Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Har oliepriserne ramt bunden?


70516 AndersEgsvang 18/12 2014 01:18
Oversigt

Så blev det tid til en ny analyse, og en tiltrængt en af slagsen. Et spørgsmål jeg har fået nogle gange i løbet af dagen, er om det er tid til at købe olieaktier. Det er et utroligt svært spørgsmål at svare på, da alle har forskellige meninger. Men i dagens analyse, vil jeg give dig mine bud. Ud fra min analyse må i så selv konkludere, hvad i synes virker fornuftigt. Det jeg ved noget om, er oliepriserne i sig selv, og ikke specifikke aktier.

Onsdag, hvad så vi?:

Onsdag, startede ud som forventet, og gav os første mulighed for at shorte, fra et punkt i gårsdagens analyse. Ved en test af supply zone og derefter en masse test af vores trendline, var der masser af mulighed for lidt profit. Første "target" var på $54.37 og $54.28, begge blev ramt. Stop Loss rykkes til BE(breakeven), og derfor ingen risiko inden inventories rapporten kom ud.

Inventories rapporten fik sat lidt skub i tingene. Rapporten kom ud kl 16:30 med tallene: -0.85M vs -2.0ME
Umiddelbart ser det jo ikke ud som om at dette i sig selv skulle få priserne til at stige, og jeg hørte også en del der ikke kunne få det til at hænge sammen. Men ser vi på, hvad de forventede at rapporten skulle hedde, giver dette pludseligt bedre mening. Den forventede rapport var på: +1.9M vs -2.77ME
Så i forhold til den forventede rapport, var dette jo et meget "bedre" tal, og fik derfor priserne til at stige næsten $4 på halvanden time.
Men da rapporten var faldet til ro, begyndte priserne stille og roligt at falde igen. Jeg nævnte i går $58.68 som en mulighed til de langsigtede. Det var her prisen vendte, men da det var efter rapporten, så holdt jeg mig ude af den.

FOMC fik også sat lidt gang i tingene. Selvom deres rentesatser forblev nogenlunde stabile, så reagerede priserne alligevel på mødets udfald. Oliepriserne faldt omkring $2 efter mødets udfald og Janet Yellens presse konference. Det vigtigste jeg lagde mærke til i den konference var at, USA ligesom OPEC, heller ikke forventede at skære ned på deres olieproduktion i den nærmeste fremtid. Samtidig blev de ved med at udvikle, udvinde og producere olie, som OPEC landene også tidligere har nævnt.

Analyse til torsdag:

Efter de 2 store nyheder der fik skabt lidt uro, må vi se på hvordan markedet har reageret. Vi fik en god korrektion op, pga rapporten. Dette får mig stadig væk ikke til at sige køb køb køb køb. Det gør det ikke af 2 grunde, Teknisk Analyse og at den rapport de kom ud med, ikke var synderligt ophidsende. Selvom det fik priserne til at stige, var de stadig ikke lige så gode som forventet.

Anchor chart (64 NT Renko chart)

Den langsommste tidsramme jeg bruger som anchor chart er mit 64 NT Renko. Hvis vi ser på det chart kan vi se, at korrektion var tiltrængt. Den gjorde at vi kom op i et meget attraktivt niveau hvis man vil være sælger. Den røde channel på det chart viser den længerevarende trend. Som vi kan se, kom vi ned i bunden af den, og det fik også prisen til at vende rundt. Ikke noget overraskende i det. Skulle priserne inden jul fortsætte op ad, så vil jeg stadig se på om køberne kan holde fast i den, eller de taber momentum omkring $61.64-$63.52. Fortsætter de forbi det, så er der igen et punkt de skal igennem ved $66.20-$67.80. Jeg vil gerne gå short i begge områder. Men fortsætter vi op i morgen, vil jeg også kigge på at købe ind til vi rammer de to røde bokse.

Den grønne channel på det chart, er den trend der er mere shortterm. Reaktion i toppen af den, vil også være en salgsmulighed.



Anchor chart (60min Supply/demand zones)

Det næste chart er mit supply/demand zone chart, som stadig viser mange flere røde felter end grønne. Dette viser altså at man som køber, får meget mere modstand på vej op, end man gør som sælger. Steder der er vigtige på det chart er de to lineære linjer, som viser områder der tidligere har været vigtige. Her er der tale om $58.31 og $58.57.

Andre områder er de røde supply zones, de tætteste og rødeste er de vigtigste. Her vil jeg se efter at sælge $57.86-$57.98 og $59.10-$59.57.


Anchor chart (2400 tick)

På den mest brugte og hurtigste af de 3 tidsrammer er 2400 tick chartet. Her kan i se 2 røde bokse og 2 grønne bokse.

De grønne bokse er her jeg vil forvente at køberne vil reagere hvis de vil højere op. Fejler de i begge, så har de allerede mistet pusten, og priserne vil stille og roligt fortsætte ned der fra.

De to røde bokse er der jeg lige nu vil være sælger. De skal muligvis rettes når markedet åbner, men det er i hvert fald i de områder jeg vil se efter reaktioner. $57.35-$57.73 er det første område. Får vi en reaktion her, så er jeg klar, eller hælder jeg mest til det næste på $58.28-$58.68, da vi tidligere har set stort forsvar fra sælgerne. Det blev brugt for nogle dage siden, og igen i dag så vi en double top i det område. Kan der kombineres forskellige områder fra forskellige charts er det tip top, da dette vil betyde at flere får øje på dem. Jo flere der deltager jo bedre.


Profitområder:

Områder til profit vil være $55.23-54.75 som det første. Ser vi længere nede, vil der igen komme og de steder at tage profit af. $43.03 hvis man tror på total kontrol fra sælgerne. Men jeg vil nok tage en del af inden da. De bedste steder vil være i bunden af alle trendlines. Brug de forskellige charts, og når/hvis prisen rammer bunden, så tage profit.

Det vigtigste punkt at tage profit på er $54.00. Det er blevet opkøbt stort en gang, og intet har ændret sig siden. Så at tro det ikke vil blive det igen er svært.

Opsummering:

Jeg er stadig short i markedet, og bliver ved med at være det til vi ser kontrol fra købere uden udefra kommende nyheder som FOMC og inventories. Disse nyheder kan stimulere markedet hurtigt, men på lang sigt har de ikke den store indvirkning. Kommer vi over $60 begynder jeg at se efter længere varige muligheder for køb, men ellers holder jeg mig short på den lange bane.

Drag jeres egne konklusioner ud fra min analyse af markedet, og brug det til at skabe et overblik over fremtiden. Om oliepriserne har ramt bunden er svært at sige, men jeg tror ikke at priserne umiddelbart vil stige her fra. Der med ikke sagt at det er et dumt tidspunkt at opkøbe aktier på. Jeg leder skam selv efter de rigtige muligheder til dette, men jeg venter dog lidt endnu.

- Anders

ps. jeg har vedhæftet et chart der viser hvorfor jeg ikke tror at købere tager kontrol endnu. Ikke den store reaktion, i et område jeg ville købe, HVIS jeg skulle være køber. De kan dog nå det endnu, da vi ikke har rykket os der fra endnu.

CRUD.L

CRUD.L

CRUD.L

CRUD.L

CRUD.L




TRÅDOVERSIGT