Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topsil årsrapport 20/4


7724 Match 12/4 2009 23:10
Oversigt

Den 20/4 udsender Topsil den trykte årsrapport, og den 29/4 er der generalforsamling i selskabet.
Jeg har fulgt selskabet de seneste 2 år, og de har stort set - kursmæssigt - budt på skuffelser.

Topsil er et illikvidt og relativt ukendt selskab på Københavns fondsbørs, men efter min mening spændende og fremtidsorienteret. Jeg har handlet med aktier i ca. 32 år, så jeg har oplevet lidt af hvert.
Men aldrig noget, der ligner den situation aktiemarkedet befinder sig i lige nu.
Det er umuligt at forudsige noget som helst. Så det gør jeg ikke.

Tilbage til Topsil. Årsregnskabet viste, at 2008 var det bedste i selskabets historie. De seneste 3 regnskabsår har selskabet tjent ca. 109 mio. kr. efter skat. Selskabets værdi var den 8/4 ca. 318 mio. kr. Og p/e for 2009 er ca. 6-7.
Selskabets produkter matcher fremtidens behov, og ledelsen er kompetent og fremtidsorienterede.
Det er faktisk lidt trist, at det ikke belønnes af markedet. Jeg har mange Topsil-aktier og jeg beholder dem.

Ps: Jeg håber, at ProInvestor udvikler sig mere professionelt end EI.



13/4 2009 10:57 stengård 07753



Topsil er faktisk ganske spændende - og i en lidt anderledes markedssituation (den vi havde sidste år) med mangel å hhv. råvarer og ubegrænsensede muligheder for at sælge remelt var det jo især P/E mæssigt en meget interessant aktie.

Selskabet egne udmeldinger for 2009 afslører at de forventer at kunne fortsætte omsætningsfremgangen (og en lidt mindre resultatforbedring) så de tror da på det - især i lyste af at forventningerne er beskrevet på et tidspunkt hvor 1. kvartal er stort set gået.

Det kan være være de er ved at gøre stifteren Haldor Topsøes gamle ord til skamme... "Jeg troede vi skulle komme sand ind i den ene ende og at der ville komme guld ud i den anden - det viste sig at være omvendt"

Ingen tvivl om at de har klaret sig bedre talmæssigt end skeptikerne havde forudset - kan de holde kadencen - så skal den jo nok stige over tid - P/E på 5 er jo ikke meget, selvom risikoaversionen hos investorene jo åbenlyst er stadigt tiltagende




TRÅDOVERSIGT