Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er der ingen grænser


69219 cykling 14/6 2014 08:42
Oversigt

Jeg er i tvivl om hvor vi er på vej hen.

Efter en turbulent investering i Vestas har jeg nu den opgave og gøre noget ved afkastet.Men jeg tør ikke investerer.Alt ser for mig lidt overgearet ud.

Generelt er vi tilbage i kurser fra før finanskrisen, det kan vi takke den førte penge politik for med gratis penge til bankerne og massive støtte opkøb af Obligationer.

Den generelle holdning er at så længe renten er lav så har kapitalen ingen anden udvej end som og søge i aktiemarkedet.Ergo aktierne vil fortsætte op

Kan det virkelig være rigtigt at vi er kommet i en situation hvor der er så stor politisk kontrol og vilje til og støtte væksten så at man nærmest risiko frit kan købe aktier ?

Boligbobler er under opbygning, der er konflikter i Ukraine / Rusland og nu Irak.Men det er markedet nærmest udpåvirket af.

Har vi knækket koden og lavet den ultimative evighedsmaskine hvor vi alle sammen med lidt omtanke kan købe aktier og få vores investering forrentet med 8% , eller er der noget jeg overser ?



14/6 2014 13:22 Henrik Munthe-Brun 269225



Jeg tror stadig markedet vil bevæge sig opad i de kommende år. Der har været utroligt mange negative udmeldinger den seneste tid omkring markedet, og alligevel er det fortsat op. Selvfølgelig vil der værre korrektioner undervejs, men disse vare sjældent mere end 8 uger.

Hvorfor jeg tror det vil fortsætte.

1. Økonomien er stadig ikke kommet op i gear, og der er mere "gode tider i vente"

2. Renten er utroligt lav, og normalt vil renten (og økonomien) have bevæget sig meget højere før der opstår store bobler i f.eks aktiemarkedet.

3. Det er kun 5-6 år siden at vi havde en kraftig Aktie nedtur, normalt vil der være ihvertfald 9-10 år imellem hver aktienedtur.



14/6 2014 16:09 cykling 069229



Jo men hvis man nu i stedet for og bruge årene mellem korrektionerne som indikator.Og kigger lidt på udviklingen % vis og bruger den som indikator.Er vi så ikke overmodne ?

Og kunne det evt skyldes den lave rente som er politisk bestemt og som jo egentlig bare er et udtryk for utidig indblanding i udbud og efterspørgsel.

Og at vækst i kommerciel forstand dags dato er det eneste bud på en verdensorden.

Men plejer det ikke og gå sådan at alt hvad der ikke hviler på et stærkt fundament det holder ikke.

http://www.google.com/finance?cid=626307



14/6 2014 16:50 cykling 369230



Jeg mener vi har lige oplevet konsekvensen af at der lånes ud til højre og venstre til forbrug på opskruede værdi sætninger

Og nu er vi så på vej til og gøre det en gang til. Denne gang som et middel mod konsekvensen af vores sidste fejl.

Det kan kun gå galt.<span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>



14/6 2014 16:56 Henrik Munthe-Brun 269231



Først og fremmest vil jeg anbefale Lars Tvedes bog Business Cycles, hvis du vil forstå hvorledes jeg tænker omkring dette.

Mht. renten, ja den er måske lavere end den burde være pga. politisk indblading. Men selv uden politisk indblanding ville den stadig være lav.

Rent psykologisk tror jeg ikke vi har ramt en top, når private investorer og diverse eksperter render rundt og råber krise/boble forude!!!

Først når rigtigt mange vil være inde i markedet og folk begynder at tror at det bare vil fortsætte, så vil jeg begynde at blive forsigtig. Jeg tror der vil gå mange år før vi igen havner i denne situation.



14/6 2014 17:28 cykling 069232



Tak det vil jeg gøre-Det er altid spændende og prøve på og forstå hvordan meninger og opfattelser dannes.



16/6 2014 08:18 JesperDR 069265



Sidder med fuldstændig den samme følelse. Men hvis vi er de eneste der kan se det, så kører toget jo bare. Udover dine bekymringer, synes jeg også den "glemte" gældskrisen ligger og lurer.

Synes vi mangler, at se nogle tal der viser, at væksten har bidt sig fast. Derudover er jeg rimelig urolig omkring krisen i Ukraine/ Rusland - det er bare et spørgsmål om tid inden investorerne vil rette blikket mod det igen.

Derudover synes jeg det er foruroligt, at "gælds-krisen" er afblæst. Italien låner jo nærmest billigere end USA. For kort tid siden var det på randen af statsbankerot. Hvornår får investorerne øjene op for dette?



16/6 2014 10:47 RoxyTrooper 069267



Jeg forventer en korrektion de næste par uger på op til 10%. Derefter er det meget interessant mht. den politiske udvikling i USA.
PS. Den stædige, positive stemning på aktiemarkedet nu er primært drevet af den lave rente, mens den reelle vækst vel er meget begrænset.



16/6 2014 10:37 Hjulmand 269266



Cykling, du skriver at jeg er skeptisk og jeg gerne løfte sløret i smule og vise hvorfor.

Hjulmand
pdfTvivl.pdf



29/6 2014 13:48 Peter_Hansen 169370



Well, din "evighedsmaskine" med 8 procent i afkast er faktuelt ikke de samme 8% som for 10 eller 20 år siden.

Hele den kapitalistiske samfundsmodel er syg og den reelle værdi bag dit afkast bliver udhulet af skjult inflation og særlig høj inflation indenfor de specifikke aktiv klasser som sikre at samfundets absolutte top hele tiden øger sin magtbase. Alle er tilfredse imens vi faktisk bevidner verdenshistoriens største tyveri skabt af pengetrykning og ekstremt lave renter.

Middelklassen og den nedre overklasse klapper glade i hænderne og støtter op om cirkusset fordi de ikke har fattet hvad der reelt foregår idet de tror at eksempelvis aktiemarkedet arter sig positivt.

Vi er altså med andre ord inde i en selvforstærkende slut-fase hvor de sande magthavere (de mega rige, de ledende finansielle institutioner samt enkelte multinationale selskaber) sikre at deres position ikke kan trues. Den endelige manifestering heraf kommer ved næste store nedtur som starter når magthaverene ønsker det og ikke før.

Du kan derfor stole på din "evighedsmaskine" så længe masserne kan holdes i troen om at den hellige grav er velforvarret. I det øjeblik alt for mange lugter lunten startes nedturen nemlig som et røgslør der sidenhen bliver til det endelig slut-kup der efterfølges af en ny verdensorden.

Så ja, aktiemarkedet er sikkert på nuværende tidspunkt for os dødelige, men det er jo dybest set en ringe trøst i forhold til de mere dystre langsigtede fremtidsperspektiver.



TRÅDOVERSIGT