Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rate cut - Now What? - Vi kigger på renter og Corona


82323 Markettimer 4/3 2020 18:28
5
Oversigt

Her er lige en ny version af min vurdering af markedet og Coronavirussen. FED satte jo renten ned med et halv point forleden. Men har det virket? Eller vil det virke i fremtiden.

Jeg har min tvivl. Se med her hvorfor.




4/3 2020 22:56 MrGfjern 482327



Nu er vi oppe 8% siden bunden. Pas nu på, at markedet ikke løber fra dig og du stirrer dig blind på al det coronavirus panik snak. Vi fokuserer på H2 nu, og vi ved alle H1 bliver skidt. Ja, bilsalg i Kina er skidt, og PMi tal ligeså, men det er også forventet, når man lukker et land ned. Vi er videre, og det er indregnet i kurserne, da vi var nede -15% fra top.
FED og andre centralbanker sænker renterne, måske kommer der nyt QE program, og så skal man simpelthen bare være i markedet. Disse tiltag vil give vækst igen i 2021, og det er det, vi køber ind på nu. Frygten er stor, og det er der, man foretager de bedste aktiekøb. Masser af penge på sidelinjen, og nu smutter markedet fra folk, og så kommer der løbende mere og mere risiko ind, til at bære markedet op til nyt ATH.
Du henviser til år 2008. Dengang var restancer til boliglånene i de amerikanske husholdninger stigende og rekordhøje, så boblen måtte briste. Se boligmarkedet i US nu. Forbrugeren har det godt, friværdierne stiger, rådighedsbeløbet i husholdningerne i US stiger pga de faldende renter gennem et års tid nu' og det bliver kun større pga de kommende rentesænkninger, og vi ser effekterne om 6mdr. Dvs vi kan forvente et fortsat godt boligmarked i US og det er vigtigt for økonomien modsat i 2007-2008, hvor det gik skidt på boligmarkedet.
Se Australien, som ofte bruges som tidlig indikator på økonomien, deres boligmarked er netop steget til ATH igen efter lidt nedgang, og det skyldes igen de sænkede renter. Vi kan sagtens køre videre opad i noget tid endnu.!!



4/3 2020 23:45 PMPirate2 382331



Tak for dine mange og altid indsigtsfulde videoer.

Hvad renten angår har jeg for et par dage siden bedt min bank om et tilbud på omlægning af mit realkreditlån, selvom det kun er tre år siden jeg sidst lagde lånet om. Jeg sidder nu til en fast rente på 0,5% med 7 år tilbage, og har bedt om tilbud på et fastforrentet obligationslån på 0,5% med 30 års løbetid. Om jeg ender med at acceptere tilbuddet afhænger af markedsudviklingen, men jeg anser det selv for sandsynligt.

Hvad aktierne angår tør jeg stadig ikke købe, da jeg frygter yderligere fald. Og du redegør i videoen rigtigt godt for hvorfor man stadig bør være forsigtig.



5/3 2020 10:41 mortendrost1 382334



Hej HH,
Jeg kan ikke være mere enig med dig. Når man læser rundt på div investorsider, ser man netop mange fokusere på det forkerte. Det er ikke Covid-19 der er problemet og hvad den gør mod en befolkning - der hvad den kan gøre ved os økonomisk. lige en ting som jeg ser som et ekstra problem set ifht. SARS og MERS er: Her fik du symptomer på du var syg næsten omgående, hvor COVID-19 kan du rende rundt uden symptomer og dagevis og smitte andre, uden du faktisk er klar over du er syg - og det er den kalkule X med en eller anden faktor, at jo flere der bliver smittede, der gør, at det hele lige pludselig kan eksplodere voldsomt (håber ikke det sker naturligvis). Men når vi der til, som ikke ville overraske mig, da vil markedet reagere meget voldsomt - ingen tvivl om dette.

Man kan stille sig selv et par spørgsmål:

1: Hvorfor panikker FED lige nu (som nogen mener) med en rentenedsættelse på 50 basispoint, ganske få dage før det officielle FED møde, og hvor vi d. 18 Marts formentlig vil yderligere 25 basispoint oveni..... Ja, jeg kender ikke svaret, men det føre mig helt automatisk tilbage til 2008, hvor FED efter min mening, var meget svagt handlende på det vi fik smidt i hovedet og reagerede for sent. De vil helt sikekrt prøve at være på forkant med tingene nu.

Og har FED allerede set det tog der kommer buldrende imod os ?

2: Hvorfor holder Warren Buffet en historisk høj Cash beholdning ? Buffet taler ofte mellem linierne, og nævnte for nogle dage siden, da han blev stillet spørgsmålet - han vil være forberedt på ALT.

3: Havde nogen her for en måned siden, set Japan lukke alle skoler og universiteter i en måned ? Italien holder deres skoler lukket nu - store Events, kongresser mm er aflyst, store fodboldkampe i Italien afholdes uden tilskuere osv osv....... Og i går, blev der sent nye 75.000 test kits ud i USA for Covid-19 - jeg tænker ikke de finder mindre tilfælde, når nu de for alvor går i gang.

Er der nogen der kan forestille sig, at skoler, samt universiteter bliver lukket i USA, samt kæmpe sportsevents osv. aflyses, eller afholdes uden tilskuere ?? Forlystelsesparker, som HH er inde på ikke bliver besøgt. Folk trækker sig generelt ind i sig selv, og bliver hjemme. Man behøves jo bare at kigge for Luftfart, for at se hvad der sker lige pt. Lufthansa, parkere i går 150 fly på jorden, ud af en flåde på 731. Bare et eksempel, ud af mange. FORD, GOOGLE, har i en stor grad forbudt ALT Corporate Travel - og vi vil sikkert se flere følge med (og måske godt nok for det)

Jeg tænker mange negligere lidt, hvilket impact på økonomien dette får eller kan få.

Når jeg kigger lidt teknisk på det (SP500), og har selv ligget kontant siden sommer. Den stigning vi så fra Oktober til vi brød ned, er fuldstændig uden sammenhæng i noget som helst, efter min mening. Og var der for at "trappe" flest muligt - nu ligger vi igen ved oktober, og der ligger uhyggelig mange "trapped traders" fanget over os.

Og hvis man kigger på det store fald ned i korrektionsnivaeu (over 10%), var faldet synkront - intet gik ramt forbi. Aktier, cypto, alt faldt bare.
Når vi ligger i korrektionsniveau, er volitaliteten altid ekstremt - ta ikke noget forgivet, forbi vi lige pludselig stiger 5%, ganske normalt. Og den anden vej !

Der er ingen af os der er profeter, eller har glaskugler, hvor vi kan se det endelige resultat af dette. Vi kan kun argere ud fra det vi ved, og ser - og så kan vi gå tilbage i tiden, og se, hvad skete der feks. ifbm. SARS - mener aktierne faldt med 20-25%. Og på daværende tidspunkt, havde Kina ikke den signifikante indflydelse på den globale handle, som Kina har i dag. Og Kina har altså fuldstændig lukket forretningen pt. Tænk på Supply og Demand i Olien det her giver, med et Kina i knæ. Kommer OPEC ikke med et cut på minimum 1 Million Barrels i morgen, falder Olien pladask ned under 40$ og videre ned i mod 30$ højest tænkeligt - og så kan man godt begynder at forberede sig på konkurser i US Shale produktion, hvor kreditten i forvejen er strammet helt ind i sektoren.

Så om vi nøjes med det fald vi har set indtil nu - jeg aner det ikke. Tror jeg dette er bunden - næppe !

Jeg har ingen aktier, pensionerne har ligget 100% defensivt siden sommer - og jeg ser lige nu ingen grund til at lave om på den situation. Jeg håber som alle andre, at markedet kan stige videre, og endda uden mig, for vi har det alle sammen bedre i et stigende markedet trods alt.

Nå, det var bare lige et hurtigt input fra mig :−) Go dag !



TRÅDOVERSIGT