Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Hvilket Brexit?


74904 zehran 30/6 2016 11:35
Oversigt

Det har været noget af en rutsjebanetur, som markedet har taget den sidste uge. Men det ser så småt ud til, at der er ved at komme lidt ro på. I dag ser vi igen flotte stigninger, efter at markedet blev 'slået' i gulvet fredag/mandag. I perioder med så meget uro på markederne, er det tit op den ene dag, også ned den næste. Det kan være svært at blive klog på, specielt når der ikke er en trend at følge. En strategi, kan være at holde sig på sidelinjen og afvente. Personligt tror jeg (nej, jeg ved det desværre ikke) at vi skal længere ned, og at der måske er en eller to dage tilbage med stigninger. Men lad os se på om det tekniske billede kan gøre os klogere.

Ugegrafen viser at den langsigtede trendlinje holdt til panikken omkring Brexit. Det er den samme støttelinje, som afviste nedturen i februar. Vi har set flotte stigninger tirsdag og onsdag. Med disse stigninger befinder vi os nu i 'ingenmandsland', hvor der er et stykke til nærmeste støtte og modstand. Lad os se på en mere detaljeret graf, hvor vi ser på indekset på dagschart.

Det ser ud som om, at der godt kan være et par procent tilbage i opturen. Så hvis du har aktier, så afvent med at sælge og hvis du vil købe, så tror jeg, at du er lidt for sent på den. Brexitet er ikke overstået kapitel (selv om markederne lige nu opfører sig, som om det er). Det er først lige begyndt og usikkerheden lurer om hjørnet.

Samtidigt viser den hurtige rebound i markedet også, at hvis du lå forkert i markedet, har det ikke kunnet betale sig at lukke positionen (deraf det gamle råd at man aldrig skal sælge i panik). Lad os gå videre og se på aktier som klarede sig godt under uroen.

Her er et par links til mine tekniske analyser:

Skako (9% + men bliver måske solgt i dag)
http://www.tradedesk.dk/engine/report.php?stockid=111&stockname=SKAKO.CO

Chemometec (14% + forsætter op)
http://www.tradedesk.dk/engine/report.php?stockid=18&stockname=CHEMM.CO

Hvis du er på jagt efter et par bunde, så kunne dette være et bud på to aktier, som måske er nået bunden:

SAS (mangler stadig at vende)
http://www.tradedesk.dk/engine/report.php?stockid=104&stockname=SAS.CO

Per Aarslev (købt i går)
http://www.tradedesk.dk/engine/report.php?stockid=92&stockname=PAALb.CO

Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres 'take' på markedet.
God torsdag :−)

OMXC20, CHEMM.CO

OMXC20, CHEMM.CO
30/6 2016 12:48 doodha 574905I fredags og i weekenden troede jeg, at vi skulle have en stor sommer-korrektion i stil med den, vi havde i sommeren 2011. Temaet kunne minde lidt om det: Problemer i ét EU-land som man kan frygte spreder sig som domino-brikker til andre.

Men efterhånden bliver jeg mere og mere overbevist om, at Brexit IKKE kommer til at ske.

Måske er det den samme opfattelse, "markedet" er kommet til - og dette er baggrunden for det markante rebound de seneste par dage.

(Men selvfølgelig kan uvisheden vende tilbage - og trække ud hen over sommeren.)

"Deadline" på DR2 i går aftes handlede om Brexit - og om det kommer til at ske.
Hvis man ikke så det, vil jeg anbefale at se det:
https://www.dr.dk/tv/se/deadline/deadline-2016-06-29

Som der står i program-omtalen:
"Glem alt om, at Storbritannien kan forlade EU og lave nye aftaler på bare to år. Det kommer til at tage mere end ti år at blive viklet ud af hinanden. Brexit-operationen er juridisk og praktisk en gigantisk opgave. Det taler vi med Anders Mihle og Rebecca Adler-Nissen om. Politisk og diplomatisk er det endnu sværere. Det taler vi med tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen om. Vært: Niels Krause-Kjær "3/7 2016 15:42 zehran 074910Det var også det som jeg troede, havde regnet med at vi skulle have været nede omkring bunden i februarbunden, men den langsigtede støtte viste støtte og købere, som gav tidlig indikation på vending tirsdag. Tak for linket, det fik jeg ikke set. Det vil jeg i gang med :−) Lad os se hvad der sker i næste uge!1/7 2016 06:05 Occam 674906Fundamentet er meget solidt.

Ugen har vist, at markedet ikke kan rystes alvorligt af engelsk vanvid ( = de træffer en vigtig beslutning, og bagefter begynder de at snakke om konsekvenserne).

Fundamentet er 0-renten. Det er en NY situation. Det er ikke oplevet i 200 år. Så det står ikke i lærebøgerne. Men lektien er: 0-rente holder hånden under aktieindexet.3/7 2016 15:45 zehran 074911Ja, det var noget af et recovery, som vi var vidne til i sidste uge, der blev købt godt op. Spørgsmålet er hvornår rentestigningerne kommer? Det er en unik situation og så længe der trykkes penge kan det forsætte.3/7 2016 17:08 Occam 17491220 år med 0-rente er en mulighed.

Spørgsmålet er, HVEM tør sætte renten op?

I Euro-land forudsætter det, at der kommer fanatiske liberalister/anarkister til magten i både Tyskland og Frankrig. Men de, der er på vej frem, er nationalister uden markant økonomisk politik.

Og i Danmark kan vi kun sætte renten op ved at bryde med den faste krone kurs.Hvor mange er det lige, der går ind for det?

På nabokanalen citerer Alfinvest Warren Buffett for at sige: ""Hypotetisk set, hvis nationalbankerne besluttede sig at holde rente tæt på 0% i 50 år, så ville Dow Jones indexet allerede nu være i 100.000".TRÅDOVERSIGT