Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

En måned i klima- og energipolitikkens tegn


68132 doodha 18/3 2014 18:36
Oversigt

(Tillader mig at oprette en ny Vestas-tråd, da temaet er et helt andet end den seneste tråd.)

Den næste måneds tid er faktisk smækfuld af politiske kurs-triggere. Og de understøtter hinanden indbyrdes:

AFHÆNGIGHEDEN AF RUSSISK OLIE OG GAS
Konflikten med Rusland p.gr.a. Ukraine/Krim vil endnu engang understøtte ønsket om, at Europa (især Tyskland) skal frigøre sig fra afhængigheden af russisk olie og gas: Det vil understøtte ønsket om også at satse mere på alternativ energi. Sådan skete det også i slutningen af 0'erne.

EU's KLIMA- OG ENERGIPOLITIK
Nu her torsdag-fredag d. 20. - 21. marts er der EU topmøde, hvor EU's stats- og regeringsledere bl.a. skal drøfte klima- og energipolitik. Det er uundgåeligt, at ovenstående vinkel vedr. forsyningssikkerhed vil komme til at spille en større rolle end ellers - og i det hele taget gøre spørgsmålet om EU's energipolitik endnu mere vigtigt og aktuelt.

Og faktisk vil en begyndende afkobling af energiafhængigheden af Rusland være alvorlig for Rusland. Meget mere alvorlig end de sanktioner som EU nu iværksætter...

Sammenhængen mellem Ruslands energi og EU's klimapolitik blev grundigt behandlet i P1-programmet "Verden ifølge Gram" denne tirsdag formiddag.
http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/verden-ifoelge-gram-101#!/

FN KLIMA-RAPPORTER
FN's klimapanel barsler med nye del-rapporter i de kommende uger: Som det fremgår af denne tidsplan, kommer der til at ske en del i den kommende tid.

Working Group I (Stockholm, Sweden). 23-26 September 2013
Working Group II (Yokohama, Japan).25-29 March 2014
Working Group III (Berlin, Germany). 7-11 April 2014
Synthesis Report (Copenhagen, Denmark). 27-31 October 2014

Kilde: http://www.ipcc.ch/

Vi har allerede en forsmag på, hvad indholdet i rapporterne er:
http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/03/18/104400.htm

Vi har således i den kommende tid både forsynings-sikkerhed og klima-spørgsmål som kan sætte fokus på vedvarende energi og dermed Vestas. Vi har før set hvordan disse forhold kan påvirke kursen betydeligt på kort sigt - uanset at disse klima- og energipolitiske spørgsmål i bedste fald først giver sig udslag i øget køb af Vestas-vindmøller om 5-10 år.


TA - VESTAS' TRENDKANAL
For et par uger siden efterspurgte Hagel noget TA på Vestas. For mig at se er det enkleste TA-værktøj en trendkanal. Når Vestas så samtidig følger sin trend-kanal ret tydeligt, er det oplagt at bruge den. Som jeg ser det, har Vestas fulgt denne kanal siden sidste sommer.

Lidt om trend-kanaler: Efterhånden som en trend-kanal dannes, bliver den tydeligere for markedsdeltagerne - og flere og flere ser den gradvist. Det afgørende er, at i toppen af kanalen vil der være modstand (overvægt af sælgere) og i bunden støtte (overvægt af købere).

Med tiden vil stadig flere lure, at når vi når bunden af kanalen, er det en god idé at købe - og omvendt når vi når toppen af kanalen, er det en god idé at sælge. Dette kan vare ved, indtil der sker noget særligt, hvor kanalen brydes op eller ned; men der skal typisk noget særligt til for at bryde den. Det kan f.eks. være en fuldblods-korrektion eller et dårligt kvartalsregnskab.

Vestas' trendkanal er vedlagt. Illustrationen er vist så tydelig, at jeg vil lade den tale for sig selv.



18/3 2014 18:39 doodha 168134



Jeg glemte at vedhæfte Vestas' trendkanal

Hermed
pdfVestas_trend_kanal.pdf



19/3 2014 13:58 doodha 068155






20/3 2014 18:42 mccarthy 168178



Hej doodha. Du fortjener et svar.
Godt emne. Jeg tror du overvurderer EU politikernes retorik og beslutningers vigtighed i forhold til den realpolitik som Tyskland, Frankrig og England m.f. i E.U. praktiserer. Fx. Tyskland vil skære i tilskud og bestemme at det kun er højvindsområder der skal støttes; om end det er et oplæg til kommende lov, så er det den vej skuden går. De massive subsidieringer til alternativ energi for at tjene politisk hype er kommet af mode. Subsidierne er for belastende og ødelæggende i den skabelse af energi som gør et bæredygtigt samfund. Jeg tror at samtidigt med E.U.'s højrøstede retorik mod Rusland i den stående KRIM konflikt, så har de fornuftige lande i E.U. medlemskabet haft/søgt bilaterale aftaler med Rusland omkring gaslevering - det og meget andet kunne jo forklare Putins skråsikkerhed i medierne.
Så på den korte bane vinder Rusland, Norge og Polen ( fossil råstofrige lande ) fordi det nuværende E.U. bremser fornuftens/naturlighedens vej for positiv samfundsudvikling, og på den lange bane vinder de europæiske samfund som indser, at, igen med det E.U. som p.t. står, så er nationalstatens politik det bedste for landets folk og dermed også for E.U.'s borgere.
M.h.t. Vestas kurs så er jeg mere end positiv og mine triggere er uden prioritetsorden:
1. M.H.I. samarbejdet manifesteres i nærmeste tid hvilket betyder - tror jeg - oprettelse af et nyt firma 'Vestas/MHI Off-Shore', og dermed tildeling af aktier til eksisterende Vestas aktionærer - det er et gæt, gentager et gæt.
2. Vestas mange rammeaftaler sikrer en stabil ordreindgang i et vanskeligt 2014/2015
3. Vestas har arbejdet globalt i en række år.
4. Vestas ved at serviceaftaleprisen skal reguleres ned for at sikre en stabil fremtidig indtjening
5. Restruktureringen efter B.E.C. og D.E. er endelig.
6. Vindenergi m.m skal så vidt muligt skabes nationalt fordi fossile ( inkl. skiffergas ) råstoffer skaber en afhængighed af udenlanskafhængighed.
Min største usikkerhed liggeri om Vestas nedskæringerne rammer produktudviklingen, men igen stoler jeg på den nuværende ledelse.



21/3 2014 12:08 doodha 068192






21/3 2014 18:56 doodha 068195



Det blev i hovedsagen ved snakken... - udsat til senere...
(Det handler om EU, hvis nogle skulle være i tvivl...)

Og det var vel også, hvad man måtte forvente.

Her et par artikler:

http://www.information.dk/telegram/491930

http://www.information.dk/telegram/491933



25/3 2014 17:35 mccarthy 168216



Jeg havde ikke forventet mig meget af dette møde og er meget tilfreds med resultatet som indikerer at virkeligheden måske har ramt politikerne . Tænk, at Danmark stadig har vanvittige afgifter på energi trods at landet har næsten optimal udnyttelse af vedvarende energi - der skal jo til alle tider være fossilbaseret energiudvikling til back-up hvis det ikke blæser, solen ikke skinner o.s.v. De stadig høje el priser argumenterer for at husstandsmøller nu er interessante for hvermand såvel som ejerlaug det samme gælder solceller m.m. Afgifternes nuværende stade betyder jo at alle danskere vil investere i hjemmeproduceret el-energi og i yderste konsekvens blive selvforsynet uden behov for energi fra disse enorme statslige styrede investeringer som er sket og vil ( forhåbentlig ikke ) ske i de næste år. Teknologien udfordre i den grad de alt for høje energiafgifter vi har i Danmark og udstiller politikerne og embedsvældets mangel på viden om det de er sat til at styre.



TRÅDOVERSIGT