Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bavarian Nordic på vej ind i varmen


90814 Match 8/2 2021 18:35
5
Oversigt

Som vi ved flere lejligheder har diskuteret her i forum, så er det ganske utroligt, at ingen har forudset, at fyldekapaciteten i forbindelse med produktion af hundredevis af millioner doser Covid19 vacciner kunne blive et problem.

Men nu lader det til, at trægheden i systemet endelig løsnes lidt, og at der kommer fornuft ind i myndighedernes vurdering af mulighederne på bl.a. Bavarian Nordisc fabrik i Kvistgaard.
Og selvom der er udvist en høj grad af flueknepperi om statsministerens udtalelser om sundhedsmyndighederne anbefalede nedlukning eller ej den 11/3 2020, så ser jeg endnu engang vores statsminister handle i stedet for at nøle.

Det gør jeg på baggrund af statsministeriets afvisning - kan vi vist godt kalde det - af udmeldingerne fra direktøren for Statens Seruminstitut om at problematikken drejede sig om produktion af vacciner, ikke fyldekapacitet. Samt at der handles via henvendelser til EU's ledelse om at skabe øget fyldekapacitet.

Jeg forventer, at dette resulterer i kontrakter til Bavarian Nordic til påfyldning af vacciner fra en række vaccinevirksomheder i meget nær fremtid. CEO Paul Chaplin fra BN vurderer, at man kan gå i gang om 2 måneder. Det vil være et flot signal til både vaccinationsindsatsen samt Bavarian Nordics produktionskvalitet.



10/2 2021 12:01 BioBio 290847



Flaskehalsen på Moderna og Pfizers mRNA vacciner har og er meget bekendt ikke fyldekapaciteten, som SSIs direktør også henviser til i sine udtalelser. Disse er i stedet begrænset i produktionen af selve nanopartiklerne (microfluidic mixing af lipider med mRNA'et til at generere de endelige nanopartikler), som BN ikke kan levere. Nye vacciner, såsom J&Js og AZs, produceres på andre måder, og i takt med at de bliver godkendt vil det blive relevant at undgå flaskehalse. Her er det muligvis fill-finish, som der mangler kapacitet for i EU, hvormed Bavarian og AJ kan komme på banen (altså
kun for disse andenbølges vacciner).



12/2 2021 15:44 lexus 191010



måske de selv skal bruge anlægget til expres2ion



TRÅDOVERSIGT