Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioinvent ny riktkurs 4.6-14 kr


73831 Svensk88 8/12 2015 18:08
Oversigt

Deras nya base case är alltså 6,4 kr deras bull case 14 kr. I base case räknas bland annat inte T-reg och TAM in vilket vi ska vänta oss nyheter kring i närtid.

Precis som en själv ser dom ett ökat nyhetsflöde närmaste året. Riktkurs höjningen beror främst på att de räknar med en högre försäljningspotential för BI-1206 vilket inte heller är så konstigt. BI-1206 är dock fortfarande i ett tidigt skede men mycket tyder på att man även kommer starta upp kliniska studier inom andra inriktningar förutom NHL(KLL). Intressanta preklinisk forskning körs även här.

Från analysen ¿Finansieringslösningar av studierna har träffats, varför kostnaderna för Bioinvent inledningsvis är relativt begränsade¿

¿Projekt inom heta områden förbättrar möjligheten till att få tag i en partner tidigt¿

Precis som en annan påtalat BIoinvent är extra intressant då man inte är ett enproduktsbolag, att man samtidigt också lyckats finansiera alla kliniska studier externt gör det inte sämre.

¿ Eftersom Bioinvents del i projekten är relativt begränsad handlar det om relativt begränsade villkor och vi uppskattar att den generella nivån per projekt ligger på 2-3 procents royalty från framtida försäljning och upp till 10 miljoner dollar i möjliga milstolpsbetalningar vid kliniska framgångar¿

Redeye ser alltså möjlighet till 10 miljoner dollar i milstonesvärde per projekt(4 i klinik 5 i preklinik över 20 totalt), en liten nyhet då Bioinvent själva inte nämnt några belopp tidigare?.

¿Vi kan konstatera att Xoma har ett projekt som kan misstänkas vara kopplat till samarbetet med Bioinvent, där fas II-studier under hösten inletts. Här får vi säkert möjlighet att dra slutsatser redan i nästa delårsrapport, den 17 februari 2016.¿

Intressant att även Redeye drar samma slutsats att Xoma358 hör till Bioinvents N-coder.

¿I vår värdering av Bioinvent väger vi ännu inte in något värde för projekten TAM eller T-reg, då dessa ännu är i forskningsfas och lite ännu är känt kring projekten. Det finns många osäkra parametrar för att redan nu kunna värdera ett potentiellt samarbete. En grov uppskattning är att värdet för projektet hamnar någonstans kring 150-250 miljoner kronor för ett partnervaliderat projekt. I bilden nedan har vi skissat på ett värde på 200 miljoner kronor, eller 1,25 kronor per aktie per projekt, för att ge en känsla om potentiella uppsidan om avtal levereras.
¿
Intressant med den första? värdering runt T-reg TAM¿Att det är svårt att sätta ett belopp är förståeligt men att vi säkerligen kan räkna med 10 miljoner uppfront känns relativt säkert?

Hela analysen finns att läsa här: http://www.redeye.se/analys/update/bioinvent-flyttar-fram-positionen


Imorgon har Bioinvent dessutom en Presentation hos Redeye under deras Life Science seminarium.

Annars väntar jag fortfarande på lite bolagsnyheter i december.
Detta borde vi få se i december
Vi borde bland annat få pm om studiestart för BI-1206
Milstolpsersättning från N-coder avtalen
En uppdatering runt de prekliniska projekten
Ett möjligt avtal runt T-reg projektet



TRÅDOVERSIGT