Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS aftale 100 mio. værd fra 2014


64330 fcras 10/3 2013 16:13
Oversigt

Fredag 8. marts 2013 kl: 16:08


Det danske rederi DFDS meddelte en forlængelse og udvidelse af aftalen med svenske NTEX om fragt af trailere mellem Sverige og England. Den nye aftale fik DFDS til at opjustere resultatet for 2013 med 50 millioner kroner, men aftalen er faktisk 100 millioner værd årligt fra 2014 og frem.

"I årsregnskabet offentliggjorde vi, at North Sea RoRo's indtræden havde kostet os omkring 100 millioner kroner på indtjeningen sidste å. Nnu har vi så en forventning om at hente 50 millioner ind igen allerede i år. Men når vi får en helårseffekt af det her, bliver det tal selvfølgelig større", siger direktør i DFDS, Niels Smedegaard til Ritzau Finans.

North Sea RoRo, et rederi NTEX var med til at starte i januar sidste år, fordi man mente, DFDS var for dyre på Sverige Storbritannien, på grund af manglende konkurrence, kastede så sent torsdag eftermiddag håndklædet i ringen og indstiller driften.

Der er to grunde til, at effekten af NTEX's tilbagevenden ikke resulterer i ekstra 100 millioner kroner allerede i 2013. De ikke særligt gode markedsforhold og en række ekstraudgifter i forbindelse den nye aftale koster nemlig rederiet nogle penge i opstartsfasen.

"Mængderne faldt med 6 til 7 procent på Nordsøen sidste år, og det har naturligvis haft en påvirkning på priserne, som ikke lige går i sig selv med det samme. Samtidig skal vi flytte skibe rundt og tilbage til den tidligere konfiguration med den her aftale", siger Niels Smedegaard til Ritzau Finans.

"Vi er glade for, at vi har fået NTEX tilbage som en stor kunde hos os, og at det ser ud til, at vores produkt holder og er konkurrencedygtigt", fortsætter Niels Smedegaard.


http://www.maritimedanmark.dk/?Id=18025

http://www.dfdsgroup.com/

DFDS.CO




10/3 2013 16:35 fcras 164331



Fredag 8. marts 2013 kl: 07:27


KORT NYT: Rederiet North Sea RoRo sejler sin sidste tur mellem Sverige og England i weekenden. Det sker som en konsekvens af, at speditionsfirmaet NTEX - der stod bag ruten - har besluttet at vende tilbage til DFDS igen.

"North Sea RoRo stopper sine shippingaktiviteter. Selskabet vil fortsætte i fremtiden med andre aktiviteter", hedder det i en meddelelse fra North Sea RoRo.

DFDS har bebudet, at de vil indsætte ny tonnage på ruten mellem Gøteborg og Immingham for at have kapacitet nok til den stigende trafik på ruten, når North Sea RoRo stopper sejladsen.

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=18009

http://northsearoro.com/news/

DFDS.CO




TRÅDOVERSIGT