Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Disruptive Technologies - muligheder og farer


73976 Hans-Henrik Nielsen 1/1 2016 14:18
6
Oversigt


I min nytårshilsen i går nævnte jeg begrebet "Disruptive technologies". I dag fandt jeg nedenstående artikel på finans.dk, der netop handler om, at danske virksomheder generelt overser den digitale trussel.

Når en virksomhed overser en sådan udviklingstrussel, ser man tit, at den mister massive markedsandele meget hurtigt.

Med de historiske briller kan vi kigge på Nokia, der for få år siden var den absolut største og vigtigste spiller på Mobiltelefonmarkedet. Men de overså markedet for Smartphones.

Microsoft var tæt på at miste grebet helt, idet de undervurderede internettes betydning.

Kodak knækkede halsen, da de ikke formåede at finde en omstilling mht. digitale fotos.

Og vi kunne fortsætte listen længe.

Pt. er Taxabranchen i fuld gang med at skulle finde deres fundament i en ny verden med digitale kunderelationer, hvor Uber har taget føringen.
Hvis Taxafirmaerne ikke knækker halsen på Uber, så gør de det formentlig, hvis de ikke begynder at omstille sig til en verden med selvkørende biler, som er på vejene om få år.

Mange medicinalvirksomheder kan stå for skud i de kommende 10 år, når medicien baseret på nanoroboter, stamceller og genmanipulation for alvor får deres gennembrud.
Produktionsmaterialer vil blive revolutioneret af bl.a. materialet Grafen, som er det nye vidundermateriale i mange nye patenter.

Alt dette nævner jeg blot som en fortsættelse af min nytårshilsen for at gøre jer opmærksomme på, at der ligger mange farer og muligheder i markedet.
Dagens Investor skal passe på ikke at lægge alle sine midler i virksomheder, der risikerer et massivt skred i kundebasen pga. ny teknologi.
Men omvendt skal vi også passe på alle guruerne, der påstår, at de ved præcist, hvilken teknologi, der bliver fremtidens vinder.

Der findes tusindvis af små penny-stocks, der er gået på børsen for at finde midler til videre udvikling. Men pas på med at hoppe på alle disse små boblere. For skønt ledelsen ser deres produkt som den eneste fremtidige mulighed, så vil de fleste af disse virksomheder ende som tabere.

Jeg vil i løbet af 2016 prøve at finde nogle eksempler til jer på virksomheder, som jeg mener enten har mulighederne for at blive vindere eller tabere i forbindelse med disse "disruptive technologies".

God investeringslyst til jer i 2016.


Hans-Henrik Nielsen
https://www.facebook.com/Markettimerdk-165400380191772/

http://finans.dk/finans/erhverv/ECE8315746/Danske-virksomheder-overser-digital-trussel/?ctxref=fplive



TRÅDOVERSIGT