Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skattemæssige konsekvenser ved langsigtet opsparing #2


73783 anguils 3/12 2015 14:55
Oversigt

Hej proinvestor læsere

Efter næsten 10 års spekulation i aktier, med et betydeligt tab under krisen og heldigvis pæn gevinst efterfølgende (mest takket Genmab og Vestas), ønsker jeg at benytte en mere holdbar strategi (eller rettere sagt have en strategi). Jeg ønsker at finde den rette strategi der vil føre mig til økonomisk uafhængighed så tidligt som muligt.

Bryan startede en tråd om den skattemæssige konsekvens af langsigtet investering http://www.proinvestor.com/boards/66645/Skattemaessige-konsekvenser-ved-langsigtet-opsparing, hvor han sammenlignede det langsigtede afkast af et engangsbeløb, efter skat. Da hovedparten af mine midler blev brugt til køb af andelsbolig, råder jeg ikke over et stort beløb længere, så jeg ønsker derfor at starte en månedlig opsparing som skal investeres løbende.

For ca. et år siden blev jeg introduceret til http://earlyretirementextreme.com/, hvor danskeren Jacob Lund Fisker beskriver sin 5 årig rute til økonomisk uafhængighed i USA. Dette kunne han opnå ved at leve for $7.000 om året så hovedparten af indkomsten kunne investeres. Dette synes jeg er lige lovligt for ekstremt men der findes også mere moderate benyttere af metoden, f.eks. http://www.mrmoneymustache.com/2012/01/13/the-shockingly-simple-math-behind-early-retirement/.

Hvis vi kigger på Jacob Fiskers tilfælde, så kan man sige at han er økonomisk uafhængig når hans opsparing kan generere $7.000 om året.

Jeg har vedlagt et regneark hvor jeg prøver at sammenligne to måder for opnåelse af økonomisk uafhængighed:
1. Man investerer løbende indtil 3-4% af opsparingen dækker alle ens årlige udgifter. Skat bliver først aktuelt når man lever af opsparingen. (Grøn kolonne)
2. Man investerer løbende i udbytteaktier med hensigt på at udbytterne en dag dækker alle ens udgifter. Der betales løbende udbytteskat. (Gul kolonne)

Jeg har bygget på et eksempel for et par der sparer kr20.000 om måneden som investeres pr. kvartal i 10 år. Opsparingen vokser med 7% årligt.
Det viser sig at når de skal leve ar deres opsparing, ville det ha været en klar fordel hvis de brugte metode 1 (kr 127.000 kontra kr 95.300).

I er velkommen til selv at prøve at ændre værdierne i de hvide felter og se hvad i får. Meld gerne tilbage hvis i finder fejl.

Til dem der fokuserer på udbytteaktier (som f.eks. http://www.dividendfreedom.com/) kunne jeg godt tænke mig at høre hvilke overvejelser i havde da i valgte denne strategi.

Det hotte emne her er selvfølgelig skat. Da pensionsoprettede opsparinger kun må hæves ved pensionsalderen (medmindre man er villig til at betale "bøden"), tager jeg som udgangspunkt at opsparing foretages for frie midler. Er der en smartere måde?
xlsxopsparing.xlsx



TRÅDOVERSIGT