Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GSK i opkøb til 3 mia.


8350 tumult 20/4 2009 11:16
Oversigt

KØBENHAVN (Direkt) Medicinalkæmpen GlaxoSmithKline er tæt på en aftale om køb af Stiefel Laboratories for omkring 3 mia. dollar, erfarer Wall Street Journal, der refererer til oplysninger fra folk med kendskab til processen.

Stiefel, der er delvist ejet af kapitalfonden Blackstone Group, blev sat til salg tidligere på året, og en auktion på selskabet trak ifølge den normalt velinformerede finansavis interesse fra flere store globale medicinalselskaber, herunder fra Sanofi-Aventis.

Ifølge Wall Street Journal kan en aftale mellem GlaxoSmithKline og Stiefel blive annonceret allerede i dag mandag, men der er fortsat en risiko for, at handlen falder til jorden. Stiefel, der gør sig i produkter mod forskellige hudlidelser, omsætter årligt for omkring 1 mia. dollar.


Så har de vel ikke penge til at købe Genmab?



20/4 2009 11:59 Solsen 08351



De har masser af penge og genererer så vidt jeg husker op imod 10 mia USD årligt



20/4 2009 12:02 tumult 08352



Det er rigtigt, men det dæmper vel opkøbsrygterne på Genmab



20/4 2009 12:30 Solsen 08354



Når GSK ikke har købt endnu så er det fordi, at de ikke køber før approval.

Der sker tidligst noget i august og så har GSK generereret yderligere 3 mia USD



20/4 2009 13:21 08360



Jeg tror ikke på at de bliver købt op før approval heller



20/4 2009 16:37 dheena 08366



Kunne man ikke forestille sig at GSK og Genmab "bare" fortsatte deres samarbejde og Genmab udviklede sig til en sund og succesrig og selvstændig medicinalvirksomhed?



20/4 2009 19:58 kosmokrator 08381



Det er hvad jeg håber på. Dog er markedet for tilvejeskaffelse af kapital indenfor biotek meget hårdt lige nu, og jeg synes umiddelbart ikke at penge i kassen til Genmab for approval vil være nok til at Genmab kan køre flere projekter selvstændigt gennem fase 3. Så kan de satse på flere samarbejder gennem en periode til de er store nok ti at gå selv. Jeg tror gerne genmab vil gå hele vejen selv, det vinder deres køb af PDLs fabrik om, men det var jo også for et stykke tid siden. Om Genmab så bliver så store at de får egne slagsfolk ved jeg ikke det er et par skridt længere ude.



20/4 2009 21:41 troldmanden 08387



At GSK køber Stiefel lab. betyder intet i forhold til muligheden for at overtage Genmab. Detil har GSK rigeligt med positivt cash flow til at kunne klare det.

Men som jeg har sagt mange gange før så kan jeg slet ikke hvorfor GSK skulle være interesseret i at overtage Genmab. De har allerede sikret sig godt 50% af værdien af det vigtigste stof Arzerra. Og mens Genmab stort set har lagt unibody teknologien i graven så satser GSK MASSIVT på Domantis teknologien som de anser som den næste generation af antistoffer der skal "ovetage" markedet fra omkring 2015. GSK har allerede fået flere stoffer i fase 1.

Så mens Genmab stadig ser interessant ud som et selvstændigt selskab så ser jeg kun en minimal sandsynlighed for at GSK vil byde på Genmab.



20/4 2009 22:16 tumult 08388



Det er også mit synspunkt, men mon ikke de fleste "lykkeriddere" der har satset på en overtagelse så efterhånden er ude af Genmab nu, og de mere langsigtede taget over.



20/4 2009 22:31 troldmanden 08393



Ved nu ikke om der er specielt mange lykkeriddere i genmab i forhold til så mange andre biotech selskaber. Måske snarere tværtimod fordi selskabet trods alt er så solidt finansielt sikret som de er. Men når nu det er sagt så ved jeg dog at der stadig er rigtig mange der tror/håber på en GSK overtagelse. Bare se hvordan det ret ofte dukker op i debatten på Euroinvestor



20/4 2009 22:53 Stinker 08395



Sådanne "lykkeriddere", som skuffet over den udeblevne overtagelse har forladt aktien, er vel blot erstattet af nye. Det er jo næppe sådan, at man kan sige at en fremtidig overtagelse af Genmab nu er mindre sandsynlig end den tidligere var. Tidspunktet, hvor den måtte komme, lå blot længere ude i fremtiden end nogle håbede, og de begivenheder, som anses for potentielt at kunne udløse en overtagelse, er nu nogle andre. Den mulige overtagelse, der kunne spekuleres i efter fase III resultaterne, står - for mig i det mindste - ikke som en dårligere eller bedre grund til at købe aktien, end den mulige overtagelse, som nu kan tænkes at følge af en FDA-godkendelse.

Som tingene ser ud tegner fremtiden positiv i form af enten en overtagelse eller en fortsat udvikling i retning mod en rentabel virksomhed. Derfor tror jeg egentlig at handelen i aktien i den seneste tid først og fremmest har været drevet af vurderinger af potentiale og risiko i den resterende del af markedet i.e. investeringsalternativerne.



TRÅDOVERSIGT