Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Universitetet i København forsker på innhalering mot Covid19


87803 savepig 22/10 2020 15:53
Oversigt

https://newsweb.oslobors.no/message/516162

- SoftOx er nærmere et mulig gjennombrudd i kampen om å bekjempe COVID-19
Danske legemiddelmyndigheter har gitt sin anbefaling til videre utviklingsløp for SoftOx Solutions inhalasjonsløsning til behandling av luftveisinfeksjoner, inkludert COVID-19.

SoftOx inhalasjonsprosjekt har som mål å utvikle en inhalasjonsløsning til behandling av infeksjoner i luftveiene. Dette har potensiale til å kunne bli et gjennombrudd i behandlingen av luftveisinfeksjoner, inkludert Covid-19 infeksjoner. Etter et vitenskapelig rådgivingsmøte med den Danske legemiddelstyrelsen, er det klargjort en gunstig utviklingsvei for raskest mulig å kunne starte utprøving i mennesker.

- Vi forventer nå at de første studiene på mennesker kan starte allerede i andre kvartal neste år. SoftOx vil derfor umiddelbart starte forberedelser til å fremskaffe nødvendig dokumentasjon som innebærer ytterligere sikkerhetsstudier i dyremodeller, sier CEO Geir Almås i SoftOx Solutions.

- Behovet for nye løsninger til behandling av luftveisinfeksjoner er stort, dette er et marked som ved forsiktige anslag for EU og USA er i størrelsesorden USD 12 milliarder. Tallet kan sannsynligvis dobles hvis man ser det i et globalt perspektiv, sier Almås videre.

Denne teknologien er unik, den er enkel, usedvanlig effektiv og fremkaller ikke resistens. Effekten er også uavhengig av mulig nye muterte varianter, slik som nylig er beskrevet for Coronaviruset.

- Teamet mitt og jeg tror at vi står overfor et gjennombrudd i behandlingen av vanskelige infeksjoner, både virale og bakterielle. Vi har testet SoftOx sine løsninger i luftveiene og vi ser at dette kan være et viktig behandlingsprinsipp som kan bidra til å bekjempe den pågående pandemien og fremtidige epidemier og pandemier, sier professor i mikrobiologi og forsøksleder Thomas Bjarnsholt ved Universitetet i København.

For mer informasjon kontakt:
Professor Thomas Bjarnsholt; tbjarnsholt@sund.ku.dk +45 206 59 888
CEO Geir Almås; geir.almaas@soft-ox.com +47 977 59 071

Professor Thomas Bjarnsholt er medlem av selskapets Scientific Advisory Board og har 20.000 aksjeopsjoner i SoftOx Solutions.




TRÅDOVERSIGT