Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mr. Market's irrationalitet har skabt en attraktiv købsmulig


71283 rasmuslykke 31/1 2015 16:24
Oversigt

Mr. Market's irrationalitet har skabt os en attraktiv købsmulighed:

Ford Motor Company

Ford aflagde et super regnskab i torsdags, som overgik analytikernes forventninger, desuden forventer Ford en markant fremgang i både salg og indtjening for 2015.

Ford har øget udbyttet med 20%, og betaler nu 4,04% om året - ergo får vi en rundhåndet belønning for vores tålmodighed.
Ford lancerede i december deres nye pickup-truck F150, som har været den bedst pickup i næsten 40 år i træk og er samtidig den bedst sælgende bil i USA med ca. 800.000 biler om året.

Den nye F150 er meget innovativ og banebrydende, fordi den er lavet af aluminium kontra stål, som hidtil var anvendt. Denne konstruktion gør at bilen er 700 pund lettere end den gamle model, hvilket resulterer i at brændstoføkonomien er markant bedre, og set i lyset af amerikanernes øgede fokus på netop dette, gør det Fords nye F150 til den mest attraktive pick-up truck på markedet.
USA er Fords vigtigste marked og her er F150'eren den mest profitable og derfor er bilen den væsentligste for Fords indtjening, bilfabrikanten tjener ca. $7-8000 pr. pick-up truck mod $3500 i gennemsnit pr. bil.

Interessen for den nye F150 har været over alt forventning og der går ikke en dag, hvor man ikke hører om særdeles positive omtale samt anmeldelser af bilen.

Jeg har kunne læse mig frem til at der er sort af mennesker hos nærmest alle Ford forhandlere i USA og her er det altså i særdeleshed F150'eren folk er interesseret i at se og derefter købe.

Jeg forventer et stærkt salg for 2015 fordi Ford har den bedste bilpark nogensinde. En ting som gør dette overbevisende er at den gennemsnitlige alder i den amerikanske bilpark er 8-9 år, ergo er det mange som skal ud og købe ny bil.

Ford har også rekorden med sin Ford Fiesta, som er den bedst sælgende bil i verden. Samme er tilfældet på det kinesiske marked, hvor Ford for blot 5 år siden var en lille spiller på markedet, hvor de endnu ikke tjente penge. Sidst år solgte Ford over 1 mio. biler til kineserne, hvilket er en vækst på over 30%, samtidig skal man have in menté at salget mere end fordoblede året forinden. Især Kina og Asien som helhed er der et kæmpe vækstpotentiale.

Endvidere er Ford's luksusmærke Lincoln også i stor fremgang, hvor de sidste år havde det bedste salg siden 2008. Dette er ikke en overraskelse, for tilbage i 2012, hvor jeg selv oprindelig gik ind i aktien ($9,5/aktie) havde Ford netop lanceret den største ekspansion i mere end 50 år, ved at investere $5 mia. til at ekspandere både Ford og Lincoln til Kina. Som sagt tjente Ford ingen penge i Kina for 5 år siden, men i fjor bidrog Kina med $1,2 mia. til Fords overskud (samlet overskud 2014 $6,3 mia.), dette tal forventes at blive meget højere.

Den internationale ekspansion af den nye Ford Mustang til 160 lande er netop begyndt, her har vi også en spændende bidragsyder til væksten - ligeledes med den nye Mondeo.

Derudover er det værd at bemærke at Ford er den eneste bilfabrikant i USA, som kom igennem finanskrisen uden en statslig redningsaktion. -> Finansielle muskler til at klare sig igennem dårlige tider.

I de sidste mange år har Ford nedbragt gælden dramatisk og samtidig øget deres egenkapital betydeligt.

Stort opkøb af aktier internt i ledelsen - der kan være 1000 grunde til at ledelsen sælger sine aktier men når de køber er det et stærkt tegn, som beviser at ledelsen selv tror på at virksomheden vil klare sig fantastisk og dermed levere et godt afkast til sine aktionærer.

Når vi kigger på regnskaberne og herunder nøgletallene er Ford meget undervurderet fordi den handles billigt både ift. markedet (ca. 50% rabat - forward P/E = 8,9), men især også ift. de øvrige bilfabrikanter.

S&P 500 handles til en P/E på ca. 17. Ergo kan det amerikanske Blue Chip ikon pt. købes til en bargain price.

F

F

F




2/2 2015 09:20 mlama 271316



Tak for analysen, særdeles interessant.
Når jeg finder en aktie undervurderet synes jeg altid det er en god idé at forsøge at forstå hvorfor markedet prissætter den så billigt. Nogle gange er grunden irrationel, som f.eks. når aktier der er gået ned i løbet af året får ekstra hug i slutningen af året pga. skattesalg eller window dressing, andre gange badwill pga. tidligere ledelsers dispositioner (f.eks. Genmab i 2010). I den slags tilfælde kan man finde gode bargains. Men oftest er der en grund til den billige pris. Hvad mener du er grunden til at Ford prissættes som den gør?



2/2 2015 11:51 rasmuslykke 271320



Det du skriver med tax-selling, er uden tvivl en del af forklaringen.

Indtjeningen for 2014 blev ikke lige så høj, som markedet havde forventet (estimat $7,5 mia.), dette skyldes flere ting - dels et fortsat svagt europæiske marked (især Rusland, men generelt pga. den nulvækst vi havde i fjor) samt har det sydamerikanske trukket den gale vej. Derudover har Ford investeret massivt i at udvikle langt over 20 helt nye modeller (største lancering nogensinde), hvilket midlertidigt har presset indtjeningen. Det utrolige ved det europæiske marked er at 80% af samtlige aktører inkl. Ford taber penge, dog forventer virksomheden at tabet formindskes markant i 2015 og snarligt vil blive profitabelt igen. Det gode er at Ford faktisk har præsteret en salgsfremgang i Europa på over 10%, efter lanceringen af de nye modeller - iflg. de seneste tal.

Ford kommer nu til at høste frugterne af de betydelige investering der blev foretaget i fjor.

Det er simpelthen blot bump på vejen - for at anvende den rigtige metafor til en bilfabrikant.



3/2 2015 12:34 mlama 071334



Interessant kombination af faktorer. Midlertidige bump, midlertidige sanktioner (må man formode!) og investeringer som midlertidigt presser indtjeningen, giver ofte gode entrymuligheder. Og dertil kommer den lave oliepris og europæisk QE.



3/2 2015 12:37 rasmuslykke 071335



"The best thing that happens to us is when a great company gets into temporary trouble...We want to buy them when they're on the operating table." - Warren Buffett



3/2 2015 16:27 rasmuslykke 071345



Opdatering:

Jeg så lige på Bloomberg TV at Fords seneste salgstal viser en fremgang på ca. 15,5%.

Det her er vand på min mølle. Jeg håber at I allerede har købt aktier i The American Icon.

Happy Hunting.

- Rasmus



TRÅDOVERSIGT