Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Olieprisstigninger


8146 Kongkurs 17/4 2009 14:00
Oversigt

Så kunne det godt se ud til, at vi står ligefor an et større rebound i oliepriserne.

http://www.321energy.com/editorials/vermeulen/vermeulen041509.html

Kørselssæsonen står for døren i USA og EU, sandstorm forhindrer exporten fra Kuwait, aktiviteten i industrien er ved at finde et nyt (lavere) leje, og der må være solgt godt ud af lagrene i industrien.
OPEC prøver fortsat at begrænse produktionen.

Bryder olien gennem topen af trendkanalen er der såvidt jeg kan læse mig til, mulighed for, at den går op i omkring 70 dollar tønden.

Mine Olieaktier, Specilet Alfred Berg Rusland er steget flot gennem den snere tid, så nu er tabet efterhånden ned på kun 35% - hulk....

Men om et par år eller to er de nok i pænt plus igen.




19/4 2009 21:02 mobe 08313



Der er ingen tvivl i mit sind om, at olien vil stige markant gennem resten af 2009. Forhåbentlig er verden i bedring, hvilket vil skabe efterspørgsel efter olien. Uagtet dette, så er det jo et faktum at mange produktioner er blevet lukket ned da de ganske enkelt ikke er rentable ved den pris som vi pt. ser. Samtidig, så er der ikke megen fokus på eftersøgning grundet dels prisen men også diverse selskabers manglende likviditet lige pt.

Alt samme tror jeg, på sigt, kan blive en farlig cocktail for oliens pris. For når verden igen får tryk på kedlerne, så stiger efterspørgslen markant men udbuddet tager noget længere tid at regulere. Så mon ikke at vi "inden længe" igen vil hilse på ATH i prisen på olien?

De $70 som du ser tror jeg bestemt ikke er urealistisk, og OPEC har hjulpet godt til med dette ved diverse cut. Samtidig så har de endnu et møde ultimo maj, hvor yderliger cut skal drøftes. Personligt mener jeg at de har handlet ganske fornuftigt. De har cuttet udfra egen interesse, men ikke mere end at de ikke har skadet den samlede økonomi.

Selv gik jeg for tidligt ind i olie. Jeg troede ikke at vi ville se så lave priser som vi oplevede. Men jeg er ikke nervør for denne investering, da det nok skal komme igen. Olie er og bliver en knap resource uagtet manges mening om at vi skal gøre os uafhængige af denne, så er alternativet ikke rigtigt dukket op. Der arbejdes på det, ingen tvivl om det, men uafhængigheden af det sorte guld ligger altså ikke lige rundt om hjørnet.

venligst

mobe



TRÅDOVERSIGT