Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Poker gør dig til en bedre aktieinvestor


85502 Helge Larsen/PI-redaktør 1/8 2020 22:10
Oversigt

"Playing poker in the army honed my business skills. Bet big when you have the odds. Fold early otherwise.» - Charlie Munger - Poor Charlie's Almanack

I dette innlegget skal du få lese om poker og hvorfor dette fantastiske spillet gjør deg til en bedre investor og menneske. Nå tenker kanskje noen av dere; Hvordan i alle dager kan et flaksbasert kortspill gjøre meg til en bedre investor og menneske? Er du helt på bærtur?

Neida! Visste du forresten at Susquehanna International Group (SIG), et amerikansk opsjonshandelsfirma benytter kortspill som endel av opplæringen? Nyansatte får utdelt bøkene The Theory of Poker og Hold'em Poker for å forberede seg til en arbeidsdag i uken for å teste sine nyervervede ferdigheter rundt pokerbordet. Det samme selskapet har også arrangert flere pokerturneringer der deltagerne ikke bare kan vinne penger, men også trainee-stillinger i selskapet.

Jeg vil demonstrere hvorfor poker kan være bra for deg ved hjelp av studier, egne og ikke minst andres erfaringer. Jeg vil også prøve å avlive noen myter om poker. I Norge har de fleste utenforstående negative assosiasjoner til poker. Det er veldig forståelig på grunn av pokerens historie i Norge. Å spille seg fra gård og grunn er et kjent ordtak. Det blir heller ikke bedre av det spill-politiske landskapet som kun dreier seg om å beskytte havresekken til Norsk-Tipping, uten noen interesse for spillernes interesser. TV2 skal dog få honnør for at de har begynt å vise poker på TV, og har bidratt til å endre folks oppfattelse av dette fantastiske spillet".

Læs mere


https://aksjefokus.no/poker-bedre-investor/




2/8 2020 22:21 PMPirate2 685506



Jeg har aldrig selv spillet poker, men er rimeligt sikker på, at erfaring med poker er yderst brugbart for en investor.

Når jeg siger dette er det fordi poker rent faktisk ligner investering en del. Man kan aldrig være sikker på udfaldet, men med god analyse kan man finde frem til sine odds for at vinde, så man kan træffe bedre beslutninger.

Men jeg har spillet en del dart, og jeg har nogle erfaringer herfra, som jeg har taget med over i mine investeringer:

1: Man skal helst være en smule ligeglad.

Umiddelbart lyder det vanvittigt, men der er en mening med galskaben: Hvis man tager det stille og roligt uden at være alt for anspændt, og uden at have alt for travlt med at lige præcis denne spekulation skal give profit, så får man et bedre resultat.

Er man helt afslappet når man kaster pilen rammer man bedre. Det samme gælder for investeringer.

2: Man skal tro på sig selv og det man gør.

Selvtillid er utroligt vigtigt. Hvis man ikke tror på at man kan ramme i det øjeblik man kaster pilen, kan man være næsten sikker på at ramme ved siden af.

Tilsvarende for investeringer. Her kan et grundigt analysearbejde før en investering hjælpe i nogle tilfælde. I andre tilfælde kan det, at man ved man har en strategi der på sigt giver profit, hjælpe til at give denne tro på sig selv og det man gør.

Har man ikke denne tro bør man holde sig fra investeringen.

3: Man skal passe på med at blive sur på sig selv.

I investeringer kan man komme ud for, at en række spekulationer i en periode går en imod, og så kan man let blive sur på sig selv. I det hele taget er følelser farlige når det gælder investeringer.

I dart har jeg mange gange vundet over spillere der ellers var betydeligt bedre end mig fordi de blev sure på sig selv. Typisk fordi de med 3-6 pile i træk ramte ved siden af. Så forsvandt deres selvtillid (punkt 2 ovenfor) og de fik alt for travlt med at skulle ramme med næste pil (punkt 1 overfor). Så kom min modspiller ind i en ond cirkel, og jeg endte med at vinde kampen.

I både dart og investeringer har jeg lært, at man ikke må blive sur på sig selv. Hvad der er sket er sket, og det kan der ikke ændres på. I stedet for at ærgre sig skal man se fremad, på næste pil eller investering.

Det betyder dog ikke, at man skal undlade senere at evaluere på hvad der tidligere er sket, for det er vigtigt for at man kan lære at blive bedre. Men når man står i situationen skal man glemme at have ramt ved siden af, og i stedet fokusere på næste pil.



5/8 2020 08:55 JakobS 085586



Jeg elsker poker spil. Synes, det er et intellektuelt spil, ikke bare et casino spil, der er bygget på held, som mange andre. Det er ikke så svært at lære poker regler og strategier, men selvfølgelig er praktik og erfaring meget vigtige. Der er faktisk mange forskellige faktorer man skal overveje ved at spille poker.
Jeg er stødt på en god side om poker https://www.slotozilla.com/dk/poker



5/8 2020 14:41 Investingx122 185605



Tjoo det kan vel sagtens være du har ret.
Det kommer selvfølgelig lidt an på ens investeringsstil, men det er vel vigtigt også at have en analytisk sans, som man vel også udvikler gennem Poker.

Mads
https://finanstidene.dk/



TRÅDOVERSIGT