Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Repræsentation af Vestas små aktionærer


61449 Hjulmand 13/10 2012 12:20
Oversigt

Vi har gang i en ny debat, i en tråd der i forvejen er lang. Debatten kunne have interesse for andre der ikke har fulgt med i "Vestas DE og dengamle CFO", så jeg starter en ny for dette emne.

Kort fortalt, så debattere vi behovet for en bedre repræsentation af de små Vestas aktionærer ved generalforsamlinger m.m., i forlængelse af nok et surt opstød fra VS.

Bryan, Chano, Troldmanden, Akademikeren og jeg har skrevet indlæg om dette emne, i den omtalte tråd, hvis det har interesse.

VS ikke en aktuel mulighed, så der er lige nu to scenarie til debat.

- Skal vi samle så mange aktier som muligt på PI, for at udnytte vores mandat så optimalt som muligt.

- Skal vi prøve at samle 10+ % af aktierne, for at sikre Vestas på danske hænder.

Hvad mener alle I andre PI'er?

Har I andre forslag til emnet?



13/10 2012 13:37 MIF 361453



Hej Hjulmand

Mine mange tusinde aktier vil jeg selv råde over og giver kun bestyrelsen mandat til at stemme på mine vegne når jeg ikke selv har tid til at komme på GF.

Alt andet er vanvid for vi betaler jo en professionel bestyrelse samt ledelse for at drive Vestas så har man ikke tiltro til de kan det så kan man sælge sine aktier.

Jeg tror på Vestas samt bestyrelsen og ledelsen (DE)
på den lange bane skal I nok fatte Vestas taktiske spil og dygtige ledelse.

Jeg mener jeg har gennemskuet det og derfor holder jeg alle aktierne uanset hvilket ting der sker og meldes ud.

Vi er nemlig i gang med en udskellelse i branchen og jeg mener Vestas står bedst af dem alle. GE & Siemens har godt nok en BB i baghånden men spørgsmålet er om de kan fortsætte med at poste penge i mølledelen.

Vestas har lagt den rette strategi med deres servicedel og enorme store erfaring og ekspertise.

De var langt bagud i Off-shore troede I men nej de har arbejdet indenom markedet og narret alle de andre spillere. Det har kostet men alle investeringer koster og materialiserer sig først ude i fremtiden.

MIF



13/10 2012 15:31 561460



Hej igen,

Mine overvejelser er ikke selskabsspecifikke, men alene tænkt som et forslag til at lave den tekniske platform, hvor man kan registrerer mere eller mindre løst om man rent faktisk har aktier i selskabet og om man ønsker at det skal være tilgængeligt via PI.

Hvad den viden skal bruges til må så stå for de enkelte grupperinger.

En af ideerne er at man kan vælge at indføre sine rigtige beholdninger i den historiske portefølje og så have et felt hvor man kan vinge af om det skal være offentligt. Når man så har gjort det så tæller vi det op imod det samlede antal og viser din profil inde på den pågældende virksomhedsside.

Så kan man tage til hinanden via meddelelsessystemet, chatten, gruppen eller debatten.



13/10 2012 18:11 cykling 061465



Jeg er ikke naevendigvis i mod et salg incl arbejdspladser.tillige syntes jeg at bestyrelsen er ok incl.Engel.Jeg vil dog gerne vaere med til en platform hvor vi samler os fra sag til sag.Det kunne jo ogsaa taenkes at vi hvis vi samler 10-20% af stemmerne blev kontaktet.En faktor ville vi i hvert fald blive hvis der skulle opstaa et behov.

Hilsen fra stranden paa Mallorca Cykling



13/10 2012 18:44 Hjulmand 061466



Når jeg efterrationalisere på, hvorfor jeg mener at det er vigtigt at samle 10 %, og hvorfor jeg oprindeligt mente, at en forening for Vestas småaktionærer var vigtig, så er der flere grunde.

For mig er det værste scenarie, at kineserne tager til Danmark, byder kurs 100, næste 200 % af den nuværende kurs, og skrider med det hele. Jeg er seriøst bekymret for, at der er for mange der ikke kan stå for fristelsen, og vil takke ja. For mig er det en latterlig lav pris for verdens største vindmølleproducent, og Vestas skal ikke sælges billigt, blot fordi selskabet er spekuleret langt ned i pris

Jeg har været aktionær siden før 690, og selv om jeg nu har en GAK på under 100 og vil tjene ok på et sådan bud, så kunne jeg ikke drømme om at takke ja. Men jeg forholder mig til, at der er rigtig mange nye aktionærer, også udenlandske, der er ret ligeglade med Vestas på danske hænder, og vil takke ja til et bud.

Til hvilken pris vil jeg så sælge? Det ved jeg ikke. Jeg ville gerne påstå, at jeg ikke kan købes, af kineserne, men det ville være selvbedrag. Rigtig mange mener, at Vestas skal over 700, inden for 10 år, det kan jeg godt vente på. Men hvad så, hvis vi får et bud på 300 her og nu? Ja, den er svær.

Næste årsag var, at den gamle bestyrelse ikke var klar til selv at gå, selv om alt talte for det. Hvis vi i dag skulle diskutere om hvorvidt vi kunne samles om at give den gamle bestyrelse et mistillidsvotum, så var der nok ikke så megen tvivl.

Her er jeg enig med chano, blot fordi man er utilfreds med bestyrelsen, så skal man ikke nødvendigvis sælge sine aktier. Faktisk vil jeg påstå, at hvis det var kommet til et mistillidsvotum på en generalforsamling, så var bestyrelsen væltet med et stort flertal. Det store flertal skulle så ikke have Vestas aktier?
Det er ligetil at antage standardholdninger som sælg, hvis du har mistillid. Jeg havde/har tillid til DE og Vestas, men ikke til den gamle bestyrelse.

Ligeledes mener jeg, der i situationen også kunne være en repræsentant for den aktionær, der ejer måske kun 10 stk. Flere af PI'erne har rigtig mange aktier, og en fællesholdning med vægt i et kendt antal aktier, kunne bringe flere på banen.

Sidst er der den nationale situation, som jeg føler mig forpligtet til at tage et vist hensyn til. Jeg mener, det vil være et vigtigt tab af teknologi, arbejdspladser, præstige m.m., som bør bibeholdes i Danmark.

Jeg skal ikke her skrive om alle de fejl VS har begået, blot konstaterer at tanken var god, men handlingen var pinlig dårlig.

Så for mig handler det nu kun om en ting; hvis der skal laves en IO, så er det alene for at sikre mod et salg af Vestas. At drive Vestas som forretning, skal vi vist overlade til VS. LOL.

Jeg er i øvrigt af den overbevisning, at jo lavere kursen er, desto større vil tilslutningen være. Jeg kan ikke lige se det samme behov, hvis kursen havde været 300-400. En IO vil derfor helt automatisk blive mindre, for helt at forsvinde, ved en stigende kurs. Det gælder også VS.

Sum:
Hvis der blev stiftet en IO, som den jeg beskriver her, så ville jeg helt sikkert tilslutte mig.

Akademikerens, chano, og andres model tiltaler mig også. Både fordi den kan bruges til alle selskaber, men også fordi debatten i de enkelte situationer tiltaler mig.



13/10 2012 18:54 Eggebrecht 061467



Kan man overhovedet forestille sig at småaktionærerne kan finde en fælles holdning, der kan påvirke direktionsgangen i Aarhus? Tænk på hvor mange interessekonflikter, der vil være i afgørende spørgsmål. Spørgsmålet om Vestas skal blive på danske hænder, er efter min mening helt oplagt - Vestas er på vej til udlandet - hvor lønninger og skatter m.v. er mellem 20-50% billigere. Det er også umuligt at tiltrække unge dygtige mennesker, der vil bosætte sig i Danmark med de skatter og afgifter vi har. Lavere omkostninger er også helt afgørende for en virksomhed, der idag kun kan konkurere ved hjælp af subsidier. Om 5-10 år er Vestas noteret i Tokio og New York.



13/10 2012 19:09 Hjulmand 061468



Ja, da. Der skal kun 10 % til at forhindre en afnotering på børsen. Det handler jo om at tage stilling hver gang der kommer et bud.
Jeg er sikker på at man kan samle 10 % der er imod et bud på kurs 100. Jeg frygter, at hvis der ikke gøres en indsats, så vil alt for mange ikke blive hørt, og dermed vil det være få store der afgør salgsprisen, og så kan den nemt blive kurs 100.

Mht. til din samfundsholdning, så nytter det heller ikke noget, at trække på skulderne og gøre ingenting.



13/10 2012 20:20 cykling 061471



Ok saa vi saelger i kurs 300 fordi saa gaelder hensynet til DK / samfundet ikke laengere.



13/10 2012 21:10 Hjulmand 061472



Cykling,

Du er normalt seriøs i dine indlæg. Hvis du mener, at det er min holdning, så forklarer jeg mig dårligt.
Det beklager jeg.



13/10 2012 22:47 Eggebrecht 061474



Alt er til salg - det er bare et spørgsmål om prisen



13/10 2012 23:50 chano 061475



Hjulmand Jeg er meget enig i din holdning til Vestas og ledelsen, men mener du tager forskud på at samle de 10% eller flere da der ikke er en konkret sag endnu.

Jeg ser ikke nogen grund til at finde en samlet gruppe aktionær der deler en holdning.

Hvis det bliver aktuelt at Vestas skal afnoteres/sælges har vi vel nogle dage/uger til at samle en gruppe om et konkret problem.

Jeg ved ikke hvor meget der skal til for at vestas vil accepter en overdragelse af stemmeret til en anden men hvis det kan gøres elektronisk kan det jo ikke tage langtid.

Jeg syntes vi skal fokusere på hvordan man ren praktisk kunne lave en fælles front i en sag.

Så hvad gør vi ren praktisk hvis Vestas imorgen meddler at bestyrelsen og flere store investore har forhandlet sig frem til et salg/afnotering af Vestas til MHI til kurs 150 ?

Mvh
Chano



14/10 2012 04:19 Hjulmand 361476



Jeg syntes bare også, jeg giver udtryk for, at jeg kan se fordele i begge modeller, og at en ny VS er udelukket, for mit vedkommen.

Jeg syntes også, jeg giver udtryk for, at alt er til salg for den rette pris, selv om det måske er etisk og moralsk forkert. Jeg bryder mig ikke om det, men det er bare et faktum.

Men jeg forholder mig også til, at hvis der kommer et tilbud i morgen på kurs 150, så bliver Vestas solgt. Ene og alene fordi man ikke kan nå at samle alle de små investorer, inden det er for sent.
Hvis jeg står alene med en holdning om, at Vestas bliver solgt, hvis vi får et bud på kurs 150, eller for den sags skyld 100, så er debatten jo også ligegyldig.

Langt hovedparten har i dag Vestas til under kurs 100, og der er bare rigtig mange der er fuldstændig ligeglade med ejerskabet.
Jeg frygter ikke for PI'er. Vi er alt for bevidste om vores investeringer og skal nok nå at samle os. Nej, jeg frygter for hr. og fru Hansen, der med 10 eller 100 aktier ikke stemmer, fordi deres få aktier alligevel ingen forskel gør.

Det ville være dejligt, hvis PI'er har 10 %, så er sagen en anden, men det tror jeg nu ikke vi har. Men det kan Akademikerens forslag bringe større klarhed om. En kombination af dine og Akademikerens tanker, er et godt forslag til en fælles front for PI'er.

Jeg følger næste dagligt med i, hvem der køber og sælger Vestasaktien. Oversøiske banker, svenske, norske og flere store europæiske banker, samt en hel række investeringsforeninger handler dagligt i aktien. En ting er sikkert, hvis der kommer et tilbud på 150, så siger de ja, tak.

Vestas har kun en chance for at blive på danske hænder, og det er danske aktionærer, der ikke kun har aktien for vindingens skyld.

Jeg er klar tilhænger af en model her på PI. Den kan vi sætte i gang på mandag.

Jeg tror bare ikke det er nok, hvis vi skal gøre en indsats for at beholde Vestas på danske hænder.
Jeg mener ikke, det er at tage sorgerne på forskud, jeg mener det er forudseenhed. Og jeg ville godt nok ærgre mig, hvis jeg blev tvunget til et salg af mine aktier, og jeg intet havde fortaget mig.

Der er ganske få steder, hvor seriøse investorer kan debattere dette emne.
Af samme årsag, er der ganske få steder, hvor der kan samles kapacitet til at løfte opgaven.
Vi skal nok ikke forvente, at andre påtager sig opgaven, for der er ikke andre der kan, som jeg ser det. DAF kan f.eks. ikke, da de skal være forening for både modstandere og tilhængere af et evt. salg.

Der er stor fokus på, at skulle afgive retten til sine stemmer. Jeg afgiver aldrig min stemmeret til en IO eller forening, og det forventer jeg ikke at nogen andre gør. Men jeg har intet imod, at støtte op om en fælles holdning til en given sag, eller at give fuldmagt til en anden af samme holdning, hvis det bliver nødvendigt. For mig er det vigtigt, at vi har en fælles holdning. Om vi stemmer sammen eller hver især, er jo ret ligegyldigt, bare vi stemmer.

Jeg mener så bare, at en IO vil give en mulighed for alle, også de små, til at give en fuldmagt, så deres stemme også bliver hørt i sagen. Der er forskel på deltagelse og tvang.

Hvad kan/skal en IO så enes om? Først og fremmest kan en IO hævde et mandat. Herefter kan en IO offentliggøre grundlæggende fællesholdninger.
Dette er naturligvis tænkte eksempeler: "IO Vestas har en officiel tilslutning fra 20 % af aktionærgruppen. 15 % af aktionærgruppen afviser på forhånd ethvert købstilbud under kurs 300. 10 % af aktionærgruppen afviser på forhånd ethvert købstilbud på under kurs 900. 19 % tilslutter sig tanken om en opsplitning af Vestas i onshore og offshore ifm. et samarbejde med MHI, 20 % giver den nuværende ledelse deres fulde opbakning".
Hvad ved jeg, mulighederne er uden grænser. Hele forskellen er, at det er muligheder og ikke begrænsninger. Deltagelse og ikke tvang.

Jeg agiterer alene for fordelen ved, at forberede sig til situationen, og det smarte i at have samlet de 10 % inden situationen opstår, hvis den opstår. Jeg agiterer ikke for et nyt VS, og jeg søger ikke efter forhåndstilslutning til en IO.
Jeg forstår godt den naturlige modstand, vi har jo ikke de bedste erfaringer, jeg mener bare ikke vi skal lade emnet stå udebatteret hen.

Helt grundlæggende er vi stærkest sammen, og jeg mener ikke vi blankt skal afvise et evt. initiativ, hvis det dukker op, blot fordi vi har nogle dårlige erfaringer fra VS.
Tag ikke fejl, initiativer til at forsøge med et alternativ til VS, strander bl.a. pga. af den ret stejle modstand på PI. Hvorfor? Fordi PI er opinionsdanner og derfor et vigtigt talerør.

I øvrigt:
Historien viser, at købstilbud gives når et selskab er lykkes med en turn around, men før kurserne stiger for meget.
Hvor lang tid har vi? 6 - 12 mdr. er mit bud.



14/10 2012 08:13 chano 061477



Jeg deler din holdning om at Vestas skal være et Dansk firma med internationale fabriker.

Jeg vil heller ikke sælge Vestas og det er næsten lige meget prisen. Jeg for deltager dog i en del swing trading for at holde min GAK nede og kan være uheldig lige at have solgt vis et købs tilbud kommer.

Man kan vel godt formulere f.eks. 10 overordnet holdninger som:

1: jeg stemmer på forhånd imod en afnotering af vestas på den danske børs.

2: jeg støtter DE som CEO

3: jeg ønsker en ny CEO

O.s.v

Så kan vi aktionær tilmelde os de enklet punkter med x antal aktier/stemmer.

Chano støtter med 2.500 aktier udsagn 1,2,......

Man ka selvfølge ændre sin støtte når som helst hvis man syntes DE bliver for meget rodet ind i f.eks den gl. CFO sag.

På denne måde kan vi meddele bestyrelsen hvad dens ejer ønsker og reagere hurtig hvis det bliver aktuelt.

Så må vi bare håbe folk har de aktier de vil støtte med når afstemnings dagen kommer.

Mvh
Chano



14/10 2012 08:42 cykling 061478



Vil det ikke vaere saadan at et evt bud bliver anbefalet eller ikke anbefalet af Vestas bestyrelse ?.Jeg mener hvis bestyrelsen varetager vores interesser og ikke Danmarks saa melder de vel ud om tilbudet paa kurs 100 eller 150 ellr? er acceptabelt.En evt kober vil vel ogsaa sikkre sig ledelsen opbakning ellers er situationen / selskabet vel ikke meget vaerd for dem.Men derfor kan vi da godt samle os gennem PI,



14/10 2012 10:13 chano 061479



Jo en bestyrelse vi jo forsøge at varetage sine aktionærs interesser men det er ikke hver gang bestyrelsen ved hvad aktionæerne er interesseret i.

F.eks husker jeg en bestyrelse/ledelse der syntes at et salg af Danisco var helt acceptabel.

Jeg tror det er næmmer for bestyrelsen at varetage interesser hvis aktionærene fortæller hvad de er. Bestyrelsen har jo selv efterlyst en stor investor. (Mange investor små gør en stor investor)

Vestas er en folkeaktie købt af herr og fru Danmark disse investor er ikke de mest aktive og dem med best Aktie indsigt.
Men jeg er overbevist om at de har en holdning til hvilket firma Vestas skal udvikle sig til.

Mit ønske er at forsøge at få disse aktionær repræsenteret ved GF så flere en 18,8% af os er repræsenteret på en GF hvor der skal vælges ny bestyrelse.

Jeg må give hjulmand ret i at det nok tager tid at mobilisere herr og fru danmark så en forhånds tilkendegivelse vil være nødvændig for dette.

Mvh
Chano



14/10 2012 10:48 MIF 261481



Hvis Vestas (læs bestyrelsen & ledelsen) bare kunne få ro fra medierne til at passe deres arbejde skulle alt nok gå.

Desværre ser vi fortsat at medierne modarbejder Vestas med den ene dramatiske overskrift efter den anden. Det er uhørt og ufint at man på denne måde undergraver en så fantastisk virksomhed men det må jo være fordi den er dansk? Der er jo desværre en uhyggelig tendens i hele Europa til vi alle skal ensrettes og være borgere i en stat.

Ser man på shorting så giver det også sig selv det er skævvridende og burde være dybt ulovligt. Vi er et lille land med en lille økonomi og relative små virksomheder. Når flere banker på den måde går sammen og presser en Aktie ned fra 44 mia. til 6 mia. på ca 1,5 år så er der sku da noget galt? Samtidig fik de lavet det ulovligt at shorte bankerne.

Mit budskab er derfor omend Vestas har haft problemer og fortsat har store udfordringer forude så er kursen vi ser pt. ikke realistisk.

Vi kom fra ca. kurs 230 for 1,5 år siden og i denne periode er Vestas ikke blevet ringere. Så uanset hvad medierne vil ha jer til at tro så er Vestas altså ikke et 6-7 mia. selskab men et 40 - 50 mia. selskab krise eller ej. Hertil kommer potientialet er enormt fremadrettet specielt i JPN så lad os håbe de får et eller andet samarbejde med japanerne. De vil kunne hjælpe den manglende omsætning vi formodentlig vil se i resten af verden specielt USA.

MIF

P.s. og lad os så se flere i problemer end Bard, Suzlon & Fuhrlander så markedet kan slippe af med overkapacitet



14/10 2012 11:54 chano 061482



Hørt MIF jeg er helt enig i dit syn på Vestas.

Derfor er det også vigtig at vi få der forstår vestas værdi giver samlet udtryk for dette til bestyrelsen/markedet så de vad at vestas ikke kan opkøbes/afnoteres til noget i nærheden af nuværende kurs.

Samt at bestyrelsen ikke skal gå i panik og sælge patenter og knowhow til halv pris.

Mvh
Chano



18/10 2012 21:33 pete44.5 361563



Ikke for at oedelaekke jeres debat... men kig hen over her hvor uenige omkring loesnings modeller bare hen over 20 indlaeg.

VWS havde 180.000 aktienaerer omkring kurs 180/220,

200.000 aktionaerer private under kurs 70/80 stykker....

Enighed en umulighed, at kunne skaffe 10 procent af aktierne og opnaa enighed blandt de aktionaerer, ej heller muligt.

Jeg ser nogen meget fine udtalelser omkring bud paa 100 150 eller mere, hvad skulle berettige det, se paa branchen, se paaa overkapaciteten, en forlaengelse af tidligere droemme debatter.

Sorry, men jeg tror ikke paa det, for stor spredning af investorer, for mange med GAK paa hoeje niveauer, for daarlige udsigter for vindbranchen



TRÅDOVERSIGT