Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk slår den ud af parken ...igen


66056 8/8 2013 08:21
Oversigt

Novo Nordisks resultat af primær drift steg med 15% i første
halvår af 2013

Novo Nordisks resultat af primær drift steg med 15% i første
halvår af 2013
Salgsvækst på 11% drevet af Victoza®, NovoRapid® og Levemir®
Salget steg med 14% opgjort i lokale valutaer og med 11% i kroner til 41,4 mia. kr.  Salget af moderne insuliner steg med 15% (13% i kroner).
 Salget af Victoza® steg med 32% (30% i kroner).
 Salget i Nordamerika steg med 23% (21% i kroner).
 Salget i International Operations steg med 17% (12% i kroner).
Bruttomarginen steg med 0,9 procentpoint opgjort i kroner til 82,6% som følge af en
gunstig udvikling i priser og produktsammensætning.
Resultat af primær drift steg med 19% opgjort i lokale valutaer og med 15% i kroner til 16,1 mia. kr.
Nettoresultatet steg med 27% til 12,7 mia. kr. Udvandet resultat pr. Aktie steg med 30% til 23,43 kr.
Lanceringen af Tresiba® (insulin degludec), den nye generation af insulin med ultralang virkningsvarighed til dosering én gang dagligt, fortsætter. Tresiba® er nu også lanceret i Mexico og Schweiz. I USA har Novo Nordisk modtaget tilbagemelding fra FDA vedrørende den kliniske forsøgsprotokol for hjerte-kar-studiet af Tresiba®, som bekræfter de tidligere meddelte forventninger omkring studiedesignet.
Novo Nordisk har med tilfredsstillende resultat afsluttet SCALETM, det kliniske fase 3a- program, som har undersøgt effekt og sikkerhed for liraglutid 3 mg til behandling af fedme. Novo Nordisk forventer at indsende registreringsansøgning for liraglutid 3 mg til myndighederne i USA og EU omkring årsskiftet.
Forventningerne til driften for 2013 er øget. Der forventes nu en salgsvækst opgjort i lokale valutaer på 11-13%, mens væksten i resultat af primær drift opgjort i lokale valutaer nu ventes at blive på 12-15%.
Adm. direktør Lars Rebien Sørensen: "Vi er glade for det stærke resultat for første halvår af 2013. Vores portefølje af moderne insuliner og Victoza® er drivkræfterne bag en solid salgsvækst. Med baggrund i tilbagemeldingen fra FDA i USA på tilrettelæggelsen af hjerte-kar-studiet for Tresiba® forventer vi nu at påbegynde studiet inden årets udgang."




TRÅDOVERSIGT