Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

APA - tidlig julegave eller death by debt?


62854 Martin NYSE 4/12 2012 22:40
Oversigt

Uden at man kan vide sig for sikker, så tror jeg Mr Market og Julemanden i samarbejde har sendt en tidlig julegave til os, der fokuserer longterm. Hvis man ikke allerede har exposure til olie og nat-gas, hvilket enhver seriøs portefølje har i min verden, så er Apache (NYSE: APA) en oplagt mulighed. Vil foreslå man tager et kig på det fundamentale, hvis man har interessen.

Værd at bemærke at vi trader nær 52-uge lav, nær book-value, P/E på 12, forventes at kunne sende solide dividender til investorerne næste år, øger exposure i US og står stærkest i det kapløb... Andre stærke argumenter til at underbygge solidt balance sheet er A- rating på Obligationer.

Jeg spørger først mig selv efter argumenterne for ikke at købe op i en Aktie. Der er downsides i APA, men ikke nogen jeg ser som en større trussel - kun hvis opkøb fortsætter og man ikke kan implementere. Man har lidt høj exposure i Egypten, men jeg vælger at tro at trods de ting man går igennem, er Egypten videre fra et stadie som kan kreere en dead-lock. Det stærkeste trussel mod dem, er at verden ikke har behov for fossile brændstoffer eller gas om få år pga Siemens, Vestas og First Solar etc... <span><img src=
" title=":−)" /> Så jeg snuppede sgu alligevel lige 115 styks nu her. Det kan godt tage lidt tid at nå kursmål på 120-125, som er P/E på ca 12 om et år, men verden går ikke under, recovery fortsætter og både nat-gas og olie vil være efterspurgt. Nat-gas må jo nå bunden før eller siden... Men det var vi troet længe.

Tag et kig hvis de har interesse. Vil meget gerne høre noget for/imod...



4/12 2012 22:51 Kristensen 062856



Kender ikke aktien, men ud fra det du skriver, lyder den da interessant. Hvad er årsagen til den forventede kraftige stigning i indtjeningen i 2013? På forventningerne til 2013 handles den til P/E2013 på 7,6, hvilket ved P/E2013 på 12, nok svarer til dit kursmål.

Yielden er pt 0,90% ved payout ratio på ca. 10%. Så hvis indtjeningen samtidig løftes kraftigt, kan der udsigt til pæne dividender fremadrettet.



5/12 2012 00:08 Martin NYSE 262860



Hej Kristensen,

Jeg glemte et vigtig due diligence check. November insider trading. Skal lige tilføje lidt mere info som jeg ikke fik uddybet. Det er svært at lave mange ting på en gang. :-(

Yield er for lav på en olie/nat-gas play kan jeg se vi nok er enige om. Apache har investeret kraftigt og købt op af lignende virksomheder/felter, primært i USA. Det er næsten 50% US exposure indenfor en kortere tidramme. Jeg tror på sigt USA øger egen produktion og vil give rig mulighed for yderligere vækst. Apache er måske bedst positioneret til det.

Jeg har haft en del at gøre med oliefirmaer i fx Afrika og Sydøstasien, og det som gør USA attraktivt for mig, er de færre risici. jeg tror investorer undervurderer risici ved at bore i fx Angola, Nigeria, Indonesien etc. Korruption, politik osv kan og vil for nogen blive meget kostbart. Så jeg ser US som low risk sammenlignet, hvilket give mig ro. Longterm er det et af de stærkeste træk jeg ser.

Øget omsætning og indtjening kommer fra opkøb, investeringer og naturligvis har brent/nat-gas pris en stor indflydelse. Men der er som sådan ikke en enkeltstående katalyst (hvis du ser på opkøb kan du se de har været rimeligt aggresive). Hvis du ser på kvartal, er man i den region nu omkring 2.30 EPS estimat. Der er dog stadig nogen usikkerhed og høj varians hos mange analtikere. Flere downgrades for nyligt, primært usikkerhed omkring nat-gas. Man tog en non-cash adjustment i seneste kvartal, omkring 1.3 USD per AktieEPS lige under 2 før adjustment (mod 2.5 ca år forinden). Den store P/L forskel er depreciation grundet investeringer foretaget for nyligt. Normalt ligger EPS højere. Check cash-flow i øvrigt.

Flere er bekymrede om gæld og omkostning forbundet - hvilket jeg ikke tilskriver så meget ved A- eller BBB-. Check evt en god analyse af gælden på seeking alpha. De har lige priced Obligationer til 2.6 10-års og 4.25 30-års.

De fleste analytikere ser ud til at forvente et godt hak op i dividenden i løbet af 2013.

Nat-gas er off-lows og det er sgu umuligt at være market timer. jeg tror vi fortsætter op på den lange bane (det er for dyrt at flytte). Fundamentalt tror jeg nat-gas har en stor fremtid. Hvis man ser på Korea, Japan etc hvor udbredt det er, kan det kun undre US ikke har fulgt.

Jeg har XOM også, også som buy and hold. APA vil dog nok være et bedre bet på vækst. Den kan godt komme under 70 ved den lave ende af estimaterne, men tror der er limited downside ved 52-uge lows.

http://www.apachecorp.com/Resources/Upload/file/investors/Apache_Earnings_20121101_Earnings_Supplement.pdf



9/5 2013 16:07 Martin NYSE 065308



Jeg tror på (uden at skulle agere daytrader), at vi er meget tæt på et breakout i APA. Jeg mener nu er et godt entry point.



23/5 2013 15:26 Martin NYSE 065458



Jeg har revuderet mit eget 12 mdr mål til 115. Vi er ikke kommet så hurtigt afsted som jeg havde troet på, men jeg kan ikke finde mange negative ting, hverken fundamentalt eller teknisk pt. Vi skal nok ned omkring 80 igen, og hvis kursen holder, så tror jeg vi får en bund heromkring.

Det kunne være fedt om der var nogle APA bears, så man kan få en anden vinkel på den. Jeg er måske overly bullish.



11/9 2013 17:02 Martin NYSE 066428



Jeg tror der ligger en god bund omkring 86 nu, så hvis vi tester den og ikke bryder, ser det godt ud. Lidt ro i mellemøsten kunne naturligvis også hjælpe, men in any case, som led i strategien, har APA afhændet dele af flere interesser der, og % af forretningen fra USA vokser.

Kursmål vil jeg stadig holde omkring 110-115 stykke, altså en fornuftigt upside.



TRÅDOVERSIGT