Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hjælp til investering "passive investeringforeninger?"


72602 QuestforFI 11/6 2015 22:15
Oversigt

Hej alle

Søger hjælp til investering. Har læst lidt op på emnet, og står tilbage med en del spørgsmål.

Først spørgsmål angående investering af frie midler: Jeg står og skal investere mellem 100.000 og 150.000 om året. Umiddelbart tænker jeg på, at oprette en måneds opsparing på nordnet og investere i passive indeksfonde og aktiefonde. Tænker på, at automatisere det så meget som muligt, da jeg ikke vil være i stand til at slå markedet alligevel, og på den måde også holde omkostningerne nede. Hvordan ville i fordele jeres portefølje? Måske bare vælge nordnet modelportefølje? Jeg er meget risikovillig og pengene skal først bruges om 10-15 år. Hvordan hænger det sammen med skat. På den omtalte måde bliver jeg vel ikke lagerbeskattet, og skal først betale skat ved salg eller eventuelt udbytte? Dette medfører vel 27 % skat af alt under ca 50.000, som sælges om året efter min tidshorisont? Og hvad med løbende skat af udbytte?

Herudover har jeg en pensionsopsparing hos industrien pension og Danica pension, som jeg kunne tænke mig at flytte til nordnet og investere i ETF. Men har fået fortalt, at det ikke er muligt at flytte disse ordninger da de indebærer livslang pension, er dette postulat korrekt?

På forhånd tak.




13/6 2015 12:18 Clydesdale 072610



Pensionsordninger - Det er forkert - de lyver dig direkte op i hovedet.

Du kan ringe ind til nordnet go få vejledning. De kan flytte det hele for dig. Det tog knapt 6-7 uger i mit tilfælde.

Jeg sparer ca 3% årligt i depotomkostninger, så jeg synes det er en god aftale.

Jeg har flyttet mit fra PFA. Nordnet har en aftale med et pensionsselskab hvor den livslange pension kan overføret og rate samt kapital kan overføres til Nordnet.

Det har jeg selvfølgelig gjort.

Passiv investering kan jeg ikke anbefale, slet ikke på nuværende tidspunkt. Du kan sagtens tabe op imod 50-60%, hvis det går lidt skævt.



14/6 2015 22:46 TeamGarlic 172615



Hej QiestforFI.
Pensionsdelen har Clydesdale kommenteret på.
Hvornår er det et godt tidspunkt at investere på ?
Ingen tvivl om, at marts 2009 var et rigtig godt tidspunkt. Der kan skrives spalter op og ned om et godt tidspunkt. På den ene side, så er det forventede afkast jvf. Mebane Faber ganske lavt de kommende år. Får Lars Tvede derimod ret, så venter 5 fede år (hørt i mio-klubben på Radio247.dk=.
Personligt har jeg stor tillid til Mebane Faber og kan følge hans argumentation og beregninger. Omvendt er jeg også positiv på Lars Tvede og hans erfaringer og resultater.
Har du ikke selv nogen holdning eller strategi herom, så er du ikke blev en s... klogere nu. Det kan tale for at drypvis investere et beløb hver måned over lang tid og dermed få udglattet din investering i markedet i forhold til det forventede fremtidige afkast.
Du vil også kunne finde argumenter for at sætte pengene på konto og afvente et meget bedre entry. Du får intet afkast, men det er prisen for at undgå et tab, hvis du investerer nu.

tips:
1.Læs Mebane Faber.
2. Axel Steuchs bog. Den vil give dig en model for at komme ind og ud af markedet.
3. Teis Knuthsen Saxo Bank har også en løbende model: CLI. Den kan du finde på tradingfloor.com

Held og lykke.



17/6 2015 09:28 TeamGarlic 072631



Emnet omkring at gå i markedet med ét hug eller drypvis er drøftet i millionærklubben den 9. juni mellem Lau Svenssen og Karsten Ingemann Jensen (forfatter til en bog om aktie-investering). Lyt.



16/6 2015 22:50 PMPirate 172630



Clydesdales råd er værd at lytte til: der er næsten ingen grænser for de løgnehistorier pensionsselskaberne vil fortælle for at undgå, at man flytte væk fra dem. Så spørg Nordnet, for de kender reglerne, og har en interesse i, at du flytter over til dem.

Omkostningerne skal man passe meget på, da de suger en del af formuen. Alt for mange ignorerer dem desværre, da de tror det kan være lige meget fordi de alligevel vil blive rige p.g.a deres investeringer.

Det har du heldigvis opmærksomhed på. Og du har en - efter min mening passende - ydmyghed som investor, når du skriver du alligevel ikke vil være i stand til at slå markedet. (Enhver kan slå markedet i et stykke tid. Men kun ved at tage store risici, så der til tider kommer store tab.)

Passive fonde kan hjælpe til at give større spredning, og derved reducere risiko ved kursudsving for enkelte aktier. Men selv de passive fonde har omkostninger, som suger af formuen hvert år. Selv holder jeg mig helt ude af fonde, og investerer i stedet direkte i aktier.

For at holde omkostningerne nede, bør du købe for mindst omkring 20.000 kr. ad gangen. Ellers tager minimumskurtagen en for stor del, når du handler.

Et alternativ til passive fonde kunne være at købe aktierne direkte. Hvis du f.eks. er interesseret i C20, kunne du putte alle 20 aktier i en hat, og så hver anden måned trække een tilfældigt op af hatten og købe for kr. 20.000 af den aktie. Det giver dig en stor risiko på enkeltaktier lige i starten, men allerede efter et år har du en acceptabel spredning af risikoen. Og efter lidt over tre år har du så alle aktierne i C20 - og sparer i al tid fremover de omkostninger en passiv fond har.

Skatten af aktieinvesteringer for frie midler som privatperson er ret simpel: Du betaler ikke skat før du får nogen penge ind, enten fra salg af aktier, eller fra udbytte. Der er en lavere sats for aktieindkomster under omkring 42.000/år (fint for udbytterne), og en lidt højere sats for aktieindkomster over. Ved salg er din aktieindkomst det du får ind ved salget (minus kurtagen) fratrukket din gennemsnitlige indkøbspris (tillagt kurtagen ved købet).



19/6 2015 23:21 mccarthy 072640



Omend du skriver frie midler kunne det jo godt være til pensionen og hvis så prøv alderspensionsordningen. Pointen er at du 'kun' betaler 15 procent af faktisk overskud og har fri investorret. Du bær risiko og får som fortjent. Jeg er lidt/meget tilbagelænet med investeringer p.t. og vil helst have afklaret Grækenland problemerne.



TRÅDOVERSIGT