Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jeg tror alligevel jeg er imod GME-sagen


90361 DaDa 31/1 2021 15:24
5
Oversigt

Jeg synes det er meget fedt at "de små" endeligt får skovlen under de store hedgefonde.
Men er det virkelig det der sker?

Fyren med det profane navn på Reddit /u/Deep....Value, - har han været dygtig? Eller er han i virkeligheden et skalkeskjul eller en stråmand for en større gruppe med masser af penge, der bare har brug for at få SoMe medvind etc.

WSB løber med hele omtalen. Men det er næppe der de store penge kommer fra:
Chewy Inc (NYSE: CHWY) co-founder Ryan Cohen took a 10% stake in GameStop back in August. At the time, that investment cost him $75 million, but it was worth as much as $1.3 billion this week. (I en anden tråd var der en der skrev at han endda har optioner til 20 mio. aktier - ud af ca. 70 mio. aktier. Det er VIRKELIGT mange!)

Michigan billionaire and founder of subprime auto lender Credit Acceptance Corp. (NASDAQ: CACC) Donald Foss took a 5.3% stake in GameStop back in February 2020. At the time, that position cost him about $12.5 million, but at GameStop's peak this week it was worth about $1.5 billion.

GameStop company insiders have also made a killing. CEO George Sherman owns 2.36 million shares of stock. The value of those shares has risen from $45 million a month ago to as high as $1.13 billion this week. [Han kunne sagtes være ret uskyldig i det. Hvem ved?]

Michael Burry, who was depicted by Christian Bale in 2015's "The Big Short," is also a big GameStop investor. Burry's fund owned more than 1.7 million shares as of the end of September. Assuming he hasn't sold, that stake in the company reached a peak value of $821 million this week.

Lee Ainslie, value investor and head of hedge fund Maverick Capital, was also a major GameStop investor as of the most recent 13-F filings. Maverick's 1.76 million-share stake hit a peak valuation of $850 million this week.
Det troede jeg i øvrigt var ulovligt. At lave modsatrettede investeringer for sig selv og som professionel.

De smås kampe mod de store? Ja, - men langt fra kun!
Kilde: https://finance.yahoo.com/news/gamestop-winners-ryan-cohen-roaring-222523330.html

Jeg er rigtigt bange for at de her, og sikkert nogle flere, kommer til at tjene rigtigt gode penge. Måske ikke så mange som foreslået ovenfor, men rigtigt mange penge. Men mange af dem med en 'diamond hand' på reddit, - mon ikke de ender med en aktie som pludseligt kun har en værdi på måske 30$?

Jeg tror måske nok at jeg mener at det de her professionelle og pengetunge folk gør er rigtigt og lovligt. Men næppe helt efter lovens intention. Det virker til at de har skabt en underlig og grotesk situation, nærmere end pludseligt fundet sig i en, eller måske endda forudset det og handlet på det. Det virker som om at en del af shorts'ne måske er kommet pga. optioner som ikke gav mening, men pludseligt har skabt en situation som ingen, pånær de der konstruerede den, havde forestillet sig. Jeg har ikke data, men hvis nogle, helt teoretisk, har købt rigtigt mange købsoptioner til 2x eller 3x kursen. Så er der sikkert nogle hedgefonde som har tænkt, "lette penge, - sikke nogle idioter" og har solgt dem. Og da det nærmer sig at de faktisk kunne komme ITM så begynder de at lave deres manipulerende tricks som plejer at virke. Det er helt klart ikke i orden, og det alene kunne argumentere for ikke at have meget medfølelse. Men de graver sig så faktisk dybere ned ved at shorte aktien, med en forventning om at prisen vil falde.
Jeg har ingen anelse om hvorvidt det er det her der er sket. Men hvis det er, så må man jo håbe at SEC kan tage nogle fornuftige beslutninger.

Hvis jeg tager fejl, og hedgefondene startede og troede de langvarigt og massivt kunne shorte en aktie ihjel og tjene lidt på det. Well, så er sagen jo en helt anden.



TRÅDOVERSIGT