Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Cypriotisk barbering


64438 XJK 16/3 2013 12:21
Oversigt

Der er lagt op til cypriotisk rundbarbering i den kommende uge.

Som led i redningspakken for Cypern vil der blive opkrævet en afgift på 6,75% for indeståender op til 100.000 EUR og 9,9% for indestående over 100.000 EUR. Afgiften er del af en (ønsket) øget indsats mod hvidvaskning af især russiske penge.

Det er cypriotisk helligdag mandag, og tirsdag morgen skal afgiften være opkrævet. Mon ikke den menige cypriot vil bruge helligdagen på at slibe leen og finde favorit-høtyven frem til tirsdag morgen? Det kommer næppe til at gå stille af.

http://www.bloomberg.com/news/2013-03-16/euro-area-takes-aim-at-depositors-in-cyprus-bailout.html



18/3 2013 21:38 XJK 064470



Man kunne få den tanke, at den cypriotiske hjælpepakke er designet til at fejle?

Det giver de cypriotiske politikere mulighed for at afvise pakken, forlange lempelser af EU, og dermed undgå at miste alt for megen politisk prestige. Samtidig kan lokale cyprioter benytte ventetiden, inden en endelig aftale foreligger, til at tømme samtlige ATMs, og få hevet så mange kontanter som muligt ud.

Taberne er de folk, der ikke kan nå at tømme deres konto via ATMs, eller som kun har adgang til pengene elektronisk (f.eks. russerne).



20/3 2013 08:31 XJK 064504



Lidt flere tanker om den cypriotiske bailout.

Det handler kun marginalt om økonomi, men i udstrakt grad om politik. Pakkens størrelse er 10 mia EUR fra EU, og 5.8 mia EUR fra cypriotisk barbering. 15.8 mia EUR er peanuts set i lyset af de beløb, der er brændt af i Grækenland og andre steder.

I mine øjne handler det udelukkende om, at få Rusland ud af busken. Og hvor sørgeligt det end måtte være for den cypriotiske befolkning, så ser det ud til, at de er havnet i et politisk spil mellem EU og Rusland.

Mon ikke Putin har haft en oligark eller to i røret? Kan Putin vende det blinde øje til, mens vennerne bliver rundbarberet i en cypriotisk bankerot? Og kan Rusland komme Cypern til økonomisk undsætning, uden at komme til at fremstå som den russiske mafias venner?



22/3 2013 20:37 XJK 064542



Fingerpegningen er i fuld gang, men muligvis peger fingrene på Cypern selv?

http://finance.yahoo.com/news/cyprus-risks-euro-exit-eu-064335097.html

"The Bank of Cyprus urged the government to go back and cut a deal with the EU under which larger deposits over 100,000 euros would be taxed. It was preferable, it said, to a collapse of the system and return to the pound which would wipe out assets.

[...]

EU officials criticize Cyprus for insisting on taxing even small savers whose deposits up to 100,000 euros benefit from a state guarantee - a measure Cypriot leaders favored in order to limit the losses for bigger depositors, many of them Russian and seen as vital to the future viability of the Cypriot economy."

Hvis det er tilfældet, så er det da interessant, at de ikke kunne finde flertal for planen.



TRÅDOVERSIGT