Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Seadrill - Pengemaskinens kurs under pres


68197 Helge Larsen/PI-redaktør 22/3 2014 09:01
Oversigt

Jeg har siden 2009 købt op i det norske riggselskab Seadrill fra ca. kurs N.kr. 50. Det har jeg bla. gjort, fordi det kvartalsvise udbytte gennem årene har været støt stigende. Vi er nu oppe på på 98 cent. Det giver så næsten 50 % udbytte på de først indkøbte.

Kursmæssigt har har aktien været oppe i 280 i 2013. Den er så i de senere måneder faldet tilbage til omkring 200. En del af kursfaldet skyldes, at Seadrill ved fremlæggelsen af sine kvartalstal d. 25. februar guidede negativt for 2014. Her blev det fortalt, at riggmarkedet ville blive ramt af en midlertidig opbremsning i aktiviteten. Det medførte så et fald i kursen på hele 6 % idet markedet opfattede meldingen meget negativt.

Jeg ser ingen grund til at tolke selskabets udmeldinger specielt negativt. For det første er her kun tale om en midlertidig nedgang i riggmarkedet, hvor olieselskaberne rykker nogle planlagte boringer fra 2014 til 2015. I denne sammenhæng kan jeg så konstatere, at Seadrill stadig har udlejet 96-98 af sin kapacitet på gode lange kontrakter til store oliselskaber. Hertil kommer, at selskabet øgede udbyttet til de nævnte 0,98 cent fra 0,85 cent.

Umiddelbart ser det det negativt ud for riggbranchen, at olieproduktionen offshore siden 2010 faldet. Hertil kommer, at priserne på værfterne er fra et meget lavt niveau i 2013, nu er steget med op til 15 % samtidigt at raterne er under pres. Det vil selvfølgelig påvirke Seadrill negativt fremover, men omvendt så har selskabet nu mange nye rigge købt og finansieret til markedets bedste priser. Dem som er under bygning nu vil i hvert fald ikke blive en fremtidig belastning, hvis man beregner rentabiliteten med et samlet overblik på den samlede flåde.

Det er heldigvis sådan, at et fald i olieproduktionen offshore ikke medfører et fald i riggaktiviteten. Det skyldes, at olieprisen stadig er så høj, at det kan betale sig for olieselskaberne, at udnytte felterne til det yderste. Det betyder, at der skal bores flere huller - og dermed flere riggtimer. Hertil kommer så flere nye boringer på meget dybt vand. Her er Seadrill meget godt positioneret og forventer en femdobling af olie udvundet på dybt vand fra 2015-2020.

Det er min konklusion, at uagtet de umiddelbart negative meldinger på riggmarkedet, så er Seadrill, stadig en god langsigtet investering. Hvorvidt kursen falder yderligere fra det nuværende niveau, har jeg ikke rigtigt noget bud på. I et sådant tilfælde, vil jeg blot betragte det som en god købsmulighed.

Med venlig hilsen

Helge Larsen



22/3 2014 16:56 Carlo Seest 268201



Der ser ud til at være støtte omkring 195 N kr.
Se vedhæftede weekly chart.

SDRL.OL




TRÅDOVERSIGT