Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas trend-kanal


67113 doodha 18/11 2013 22:06
Oversigt

En PI'er blev så begejstret for mit seneste indlæg i Vestas-TA-tråden her fra i aften, at han beordrede mig til at lægge det i en ny tråd. Så hermed:

Jeg så, at Golddigger og Cykling på Vestas-chatten diskuterede muligheden for, at Vestas ryger i kurs 138. Det fik mig til at fundere over, hvor bunden af trend-kanalen egentlig er nu. Bunden af trend-kanalen er faktisk lige nu i kurs 150.

Hvis kursen skal i 138, vil det således kræve, at trend-kanalen brydes: Den stabile optrend som har fulgt en snor-lige trend-kanal i 6-7 måneder skal brydes. Og ikke blot brydes marginalt, men klart og tydeligt. Jeg tror ikke, det sker. (Men aldrig sige aldrig...)

Lidt om trend-kanaler: Efterhånden som en trend-kanal dannes, bliver den tydeligere for markedsdeltagerne - og flere og flere ser den gradvist. De mere avancerede har værktøjer til at spotte kanalens natur - vi andre må benytte vore øjne.
Det afgørende er, at i toppen af kanalen vil der være modstand (overvægt af sælgere) og i bunden støtte (overvægt af købere). Med tiden vil stadig flere lure, at når vi når bunden af kanalen, er det en god idé at købe - og omvendt når vi når toppen af kanalen, er det en god idé at sælge.
Dette kan vare ved, indtil der sker noget særligt, hvor kanalen brydes op eller ned; men der skal typisk noget særligt til for at bryde den - og derfor tror jeg heller ikke, vi kommer til at se kurs 138.

Spørgsmålet er om vi overhovedet får kurs 150 testet? P.t. er afstanden 3,7% - så meget skal vi falde for at komme ned på 150. Og bunden af trend-kanalen må formodes at udgøre en massiv støtte - jævnfør ovenstående. Som hele kanalen stiger bunden med knap 0,8 pr. dag - og bunden af trend-kanalen er således i 150,8 i morgen.

Jeg tror derfor også, at det er good bye til kurs 150. Forsøget på at teste 150 blev gjort i onsdags, hvor vi var på vej derned ad, og var interday i 151,2. Dermed nærmede vi os også bunden af trend-kanalen, hvor købsinteressen kunne forventes at være dominerende. Og det var da også, det vi så: Det blev kun til en tur dernedad, så var det retur - fordi købsinteressen var for stor, også til dagens højeste priser.

Handlerne for i onsdags viser i et candlestick diagram, at de fleste handler foregik til de højeste priser den dag. Denne candlestick-formation kaldes en "hammer" - et stort hoved og en lang hale. Denne ser vi ofte, når der er en vending. Og det er helt logisk: Vi nærmes os bunden af trend-kanalen, hvor købsinteressen må formodes at være dominerende - og så bliver vi sendt retur: Op.

I de vedlagte charts har vi forskellige tids-intervaller:
1) Tre måneder. Her er kun bunden af trend-kanalen. Desuden er nævnte "hammer" markeret.
2) Seks måneder. Det vil sige det meste af den nuværende trend-kanal.
3) Et år. Her ses hvordan der skete et trend-skifte i april-maj. Det er desuden taget med, fordi en af de allerkæreste PI'ere ønskede mere rejsning på diagrammet.

Derfor slutter vi af med en gætteleg: Hvem var det, som havde dette særlige ønske til hældningen på diagrammet? Kan du gætte det, vinder du et påskeæg fra den pågældende.
(Hjælp: Det er den samme som beordrede mig til at poste indlægget påny.)
pdfVestas_trendkanal.pdf



18/11 2013 22:31 cykling 167114



Hej Doodha

Sådan helt ærligt så er min tro på TA sådan lidt anløben.

Jeg har svært ved og acceptere at det skulle være muligt og spotte fremtiden i en akties udvikling ved og analysere fortiden.

Men omvendt så køber jeg tesen om den selvopfyldende profeti.Så hvis ellers Vestas holder næsen i sporet på FA så vil jeg tro at TA får ret.

Endvidere ser jeg den nuværende ordre tørke som et muligt kurs løft.Hvis Vestas får ordre i Q4 som der historisk er tradition for.Så vil de nuværende 108mv skulle komprimeres over en kort periode og løfte kursen væsentlig.

Der har ligeledes været skrevet lidt om mulige Offshore ordre.Hvis det scenarie bliver udspillet de nærmeste måneder så lægger der også her muligheder for kurs løft.


Hvis hverken onshore eller offshore ordre falder inden for de de næste 6 uger så venter der en lille nedtur.

Dog vil jeg mene at Vestas er i optrend og bedring og på 3-6 måneders sigt vil være i mindst + 200.Det alene grundet deres turnaraond og markedsudviklingen samt potentialet i deres JV med MHI.



18/11 2013 22:45 doodha 167115



Ja, men mit forhold til TA er også anløbent - og baserer sig primært på det der med den selvopfyldne profeti.

Og jeg mener da bestemt også, at det er FA som er styrende.

Og jeg vil da også formode, at der kommer nyheder som bringer os op i toppen af trend-kanalen. Og er de ligefrem super-duper gode... Ja, så springes trend-kanalen. Ligesom rigtig dårlige nyheder vil bryde trend-kanalen nedad.



19/11 2013 18:48 MIF 067131



Sådan Vestas - Miffen ser jer overalt i DK på sin færden, at mange småprojekter skyder op <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

http://epn.dk/brancher/energi/alternativ/ECE6255695/vestas-baksede-moeller-gennem-koebenhavn/

MIF



TRÅDOVERSIGT