Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skal jeg vælge Novozymes eller William Demant?


69634 Hans-Henrik Nielsen 15/8 2014 09:10
Oversigt

Flere af jer har spurgt til Novozymes, og om den ikke er interessant efter faldet i går. Og jo, umiddelbart. Jeg har her en hurtig lille sammenligning mellem Novozymes (NZ) og William Demant (WD), der også faldt meget i går:

Mange har været ude og anbefale køb af Novozymes udelukkende pga. faldet i går. Hvis et fald alene udgør et købssignal, så bør William Demant også trigge et efter i går.
Et par forskelle mellem Novozymes og William Demant som jeg hæfter mig ved (rent TA-mæssigt) er, at WD ligger under sit 200 dages gennemsnit samt at den slutter i noget nær dages laveste kurs. Det vil sige at sælgerne har været på banen hele dagen igennem.
NZ til gengæld er stadig over 200 dages gennemsnit og i en nogenlunde veletableret optrend, og her kom køberne ind sidst på dagen og minimerede faldet. Så stod jeg og skulle vælge ud fra ren TA mellem de to aktier, så ville jeg vælge NZ.
Vi skal dog bemærke at WD er nede ved en tidligere dobbelt bund, som sagtens kan give den et rebound.

Men i den type marked vi er i lige nu, ville jeg passe på med at købe aktier, der er faldet 5-10% blot fordi de er faldet. Folk der udøver denne disciplin op i mod en større markedskorrektion taber store penge, når aktien ikke kommer tilbage.

Med hensyn til, hvornår jeg kunne tænke mig at købe Novozymes, så har jeg prøvet at tegne lidt ind på chartet her.
Som I kan se var jeg afventende omkring aktien, da prisen godt nok var steget, men der var fald i både volume og momentum samtidig med at markedet var meget nervøst.

Jeg skal ikke påstå, at jeg havde set faldet i går komme, men den kortsigtede momentum var i top, så jeg afventede en mindre korrektion. Nu vil jeg gerne se momentum lave en ny bund samtidig med at kursen laver en ny højere bund, så kunne jeg godt overveje aktien. Som skrevet ovenfor så gik køberne jo ind i går lige omkring et godt støtteområde, og det candle vi ser her er ganske kraftigt og antyder noget optur. Men lad os se markedet bekræfte det.

Jeg fik et spørgsmål om mit target, stop-loss m.m. hvis jeg ind i aktien, og dette vil jeg gerne vende tilbage til, hvis aktien viser købssignaler. Så skal jeg prøve at give jer lidt tanker om, hvordan jeg vurderer exit-niveauer m.m.

Skriv endelig, hvis I har spørgsmål til denne lidt lange analyse.


Hans-Henrik Nielsen
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/165400380191772

NZYM B.CO

NZYM B.CO




TRÅDOVERSIGT