Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

EU forbud mod short-selling ?


82703 TheNote 15/3 2020 13:50
Oversigt

EU - initiativ mod short selling ?

Italien og Spanien er startet med forbud mod shorting ...

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-13/after-record-sell-off-italy-and-spain-ban-short-selling15/3 2020 14:19 Mester1580 082707Håber det spreder sig, ikke ok at spekulere i fald under de givne vilkår.15/3 2020 14:36 TheNote 382708Herfra, er vi på et punkt hvor "modstandskampen" begynder mod uhyrlighederne. Politiske tiltag vil blive gjort, alle økonomiske værktøjer vil blive taget i brug. Herunder billiard indsprøjtninger i økonomien. Faren er erkendt.

Festen for shorterne, på mellemsigt, er under alle omstændigheder slut. Dermed ikke sagt at enkeltvirksomheder og nicher ikke fortsat vil være i voldsomme problemer. Men vi har nået et niveau hvor modstandskampen starter og politikerne vil kappes om at komme med initiativer.

Men shorting er .. noget svineri. Hvilket visse investeringsfonde og pensionskasser har erkendt. Jeg kunne måske delvis forstå det hvis man indførte det som et large cap fænomen. Hedgefondene i dag er så uhyrligt store at midcap og mindre kan mishandles efter forgodtbefindende.

Men .. lys er tændt i tunnellen !15/3 2020 17:41 tommycarstensen 282722Danske Bank Eases Terms for Clients Hit by Coronavirus Fallout
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-15/danske-suspends-negative-rates-to-support-small-business-clients

Jeg ved ikke, om et forbud mod short selling har den oenskede effekt eller tvaertimod den modsatte effekt. Generelt er jeg modstander af forbud, men jeg ved ikke, hvilke konsekvenser midlertidigt faldende aktie-kurser har, ud over udloeste margin calls.

Her en oversigt over short-salg i Danmark, der viser, at short-positioner allerede ved udgangen af februar var reduceret en smule. Naeste opdatering bliver interessant.
https://www.midgardfinance.com/short/23/4 2020 08:34 Relax 083886Man kan argumentere at shorting er med til at søge en korrekt prissætning af diverse selskaber.
At store hedgefonde manipulere med mindre virksomheders aktiekurs er et kendt fænomen, der selvfølgelig ikke er ok. Men det forsvinder nok ikke med forbud mod shorting af aktier?
Manipulationen kan også gå den anden vej hvor selskabers aktiekurs pumpes op for derefter at kollapse. Det vil i et sådan tilfælde ofte være småinvestore der betaler prisen.
Shorting gør helt sikkert markedet mere volatilt og mindre langsigtet. Hvilket igen kan give muligheder for opkøb til favorable priser?
Det hurtige fald vi har været vidne til i februar/marts kan sikkert tildels tilskrives shorting. Men det var kun muligt fordi virksomhederne var ekstremt højt prissat. Ser man på en af mange indikatore som foreksempel Tobins Q var aktierne højt overvurderede og en korrektion var forventelig. Den høje prissætning kan man ikke beskylde shorting for, tværtimod.
For mit vedkommende ser jeg politiske forbud mod shorting som markedsskadelig, da disse tiltag ikke tager udgangspunkt i det egentlige problem. Nemlig manipulation af virksomheders værdi der er utrolig komplekst at fastsætte. De politiske tiltag virker snarere som en overfladisk måde at ville tiltrække forsmåede småaktionæreres stemmer.TRÅDOVERSIGT