - hydraulisk transmission? MHÍ har meget erfaring med hydraulisk teknologi fra deres tunge indristrigrene og har åbenbart allerede rodet med netop hydraulisk transmission til vindmøller.

http://www.rechargenews.com/energy/wind/article255442.ece

Især på de kæmpe offshoremøller ville en sådan teknologi være en kæmpe fordel hvad angår vægt og vedligehold - forudsat at det kan laves effektivt altså!

Synes det kunne være en spændende tanke hvis det var et sådant samarbejde. Måske ligesom den nye vingeprofil Vestas snakker om kunne tænkes at udspringe af deres samarbejde med Boering. MHÍ er i problemer hvad angår US pga patentsagen med GE og Vestas mangler ressourcer til at udvikle en havmølle der kan konkurrere med Siemens.

Bare en tanke, hvis man nu denne gang skal tro Vestas og de rent faktisk kan generere det nødvendige cashflow de siger de kan, så det ikke udelukkende er et spm om Emission vs cashtilførsel....



TRÅDOVERSIGT

60958 Vestas vs MHÍ
20/9 18:33 Dilbert 1