Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Value aktie liste


88433 enEllerAnden 12/11 2020 16:58
Oversigt

Hej

Der er en del der siger at det er tid til value aktier, så jeg er ved at kompilere en liste af skandinaviske aktier til analyse. Morningstar kommer med nogle bud her: https://www.morningstar.dk/dk/news/207069/9-nordiske-aktier-p%c3%a5-tilbud.aspx. Jeg er allerede inde i Danske Bank og SAS. Sidstnævnte er lidt mere spekulativt (og lukrativt pt.) og kortsigtet.

Er der nogen derude der har input til andre value aktier der er værd at analysere på?

På forhånd tak!



12/11 2020 17:39 Match 088435



Hej. Jeg kan ikke få linket til at virke - tjekker du det lige :−)



12/11 2020 17:56 Pappano 288436






12/11 2020 18:13 Pappano 088437



Som det fremgår af oversigten fra Morningstar handles de nævnte aktier ifølge deres analytikere mellem 46% og 15% under fair value.

Kommentarer?




12/11 2020 18:28 Match 388438



Hej igen Pappano. Tak for dit link - nu virker det :−) Jeg har satset meget på, at Danske Bank var nået til et vendepunkt onmkring kurs 87-88 kr. Med et forventet nettooverskud på ca. 4,5 mia. kr. i 2020 og gode udsigter for 2021-22, samt mulighed for udbetaling af udbytte på måske igen 8 kr. i foråret, så var aktien simpelthen for billig. Så jeg har købt rigtig mange DB aktier omkring kurs 88 kr. og det var nok ikke så tosset.

Jeg er ret overbevist om, at fra nu af vil den stige med små bump på vejen. Det er særdeles vanskeligt at sælge ud af aktien og tro på, at man kan komme ind igen, for de lidt større stigninger i de sidste uger kommer lynhurtigt ved åbningen af børsen.

Jeg har også en større portion Bavarian Nordic, som også er blevet et særdeles givtigt bekendtskab. Jeg har skrevet en del om dem i tidligere indlæg, for jeg kunne simpelthen ikke forstå, at investorer i disse Covid19/vaccinetider ikke kunne forstå, at en af Nordeuropas største vaccineselskaber med stor indtjening skulle ligge og rumle rundt omkring kurs 165-170 kr.

I Børsen kunne jeg se, at analytikere fra CITI Bank skønner, at den kan tredoble sin kurs. Det tror jeg nu ikke er nært forestående, men på kortere sigt - ultimo 2021 - primo 2022 tror jeg , at det er en realistisk vurdering.



12/11 2020 18:47 Pappano 088439



Det bliver interessant, at følge både Danske Bank og Bavarian etc. i de kommende uger og måneder. Men mange alternative og interessante aktier p.t.

Vi skulle gerne kunne finansiere julens mange udgifter via vores aktie porteføljer (og gerne mere til).;−)



12/11 2020 18:50 Arne A 288440



jeg kan ikke få øje på nogen value i SAS eller andre flyselskaber. Tværtimod kæmper de alle for livet.

Men en rigtig "giftig" valueaktie er Scandianavian Tobacco Group. Produkterne er af den slags, der nydes sammen med kaffe og Cognac og derfor ugleset.

Det årlige udbytte og direkte afkast er højt og det vil det efter alt at dømme fortsætte med at være. På grund af "giften" skal man ikke forvente de store kursstigninger og det er fint for så kommer der heller ikke store kursfald, som ikke relativt hurtigt genindvindes.

Det gerne din analyse med os.



12/11 2020 19:26 Match 188441



Hej Arne.

Som jeg har skrevet i et tidligere indlæg, så forventer jeg, at der ultimo februar, primo marts kommer en vaccine fra en af producenterne. Det er sådan set ligegyldigt hvilken af dem, det vil være, hvis effektiviteten kan dokumenteres. ( +90% effektivitet). Udmeldinger fra de danske myndigheder tyder på, at aldersgruppen +65 først får tilbuddet, dernæst sundhedspersonale og frontarbejdere i institutioner mm.

Ultimo maj, primo juni er det så alle andre borgere, der får tilbudt vaccinen. Nu er der jo en voldsom debat i flere medier om den kommende epidemilovgivning, der har en udformning lige nu, som hidser folk op i sammenhæng med evt. tvangsmæssig vaccinering.

Det vil næppe blive nødvendigt i Danmark, men der vil - efter min overbevisning - komme en offentlig registreringsordning således, at de der er vaccinerede kan dokumentere det. Jeg tænker, at det kunne blive i form af et plastickort a la et almindeligt kørekort.

Med denne dokumentation vil vaccinerede blive godkendt til rejser til udlandet og til alle offentlige institutioner ( F.eks. sygehuse og plejecentre).

Det betyder så også, apropos SAS, at der kommer godt gang i rejseaktiviteterne (for vaccinerede) til de lande, hvor vaccinen er i brug, samt til hotelophold mm. Så medio 2021 - efteråret 2021 - tror jeg, at SAS igen vil være en væsentlig spiller på det europæiske og det globale flytransportmarked.

Så måske er det ikke så tosset at være på forkant med mulighederne!



12/11 2020 19:40 Pappano 088442



P.S.

Men der er andet end "value aktier" her i livet. Selv for milliardærer.

Jeg læste, at rigmanden Lars Seier Christensen, havde glædet sig over filmen "Pulp Fiction" med John Travolta, Samuel L. Jackson m.fl., som han havde set mindst 15 gange og som han nærmest kunne udenad.

Endvidere har han fundet stor fornøjelse i, at lytte til klassisk musik med bl.a pianisterne Claudio Arrau og Arturo Michelangeli. Og jazz pianisten Bill Evans.

Vi skal søge, at finde de vigtige værdier i livet og af og til glemme alt om vores aktier og formue etc. Jeg ville dog personligt godt overtage hans vinkælder. Den ser mere end spændende ud;−)






13/11 2020 21:54 Arne A 088492



Jo Match
Du har ret - det handler om at være på forkant, og jeg håber, at du har ret i din forudsigelse om forløbet af corona-situationen. Mht. SAS er jeg dog knap så optimistisk. men forhåbentligt kan SAS om et år flyve uden alt for mange forhindringer og måske endda til forhøjede billetpriser i forhold til det vi har været vant til.
Men hvis vi tager helikopterspektivet, så var aktiekursen på SAS kort før corona ca. 15 og markedsværdien under 6 mia. Siden har SAS tabt aktionærernes del af egenkapitalen og mindst ligeså meget som der kommet i kassen ved emissionen. Og i det kommende år vil pengene fortsat fosse ud af kassen. Så når der igen skal tjene penge vil SAS endnu engang være økonomisk udsultet.
I dag er markedsværdien på 6,5 mia, altså højere end i januar og der venter mindst 3-4 kvartaler med store tab.

Jeg ser, at Ugebrevet nu kalder SAS for en af fondsbørsens mest perspektivrige aktier. Jeg håber det kan give kursen det sidste hop over kurs 1,00. Herefter frygter jeg vi må vente et års tid for at se perspektivet.



14/11 2020 00:54 Match 188495



Hej Arne

Tak for dine kommentarer. Jeg ser, at HSBC sætter et kursmål på 1,28 dkr. for SAS. Da de sandsynligvis vejleder store internationale kunder, er jeg ret sikker på, at vi når op på en kurs omkring dette mål i næste uge!

Jeg har samlet op i SAS, og satser på at hente lidt af forårets meget store tab på SAS tilbage. Fordelen ved en kurs på omkring 0,88 - 0,89 kr. er jo, at man - næsten risikofrit - kan investere meget store beløb i aktien. Og i hvert fald i mit pengeinstitut kan aktien handles til straks-kurs, så det minimerer lidt af risikoen ved et evt. fald i aktiekursen.



TRÅDOVERSIGT