Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Var det så den korrektion?


70013 Hans-Henrik Nielsen 25/10 2014 16:46
7
Oversigt

Jeg tror jeg er blevet spurgt om følgende spørgsmål 25 gange den seneste uge: "Var det den korrektion? Eller skal vi videre ned?"

Jeg har et nogenlunde gæt på ovenstående spørgsmål. Se med i videoen her, hvis du vil høre min vurdering af markedssituationen.


Hans-Henrik Nielsen
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/165400380191772




25/10 2014 17:53 XJK 470014



Glimrende video og nogle gode pointer.

I lyset af det 52% draw-down Heine Andersen har oplevet for nyligt, er det absolut interessant at høre om dit fokus på at minimere risiko og draw-downs. Og at gearing først bør overvejes, når man over en længere periode har demonstreret at man har styr på sine draw-downs - ok, det var vist ikke lige det, du sagde, men det var i hvert fald den pointe jeg tog med derfra :o)

Jeg synes også det er interessant, at du har lavet dit overskud ved så relativt få handler (8-9 handler siden maj). Jeg tror (og det er aldeles uden nogen form for data om dette), at mange - især nystartede - markedsdeltagere falder for fristelsen til at handle for ofte og på for usikkert grundlag. Din tilgang med at 'nøjes' med at indgå lavrisiko handler og have tålmodighed giver rigtig god mening.



26/10 2014 14:31 Hans-Henrik Nielsen 170021



Du hører mig helt rigtigt i forbindelse med draw-downs og gearing. Jeg har faktisk ikke noget mod gearing, hvis man har en meget lang historik, der viser meget små draw-downs.

Og du har ret i, at mange handler for ofte, og at dette faktisk er den primære grund til deres manglende performance.

Jeg har godt fulgt Heine lidt på sidelinjen. Og jeg synes han har gjort det flot. Men jeg har også savnet en snak om hans risikoprofil, som jeg synes medierne har glemt lidt.
Når jeg så kigger på flere af hans handler (bl.a. Alibaba/Yahoo) så har han tjent styrtende på disse handler i et stærkt bull-marked. Jeg er spændt på at se performance, når markedet skifter karakter og f.eks. kommer til at bruge 3-6 måneder i et snævert sideværts marked, som er et af de sværeste at handle i.

Hans-Henrik



30/10 2014 20:18 mccarthy 270075



Hej Hans-Henrik.
Jeg har aldrig fattet dette TA FA o.s.v. men har lyttet til markedet og derfor haft særdeles gode gevinster. Og så var der lige min Vestas kærlighed som altid koster.
Jeg prøver at lære værdien af de tekniske analyser så derfor:
Du nævnte at du just var gået ud af Novo, hvor jeg i følge mine lommefilosofier gik kraftigt ind før regnskabet (p.g.a. dollar eksponeringen ), og tilmed fik et særdeles godt økonomisk resultat. Hvis du har tid, lyst og lejlighed kunne det for mig være interessant med en Novo analyse baseret på de facts du her udstiller; altså hvorfor du mente at Novo ikke var en investment-case.



30/10 2014 21:36 Hans-Henrik Nielsen 170078



Hej Mccarthy,
Tak for beskeden.
Der er flere ting, der er vigtige, når vi snakker investering og aktieanalyse. Én af dem er risiko og en er tidshorisont.
Nu ved jeg ikke, hvad din tidshorisont er på Novo, for det kan være meget forskelligt om man er inde efter hurtige 5-10% på få dage eller efter en 10-års investering.
Personligt går jeg aldrig ind i aktier lige før regnskab. Som jeg er inde på i videoen, så er det netop pga. den øgede risiko for udsving. Og min metode/filosofi går netop ud på at have relativt få og små udsving, idet man så kan planlægge efter evt. gearing på en meget sikker portefølje.

Men ellers kigger jeg meget efter det jeg kalder "markedets psykologi". Så jeg ser efter om der er bestemte områder, hvor aktien ser ud til at blive solgt ud, jeg kigger efter om der er faldende volume og meget meget mere.
Og så holder jeg øje med det generelle marked.

Mine modeller siger mig, at jeg kan begynde at gå meget forsigtigt ind i aktier nu, og derfor har jeg bl.a. købt GN forleden. Om jeg kan finde på at købe Novo skal jeg ikke kunne sige, men jeg går ikke så meget efter casen, regnskaber osv. men mere efter den seneste tid udvikling i pris, momentum og omsætning.

Men hvis din metode har givet godt afkast i årevis, så ser jeg ikke nogen grund til at du skal ændre den. Vi har alle forskellige vinkler, og min har jeg udviklet gennem 15-20 år, og den har holdt mig i plus samtlige år igennem kriser og krak.
Så for mig er det vigtigst at få folk til at overveje deres metode, tilgang, risiko osv. Så de ikke investerer helt på må og få.

mvh

Hans-Henrik



1/11 2014 16:51 mccarthy 170089



Hej Hans-Henrik og ligeledes tak for dit svar.
Jeg skal snart udmønte nogle af mine depoter p.g.a. effektuering af pensioner og er derfor blevet mere og mere interesseret tekniske analyser, der i mine øjne er redskaber der vil mindske risiko. Jeg skulle nødigt gå rabundus op til mit kommende otium. Vedr. Novo er jeg for tungt lastet p.t. og skal sælge ud i. flg. min lommefilosofi/strategi - ikke for mange æg i samme kurv. Desuden omplacerer jeg p.t. mine porteføljer fra rent danske aktier til især spanske aktier. Og heri kan du udlede, at jeg ikke lytter til det bavl som visse danske erhvervsnyheder skriver om Sydeuropa. Ad omveje kom jeg ind i Bakkafrost og hvis dette firma produktmodnes så ser det ud til at blive en fornuftig forretning. Så jeg arbejder mod at have internationale porteføljer hvori den danske Aktie del består af virksomheder der er globalt orienteret og for alle aktieinvesteringerne helst udbyttebetalende aktier. Jeg vil delvis følge dit råd om der måske kommer en mindre nedadgående korrektion; dette ved at gå Cash for en del af min aktier. Håber du vil 'poste' dine indlæg fremover. Go' weekend.



2/11 2014 10:32 Hans-Henrik Nielsen 070092



Hej Mccarthy,
Tak for beskeden. Når du begynder at nærme dig dit otium, så ville jeg være meget forsigtig med mine penge. Det bliver jo vigtigere at mindske tab, når man er tæt på at skulle bruge pengene.
Men det lyder til, at du er ganske velovervejet i dine beslutninger.

HH



TRÅDOVERSIGT