Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Investormødet i Bioporto fredag 8/8


69609 120281 9/8 2014 20:37
Oversigt

Jeg var en af dem der var tilstede. Jeg er ret sikker på Troldmanden kommer med et resume, når han har vendt sine tanker og de svar han får efter de her præsentationer. Det er primært ham der stiller de gode spørgsmål ved møderne.

Peter startede med præsentation og i har jo set tal osv. Men det jeg bed mærke i og vil give Peter ret i, er at han og hans team på et år har vendt butikken, fra at være på vej ned at bakke til at være på vej op. Det er en stor bedrift. De gør de rigtige ting, men som han også siger - nogen ting der burde være gjort/rettet for 3-4 år siden.

Syntes deres strategi er rigtig og som sælger kan jeg godt lide deres direkte tilgang til kunderne nu. De har stadig distributører med, men det er bioporto der har møderne. Så når de feks er i USA til konf eller lign sørger de for at tage forbi de centre som skal hjælpe dem med indhulning af patienter osv. Kan virker som nobrainer for nogen, men altså noget bioporto ikke brugte tid på før den nye ledelse kom ombord. Finn havde i hvert fald skiftet nogen distributører ud og erstattet med nogen bedre, så rart med noget beslutsomhed. Hvis dem man har inde ikke rykker varerne, så det videre til andre der vil fokusere på det.

Det mest spændende er den buzz der er i UK nu omkring AKI. Deres fokus har været meget her de sidste 2 måneder. Finn Fjorder deres salgsansvarlige havde ikke været i Hellerup de sidste 2-3 måneder. Ham havde været rundt i UK og snakke med forskellige interessenter.

Ngal er åbenbart ved at få sit gennembrud og håbet er at få den anerkendt som markør i UK. Eller det vil sige det er det man håber på, så derfor ligges kræfterne her nu. For får man først et land der siger ok til brug af Ngal ja så kan det få enorm betydning. Især UK er interessant fordi det er et stort land og fordi det er et land som eksempelvis USA tager meget seriøst inden for biotek/pharma. Så bliver UK forgangsland vil det give genlyd, og hjælpe på processen ifb USA godkendelse.

Peter og Finns ord var at vi inden for 6-9 mdr ville kunne afgøre om den her indsats i UK har kastet noget af sig.

Peter snakkede noget om at de i UK ikke kunne lide Alere. Det var noget med kvaliteten som han sagde. <span><img src=
" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

Ellers var han klar i spyttet omkring den kommende ansøgning på patent, den følger planen og indsendes i sep. Dog nævnte han intet om Alere aftale osv. Men igen han må jo ikke sige noget, der kom ikke spørgsmål til den del fra salen.

Mht fda er det 250 patienter der skal indrulles. De to store centre 100 patienter hver og det lille center 50 centre. Hans svar på hvorfor der var skiftet ud var at de første ikke var det rigtige valg. Som trold tidligere har skrevet var de også langsomme til at indrulle. Hørte ham også sige de pt havde under 100 indrulle - han måtte/ville ikke sige hvor mange.

Der var et spørgsmål fra smal cap dk omkring hvad salget skulle være for at gå breake even og her svarede Peter 35mill i oms. Så det er altså under 50% salget skal stige før forretningen går i nul. Hvis man så tænker på de laver 19-23mill i år uden den store Ngal omsætning. Ja så kan det hurtigt bliver interessant hvis der for alvor kommer hul på UK. Peters forventning er NGAL salget vil,fordobles fra kvartal til kvartal indtil det godkendes. Efter godkendelse vil det selvfølgelig stiger markant mere.

Der har jo tidligere været tal ude omkring potentielt salg globalt og Margin på produktet. Leger man lidt med tallene skal der ikke sælges mange test med ca. 50kr i avance for at nå op på omsætning 35+mill.

Mht. Margin så er den stigende i deres antibody og ELISA forretning eftersom de har ændret strategi og gået over til at gå mere direkte til kunderne, og dermed springe et fordyrede led over.
Samt deres nye webshop også kunne måles stigende salg derfra.

Trine Østerbye havde en præsentation af hendes forretningsområde. Som i kam se af præsentation har de vendt salgstal fra nedadgående til opadgående og det er bla det fokus Peter kom med for 1 år siden. Det Peter kalder deres Bread and butter - altså det der skal betale regningerne, og så skal Ngal gerne være flødeskum på toppen <span><img src=" title=":−)" style="width: 22px; height: 22px;"/>

De har 270+ antistoffer hvilket ikke er mange (nogen virksomheder har flere hundredetusinder). Men det nogen gode og unikke produkter. De arbejde på af få en del flere stoffer ind. Altså arbejder med læger og lign som har antistoffer som ikke er kommercialiseret.

Bioporto er også det eneste selskab i verden der har NGAL ELISA godkendt til alle dyr.

Der var en sidste ting Trine sagde som jeg håber trold kan uddybe, nemlig bioporto sidder til møder med 10 store selskaber, hvor bioporto giver dem forskellige antistoffer for at være med ved møderne. Her var GSK, Pfizer og andre af de store med. Trine sagde til sidste møde var hun eneste producent der var tilstede hvilket jo er super stærkt at side i sådan en situation.

På omkostningerne nævnte Otto der var blevet rationaliseret og bl.a IT og tele området var der skåret på.

Der er jo et spænd på 4mill fra 19-23 mill som de guider for. Peter siger det er pga licensaftaler. Så hvad det er de arbejde på, er det som jeg hører det noget der giver 4 mill i kontanter. Mon det er Siemens og Roche aftaler han tænker på. Måske trold kan forklare nærmere. Peter sagde de gik efter distributionsaftaler. Det er også klart for de har ikke nok ressourcer til selv at drive salget. Sagt på anden måde de har ikke penge til at ansætte så mange sælgere.

Peter nævnte også at der jo pt bruges penge på FDA studiet. Mener han sagde 5-6 mill som man jo ikke skal betale hvert år. Så det vil jo frafalde på et tidpunkt. Ellers mente de at de omkostningsmæssigt var hvor de skulle være.

Alt i alt gik jeg der fra med en god fornemmelse.

God weekend.



TRÅDOVERSIGT