Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Til de netspilsinteresserede: Drop det, for de snyder sgu


61095 Jamesol 27/9 2012 21:03
4
Oversigt

Ideen om at skrive det her indlæg om snyderi hos internettets spiludbydere får jeg, netop som mine øjne glider gennem nyheden om, at fodboldspilleren Miroslaw Klose gjorde dommeren opmærksom på, at han altså havde scoret det mål, dommeren netop havde godkendt, med hånden. Hvorefter dommeren annullerede målet. Efter kampen var der berettiget anerkendelse af Kloses gestus fra både med- og modspillerne hos Lazio og Napoli. Det er sådan en handling, der i heldigste fald kan brede sig som ringe i vandet - både på og uden for banen - så det efterhånden bliver anset som ærefuldt at undlade snyd. Fremfor tilstandene i dag, hvor det ses som en del af spillet, at går den, så går den.

Måske var det guds hånd via Diego Maradona under vm tilbage i 1986, der har haft den negative effekt helt frem til i dag. Man kunne da håbe på, at Kloses gestus får samme langtidsholdbare virkning.

Der er måske lidt langt fra at tale om snyderi på fodboldbanen til snyderi med spillet på nettet. Snyderiet på banen kan vi allesammen få øje på. For overser dommeren håndens hjælp, så gør den årvågne tilskuer det ikke, og da slet ikke alle tv-kameraerne omkring banen. Så vi skal nok få snydemålet at se, både forfra, bagfra og i langsom gengivelse. Samtidig med en spiller, der trækker beklagende på skulderen og mener, at det er dommerens opgave at dømme frispark. Hvis han da ikke bare benægter fakta, som Maradona.

Hos spiludbyderne på internettet er snyderiet knap så åbenlyst, hvis det da finder sted. Og man kan derfor tvivle på, at myndighederne er opmærksomme på, at her er noget at holde øje med. Så der er nok ret frit spil for spiludbydere med et anderledes syn på god moral og etik end Kloses. Men for spiludbydernes kunder kan snyderiet nu forekomme åbenlyst nok, for har man spillet der længe nok, så kan man efterhånden udvikle, hvad man kunne kalde for 'den statistiske fornemmelse for sne... for urent trav.

Jeg har selv udviklet en sådan fornemmelse.

Men jeg kan være nok så sikker på, at snyderiet finder sted. Af juridiske årsager, da jeg ikke sidder med et håndgribeligt bevis for, at spiludbydernes software, ud over hvad man forventer af grafik på skærmen og spilfunktioner, også indeholder hemmelige dybe, grådige lommer som spillerindskuddene ryger ned i, i stedet for at havne i præmiebunken, kan jeg dog ikke udtrykke mig så kategorisk, som jeg kunne have lyst til. Jeg kan kun beskrive, hvad jeg har oplevet, og give gode råd.

Mit indledende råd vil i parentes være: Gå dog nu langt uden om de spilsites, der reklamerer på livet løs lige for tiden. Du går ind i en forretning, som du sagtens kunne være foruden. Og stikker dermed hoved, arme og ben lige lukt i krokodillens gab. For du vil få svært ved at komme ud igen. Og det får uheldige konsekvenser for din økonomi, for du vinder ikke.

Lige da jeg havde meldt mig til spilnu.dk, så vandt jeg jackpot efter jackpot, ganske vist med skuffende små præmier i de fleste. Men jeg vandt da nok til, at jeg regelmæssigt kunne sende lidt småpenge retur til min nem-konto. Pludselig hørte det op. Samtidig med, at spilnu.dk lancerede kampagnen, som alle nok har set, for at hverve nye ludoman-kandidater til deres spilsite, så holdt maskiner, der ellers ved de lys, der var tændt, lovede, at gevinst var lige under opsejling, bare op med at lade gevinsten komme. Som gevinsterne ellers havde gjort tidligere, da jeg var ny kunde i butikken. Og når gevinsten så endelig kom efter mange indbetalinger, så fik jeg i stedet for de tidligere typisk 10 - 30 jackpotspil nu kun 2 eller 5 jackpotspil.

Jeg betalte altså mere, og vandt mindre.

Man mistænker jo uvilkårligt spilnu.dk for at spekulere i, at man kan lade de gamle, nu ludomaniserede kunder, som man ikke forventer forsvinder igen bare på grund af 'lidt modgang', betale til de nytilkomne spillere, hvervet af tv-reklamer og de der distraherende netreklamer, hvor manden dukker op og forsvinder igen hele tiden. Så de nye nu kan få lov til at opleve at vinde jackpotter hele tiden.

Spiludbyderne skal efterleve et lovkrav om, at maskinerne giver mindst 82% i udbetaling. Jeg synes, jeg har bemærket et andet trick hos især spilnu.dk, men også hos spillehallen.dk, for at omgå den regel, som jeg foreslår spilmyndighederne at være opmærksomme på.

Vinder man en stor del af de 82% i større gevinst-puljer, som i jackpotter, så vil kunden være tilbøjelig til at sende pengene hjem til nem-kontoen. Og så er der mindre forhåbning om, at han spiller pengene op igen. Men lader spiludbyderen i stedet gevinsterne komme som en lind strøm af hyppige smågevinster, ja, så må kunden fortsætte jagten på den store gevinst. Man stopper jo ikke med at spille, fordi man vinder 20 i kredit (som svarer til 5 kroner i halvtredsøres-maskinerne) for kirsebærrene, heller ikke selvom det sker tit. Det dirty trick er, at man lader kunden vinde lidt og sætte lidt mere til, end det han vandt, inden han så vinder lidt igen.

En tilsvarende fælde kan man ryge i ved de små jackpot-gevinster. Kunden vil være tilbøjelig til at fortsætte på maskinen for at vinde en større gevinst, der i højere grad matcher indskuddets størrelse, end de pebernødder, man lige vandt. Men denne større gevinst kommer bare aldrig, for maskinen er nu igang med at spille sig op forfra igen, og så vinder man slet ingenting.

Jeg har haft samme oplevelse med poker på nettet. I begyndelsen, lige da jeg begyndte at spille med rigtige penge (i stedet for blot de gratis freerolls eller playmoney) hos PokerStars, vandt jeg inden for det første halve år tre turneringer - deriblandt i øvrigt Ekstra Bladets turnering for danske spillere to gange inden for et par uger - plus at jeg vandt min største præmie via en tredjeplads i en større turnering. I det halvandet år, der er gået siden sidste sejr, har jeg ikke været i nærheden af en større gevinst. Ja, jeg vinder faktisk sjældent noget i det hele taget.

Mit råd til ludomaniserede spillere, der som jeg måtte fornemme noget, der føles som snyderi, eller som bare gerne vil holde op med at miste flere grunker, er at de udnytter, at spiludbyderne (sikkert ikke med deres gode vilje) skal tilbyde kunderne mulighed for enten at tage en nedkøling eller en decideret udelukkelse. Nedkølingen vil sige, at man udelukker sig fra at kunne spille på sitet i en måned. Måske tilbydes der også mulighed for nedkøling i to eller tre måneder, det er lidt forskelligt fra spiludbyder til spiludbyder. Vælger man udelukkelse, så er man endegyldigt udelukket fra at kunne vende tilbage. Man kan også via de danske spilmyndigheder vælge udelukkelse fra spil hos alle udbydere på én gang.

Jeg har selv valgt at udelukke mig fra spilnu.dk og spillehallen.dk, efter at min mistanke om snyd efterhånden groede til vished. Og jeg lover, at det kun er i begyndelsen, man føler, at man savner et eller andet. Nok ligesom rygeren, der lige er stoppet, som i begyndelsen føler sig lidt tomhændet uden cigaretterne. Sikkert nok ikke helt så slemt, men hvad ved jeg som altid ikke-ryger om det?

Pokerspillet er jeg endnu lidt loren ved at forlade, da der også er hygge forbundet med den aktivitet. Her har jeg for længe siden valgt, at gøre PartyPoker til sitet, hvor jeg kun spiller freerolls. Mens jeg endnu sætter penge til hos PokerStars, hvor man trods alt har mulighed for at satse lavt og vinde stort på grund af de mange deltagere i turneringer med et lille indskud. Tilsyneladende 'en mulighed' da, hvis PokerStars altså ikke snyder.



11/11 2023 20:52 Nathalia 1116675



Hej,

Er det muligt, at komme i dialog med dig. Jeg har lige oplevet det samme på Spilnu. Pludselig suspendere de min konto.



TRÅDOVERSIGT