Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

En videoløs weekend med skævvredne indikatorer


71024 Hans-Henrik Nielsen 18/1 2015 22:33
2
Oversigt

Så har jeg siddet en times tid og gennemgået mine markedsindikatorer (FH-indeks, Hausse-indeks m.m.).
I sidste uge skrev jeg, at det var lidt en "bob-bob analyse", fordi indikatorerne var så skævvredet af oliepriser og korrektioner, at det ville tage nogle uger for dem, at blive pålidelige igen.

Dette er stadig gældende, og derfor har jeg valgt ikke at lave en video denne weekend, idet det vil blive det samme jeg sad og gentog.

Dog vil jeg sige så meget, at graferne nu nærmer sig 12.-13. uge siden sidste bund. Dette er tidspunktet, hvor mange investorer begynder at lede efter købssignaler, hvilket giver mig en indikation af, at vi formentlig ikke skal ret meget længere ned, end vi er nu.
Dette skal tages med lidt forbehold, idet cyklussen i markedet nemt kan være forvredet af bl.a. oliepris-chokket. Men jeg vil umiddelbart kigge efter gode kandidater den kommende uges tid på primært det amerikanske marked. Og jeg skal nok lade jeg vide, hvad jeg kigger på og investerer i.

Som en lille tilknytning til ovenstående, vil jeg gøre opmærksom på en ting, som jeg ofte underviser i. Det er vigtigt at I ved, hvordan jeres indikatorer er bygget op, og hvad der påvirker dem.
En indikator (det kan være RSI, bollinger eller lign.) kan være fantastisk at støtte sig til. Men alle indikatorer holder i perioder med at virke, og hvis du ikke ved, hvordan dine redskaber virker, så ved du ikke, hvornår de bliver upålidelige.

Dette er netop, hvad der er sket med bl.a. mit FH-indeks, som i 2-4 uger lige nu er vredet skæv og derfor ikke er helt tilregnelig.
Så når nogle skriver at "nu køber jeg altså aktie X fordi indikator Y er under 30", så fortæller det mig, at denne investor nok ikke er helt inde i, hvorfor og hvordan man bruger en indikator eller teknisk analyse i det hele taget.

En indikator indikerer, og i visse typer markeder stopper den med at virke. Så hvis man forelsker sig i en indikator, men ikke ved, hvorfor den virker, så vel det formentlig blive rigtigt dyrt i sidste ende.

Nå, men dette var ordene i denne video-løse weekend.
I den kommende uge smutter jeg til London og underskriver aftalen med ETX, så vi kan komme i gang med at få lavet undervisning i, hvordan denne platform kan bruges til forskellige former for daytrading samt hedging af jeres almindelige investeringer.

God søndag der ude.

Hans-Henrik Nielsen
https://www.facebook.com/pages/Markettimerdk/16540038..TRÅDOVERSIGT