Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

North Media om Ja tak ordningen


85056 10/7 2020 11:39
Oversigt

Jeg vil gerne sikre mig, at en ret vigtig udmelding fra North Medias CFO ikke drukner i indlæg der ikke vedkommer dette ret vigtige element som skal kendetegne North Media i årene frem.

Kåre Wigh holdt et rigtig interessant oplæg på Smallcap- og Midcap Seminar 2020 for et par uger siden der blandt andet omhandler en del fakta på det opblæste og politisk vanvittige projekt "Ja Tak".

Endvidere er der en del opdateringer på tal fra online-delen, som nok har været udslagsgivende for opjusteringen få dage senere.

Se det hele her:
https://northmedia.eventcdn.net/202006_smc/



15/7 2020 21:19 Trafictrader 085150



rigtig god og bund troværdig gennemgang fra North Media, tror de bliver den nye DSV efterfølger når interessen går op for deres kvaliteter og ikke mindst kvantiteter :−)



21/7 2020 10:09 185240



I denne uge er der ret gode muligheder for at North Media's værdipapirbeholdning rammer 500 mio. kr. - den er pt. på ca. 490 mio. kr.

Hvad årsagen til den manglende kurstigning til North Media i forhold til markedet, har jeg svært ved at gennemskue.



21/7 2020 11:44 TMSF 185241



NielsC: Sjovt, du skriver dette i dag. Sad i aftes og gennemgik NM's største aktieposter. Ved en hurtig gennemgang, mener jeg, at alene værdien af Amazon nu er 100 mio. kr. værd ellers i hvert fald meget tæt på. Genmabs m.fl.a. optur hjælper også til, men vildt som Amazon vægter. Ja, det må være meget tæt på 500 mio. kr. i aktier forudsat, at NM ikke har solgt ud siden sidste udmelding. Flot!

TMSF



21/7 2020 12:18 285242



Amazon-positionen burde være på ca. 83 mio. kr. med den nuværende $-kurs. Hvilket er ca. 8-9% af det markedet mener NM er værd som selskab i dag.

Så når Amazon steg med 8% igår så skal det have indflydelse på NM's kurs, ellers forstår markedet jo ikke indholdet af værdien selskabet North Media. Og når markedet ikke forstår værdien i selskabet, så er det simpelthen fordi man ikke er gode nok til at kommunikere det til markedet.

Det er slet og ret et problem, at NM har likvide midler for 650 mio. kr. som markedet ikke indregner i værdifastsættelsen af selskabet.



21/7 2020 12:46 TMSF 185244



Okay, troede faktisk det var en bønne mere end 83 mio. kr., men det er fortsat mere end godkendt - og Amazon skal nok videre op :−)

Det er ikke så meget markedet, der burde læse op som det bør være NM-s ledelse, der burde gøre meget mere for indsigt i koncernen. Historisk, synes jeg, det har været NM's problem, omend NM de seneste 2-3 år er gået en crü eller to op på informationsniveauet.
Men ledelsen er ikke rigtig dygtig og skarpe nok til at kommunikere med markedet/aktionærerne.

En anden årsag er jo nok også, at indehaveren sidder på majoriteten, så aktien bliver jo aldrig likvid. Dette har dog været en fordel i de svære år, hvor Richard Bunck jo indirekte har holdt hånden under NM.

Tænker at NM med tiden, nu hvor koncernen intet har med ugeaviser/dagblade at gøre længere, og hvor nogle af de nye ben, forhåbentlig bliver 'federe' måske får en anden opmærksomhed blandt dem ,der fortsat tror, det det er et traditionelt mediehus.

Men vi skal dog nok frem til, hvor FK Distribution uden sidestykke ikke længere er den største cash cow i NM-regi. Vi skal have nogle ben, der er fra helt andre brancher. Og her er Lead Supply, BoligPortal.dk og Bekey m.m. nogle spændende bud.

TMSF



21/7 2020 13:27 185245



Da ledelsen suspenderede forventningerne til regnskabet 2020 og samtidig tilbageholdt udbyttet for 2019, så forklarede man det med, at man havde haft et urealisteret kurstab på 72 mio. kr. Det reagerede markedet naturligvis på, ligesom resten af markedet gik i dørken - fair nok.
Nu har man så en urealiseret gevinst derfra på ca. 150 mio. kr. og det har man ikke delt med sine aktionærer. Det er altså i underkanten af hvad man som aktionær kan forvente at få som information. Jeg tænker også markedet vil reagere på en sådan information.

Så vi er enige - det er ledelsen der bør steppe lidt op og fortælle om selskabets værdi.

Jeg har dog en fornemmelse af, at man vil dele lidt med markedet når sommerferieperioden er ovre, og der kommer også en meddelelse om en ekstraordinær udbyttebetaling.



21/7 2020 13:58 TMSF 085246



Ja, der må komme melding om, at udbyttet udbetales for 2019 omkring halvårsregnskabet medio august. Ellers skal der komme melding om opkøb af virksomhed, større investering eller lign. (hvilket jeg ikke tror på). Alternativt skal markedet crashe påny eller man har viden om, at FK Distributions bidrag for 2021-2022 er markant lavere. Vi får se om tre ugers tid.

TMSF



21/7 2020 21:01 Trafictrader 185262



Der er mange penge i markedet for tiden og de store spillere har fokus på de store aktier... men syntes jeg ser et klart mønster af at hver gang der lige er lidt pause og det hele ikke bobler op, er der en del der alligevel køber op ifølge mine beregninger/betragtninger.

Som skrevet før de køber langsom op de store.

Hvis nu man tænker lidt mere ind i boksen og ser på det i et større format.

Vi mangler en stor investor som kan tage den op og dem er der en del af :−) men mit bud er at ex. KCM kepler capital ville være et rigtigt godt bud... de var en af de første til at løfte Chemometec godt på vej i 2018/19, og de har en del fokus på smallcap selskaber der har et godt vækstpotentiale.

Hvis vi ser til vores nabo lande er fokus også rettet ind svenskerne og tyskerne gør det faktisk også rimelig godt i opkøb så mon ikke der er mere i det end vi lige regner med ? , tænk engang at syd for grænsen er der stor interesse for North Medias/ FKs pakkesystemer, mon ikke der nogen der har luret det og ser kæmpe potentiale i det...pakkesystemer behøver jo ikke kun pakke husstandsomdelte reklamer fra fødevarebutikker de kan også andre ting indenfor reklameting og IT :−) , så mon ikke der meget mere i det :−)

North Media er sådan et spændende selskab at kigge ind i og fokus er ikke kæmpe fra det store udland.. meeenn jeg syntes det sjovt og spændende at være med på sådan et eventyr der heldigvis snart vil belønne sig big time !




31/7 2020 10:49 085473



Jeg glæder mig til at skulle lave den månedlige opgørelse for North Media's værdipapirportefølje i aften. Umiddelbart er den eneste sten i skoen dollarkursen, men på den positive side ser det ud til at Amazon, Facebook, DSV og Simcorp alene leverer, så vi har rundet de 500 mio. kr. ganske betragteligt. Mon ikke der bliver knappet en god flaske op i NM's hovedkvarter for den milepæl. Jeg vil i hvert fald selv knappe en af de fornuftige op og nyde udregningerne med et "skål" for hver stigning i porteføljen :−)

Hvad angår kursen på NM er den hovedrystende. Men i min bog er ét sikkert, og det er den skal op - langt op - med de nøgletal.



13/8 2020 22:00 Trafictrader 085785



Niels hvor langt er du i dine beregninger med værdipapirporteføljen for sidste måned og vil du dele lidt evt ? :−)



11/8 2020 13:44 285720



Alle de danskere som har solgt ud de sidste uger bliver godt nok træt af at se det kommende halvårsregnskab.
Nu ryger gevinsten ind på udenlandske konti... ;−)



11/8 2020 22:04 Trafictrader 085724



lille up date her fra sidelinjen :−)

Det er kun et spørgsmål om et par dage før raketten letter, de få der har holdt den tilbage har vendt rundt og er næsten færdige med deres små tricks, tror vi kommer til at se et hop af dimensioner :−)

NRD / GSI laver lidt speciel handel i løbet af i dag .... plejer ikke at være for sjov.. så tiden er knap hvis man skal med inden vi flyver videre håber i kommer med :−)





12/8 2020 16:16 TMSF 085740



Trafictrader: Hvad tænker du på, når du skriver, 'deres små tricks'? og 'NRD / GSI laver lidt speciel handel i løbet af i dag ....'.

Kan du uddybe det?

TMSF



12/8 2020 16:55 085742



Lad mig gætte - dem som konstant handler den hen i en bestemt kurs for dagen :)



12/8 2020 23:20 Trafictrader 185752



TMSF niels har delvis svaret ;−) ... men i dag var uden tøven og der blev ikke smidt en masse sidst på dagen det indikerer i min bog at den har vendt rundt ret kraftigt bare vent og se når flere kommer med :−) super med et luk over de 60, det skal nok få raketten til at lette hurtigere.... mht. tricks kan man kigge på historik omkring handlemåde fra hver spiller i de enkelte aktier... hårdt arbejde og mange beregninger og observationer med mange faktorer men det nu det jeg gør og handler efter både ultrakort og også langsigtet :−)



13/8 2020 11:19 185766



Jeg er dybest set ligeglad med de her tricks. Det er ret åbenlyst at se, at der er et ønske om at holde kursen nede med meget små handler. Det er jeg ligeglad med for jeg er lang. Det gør så til gengæld mine korte swingtrades ret lette, for jeg ved at den bliver handlet ned, så det er ret let at dyppe en meget kort position.

Det lyder - desværre - til at vi trader ens Trafik - for så deler vi jo gevinsten i swings ;)

Til gengæld kan vi skåle over den lange position :)

Det ser ud til at der er nogle udlændinge som VIL ind nu, og det kommer de så. Cheers mates.



13/8 2020 21:44 Trafictrader 085784



Nu har jeg desværre ikke kunne følge med i dagens handel live idag, men der helt sikkert flere udenlandske aktører der gerne vil ind meget hurtigt nu :−) .... der vil komme mange flere også nogen vi ikke ser så ofte på købssiden :−)

De danske banker ligger inde med store mængder købt for længe siden så det helt normalt at deres tradere tager noget profit på vejen op, de skal jo også hive lidt profit :−)

Niels har intet imod at dele lidt profit med dig der bliver vist rigeligt i den nærmeste fremtid ;−)

Til dem der kom med under 60 hold på hat og briller hvis det blæser lidt på vejen og endelig jeres aktier i North Media det vil i ikke fortryde :−)



12/8 2020 16:14 TMSF 085739



Niels C: Hvad tænker du på, når du skriver, at gevinsten ryger ind på udenlandske konti?

Ser frem til halvårsregnskabet i næste uge.

TMSF



12/8 2020 17:00 185743



Det smerter mig lidt at se alle de danske banker som står på salgssiden, mens det er udenlandske mæglere som står på købssiden.
Jeg er ret imponeret over, hvor let det har været for de udenlandske investorer som har taget en position i så illikvid en aktie. Det virker dog som om, at dem som ville ind er inde nu, og så laver de ikke ret mange flere tricks med at sælge ned, som ellers har virket fint so far. Nå, jeg piver ikke - sådan kan jeg også selv finde på at handle hvis jeg har problemer med at komme ind i en illikvid aktie, bare for at skabe noget volatilitet.



13/8 2020 14:21 TMSF 285773



Flot, flot stigning! Mon den varmer op til en eller flere spændende udmeldinger 20. august i forbindelse med halvårsregnskabet?

• Det kunne måske være det udsatte udbytte, der atter kommer i spil.

• Samarbejdet med Deutsche Post (FK Distribution)

• Norge af de øvrige firmaer i koncernen, der performer. Tænker på Lead Supply eller BoligPortalen m.fl.a.?

Sjældent at North Media har rykket sådan i ugerne op til status, det plejer at være på dagen og måske en dag eller to mere.

Meget spændende.

TMSF



14/8 2020 22:57 Trafictrader 185815



North Media update fra sidelinjen :−)

Dagens handel i North Media på en dårlig dag var faktisk ganske godt gået på en pænt dårlig dag generelt for hele markedet :−) Velkommen ombord til DNM ... hmmm.. tror de fik en særaftale med enskilda siden de kom så hurtigt op på salgssiden, og vupti så var der vist endnu en som gerne ville ind med en større portion.

Næste uge bliver spændende :−)






15/8 2020 12:14 185820



Selvfølgelig skulle den handles ned ved luk :)
Det virker efterhånden lidt desperat, hvis man gerne vil ind i den og tror man kan holde den nede med de ryk kursen laver.

MSE er nok de værste. De sælger gerne 1 stk. når andre køber en position fra købssiden.



17/8 2020 20:12 Trafictrader 085890



North Media Update fra sidelinjen :−)

Flot stigning igen i dag :−) ... nu skal man snart skynde sig hvis man skal med under kurs 70 :−) for det er tæt på de helt store trykker på købsknapperne..

Min teori er der skete for meget i dag i andre aktier og markedet generelt, til de trykkede på knappen med de helt store ordre. Men er der først en der ikke kan vente kommer de alle sammen meget hurtigt, har selv suppleret lidt i dag :−)

Når Nordnetterne er færdige andre steder vil vi se de støder til her også... ganske som de plejer :−)




18/8 2020 21:39 Trafictrader 085948



North Media Update fra sidelinjen :−)

Nå nu begynder de store at kigge ind og se værdierne som de vist havde overset ;−) vi siger tak til Citi for den flotte indsats i dag .... nice trades ..

Vi har en lille joker der handler anonymt men kan ikke lige hitte ud af hvad formålet er, vedkommende rykker ikke kursen ved sine handler da han handler internt hele tiden ..... kan være en bank der sælger internt fra egen beholdning til en privat kunde eller andre men det har lidt mit fokus, men absolut ikke negativt tværtimod :−)

Nordnetterne har travlt andre steder men bidrager dog lidt til opturen .... ærligt talt det plejer i at spotte før, så se nu at få sat jer ind i sagerne hvis i vil med ;−)

Jyske bank er stor sælger igen i dag og tillykke med det .... undskyld mig men har i sovet i timen og er total blid overfor hvad der sker ... De sælger alt for billigt og vil blive kørt over når toget køre for fuld damp vent og se :−)

Mit før beskrevet kursmål efter hvad jeg ser i dag er løftet betragteligt .... jeg ser potentiale på over kurs 120 inden årets udgang og det både TA og FA.. husk på markedet elsker sådanne selskaber i smallCap der performer :−)







19/8 2020 13:05 185971



North Media kommer med regnskab i morgen.

Der er tre spændende ting:

1. Forventningerne på 200-230 mio. kr. fastholdes de eller præciseres de.

2. Bliver der nævnt noget om udbytte. Jeg har lidt svært ved at regne mig frem til likviditeten, da der ikke er udbetalt normalt udbytte og de solgte Vestas-positionen i april, men set ud fra 2Q 2019, så bør der være min. 150 mio. kr. i ren likviditet uden Vestas-positionen og min. 175 mio. kr. inkl. salg af Vestas-positionen (den forventer jeg dog er brugt til køb af en anden poisition).

3. De kommer til at forklare omverdenen lidt nærmere, at de har et resultat på værdipapirer på over 150 mio. kr. fra sidste opgørelse, hvilket jeg forestiller mig godt kan påvirke en overskrift eller to i morgendagens finans presse :)
Den glæder jeg mig særligt til at få en opgørelse på.


Jeg kan blot konstatere, at deres pengetank bugner.



19/8 2020 13:29 TMSF 085972



... håber også der er interessant at høre om ...

- evt. nyt om de store dagligvareaktører, og om de fortsætter i 2021/2022 i FK Distribution

- værdien af aktieporteføljen (er vi tæt på de 500 mio. kr. eller har dollarkursen tynget værdien siden udmeldingen i april. Dollaren er faldet fa næsten 7 kroner til 6,30 stykker

- Deutsche Post (samarbejde???)

- Lead Supply, BoligPortalen og Bekey

- Ja, og udbyttet, får vi en lille 'snack' ...

Håber på både spændende og interessant nyt. Og krydser fingre for at kursen holder...

TMSF



19/8 2020 13:40 185974



Jeg har lige oprettet en ny tråd... Der bliver udbetalt udbytte på 4 kr. ;−)



19/8 2020 13:42 TMSF 085975



Ja det er så godt! har også lige set det!

TMSF



TRÅDOVERSIGT