Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er der dømt til aktierally nu...?


92380 Pappano 28/3 2021 09:36
Oversigt

Det mener Økonomisk Aktiebrev.

"Fredag aften kom startsignalet til det næste aktierally i europæiske - og danske - aktier, da både tyske og amerikanske aktier steg kraftigt. Det styrende S&P steg fredag 1,6 procent, og hovedparten af stigningen kom efter dansk lukketid. Så mandag er der lagt op til starten på et aktierally, som kan føre aktiemarkederne betydeligt højere op. Der er ikke blot tale om et almindeligt teknisk brud op gennem tidligere modstande:

Efter den meget stærke stigning på aktiemarkederne sidste efterår, har markederne været gennem en konsolideringsperiode de seneste måneder. De seneste handelsdages solide stigninger ser vi som et tegn på, at både markedspsykologien og de fundamentale forhold understøtter yderligere et ben opad. Den styrende europæiske DAX Future sluttede fredag i All-Time-High, efter et stærkt spring frem den seneste uge. Det er igen-igen centralbankernes budskaber, som styrer markederne: For det første virker det som om, de fortsat er villige til at holde hånden under aktierne".

https://ugebrev.dk/flashnews/langers-skarpe-saa-er-de..28/3 2021 10:55 Pappano 192381Langfredag byder på "kongerapporten" med nye jobtal fra USA, der som bekendt, vil påvirke kursudviklingen på aktiemarkedet;−)

28/3 2021 11:16 Pappano 192382Danske Banks prognose for den globale økonomi:

"Vi er blevet mere optimistiske og venter nu vækst
i G4 (USA, Kina, euroområdet og Japan) på hele 7.2 % i år mod en konsensus forventning
på 6,2 %".

https://www-2.danskebank.dk/link/Ugefokus/$file/Ugefo..28/3 2021 13:25 TheNote 892385Siden medio februar har der ikke været grund til andet end jævne stigninger, medmindre - naturligvis - at man har læst visse skribenters hylen og skrigen med boom bust historier på daglig basis og total mangel på overblik.

Det eneste signal at relatere til er renten som FULDSTÆNDIG FORNUFTIGT har ligget og skvulpet mellem 1,5-2. Hvilket i enhver økonoms øjne er "tilnærmelses vis" perfekt. Og da der var tegn på et lidt øget pres sprang centralbankerne, fuldstændig som forventet, ind og regulerede.

Ser vi på Dax fut er Rsi steget til jævnt niveau på ca. 60 .. og kurserne har fulgt et fuldstændigt normalt forløb med stigning/konsolidering.

https://invst.ly/uaiqw

Det eneste nye er at vi nu tilsyneladende nu er gået fra et "bust" scenarie til et "boom" scenarie. I næste uge er vi nok "bust" igen ...

Herre Jemini ...

Nøglen ligger i SKIFTENDE sektorrotationer og aktiers individuelle resultater. Men samfundet som helhed kværner fremad fuldstændig som "normalt" efter et "dip".

Stay cool !


mvh

28/3 2021 17:39 Nobody 092390Det bliver nok særdeles selektivt i så fald.

Dax, øu Morten Langer
29/3 2021 00:07 TheNote 192393Når man ser på rente er det oftest us 10 års som er reference.

mvh

:−)29/3 2021 11:31 Nobody 192405Ja, og medier refererer ofte til Dow30. 30 årige er den mest følsomme og mange investorer har ikke kunnet få varighed nok (kursfølsomhed), og de kortere renter er de nemmeste at manipulere. Jeg burde nok have valgt T-bond futuren, da det så er væsentligt nemmere at visualisere beløbsstørrelser. Dette er samtidig særdeles relevant for høj beta duration techaktier såsom Tesla - nam nam (tal torsdag el. fredag for udleverede biler Q1). Nio ligger og roder på neckline i flot HS formation.
Og defensive aktier klarer sig ganske pænt - så alt i alt er der god grund til at være mistænksom mht markedet som helhed. ????Dax, øu Morten Langer
29/3 2021 08:56 bgadk 692397Ugebrevet er igen en clueless vejrhane som skiftevis råber SÆLG eller KØB!!
Fredags stigning har højst sandsynligt noget at gøre med at en hedgefond er i problemer og endte med at blive insolvent således at deres positioner blev tvangslikvidret. Det gav store fald i kinesiske techaktier og amerikanske medievirksomheder hvor de var lange og en pæn stigning i sp500 hvor de var korte...

Ikke noget som er et signal på nogen som helst markedsretning...29/3 2021 09:43 Pappano 092400Jeg har ikke selv været abonnent på Ugebrevet. Men omvendt bør man være fair i sin evaluering af Ugebrevet, hvis man ikke er abonnent - og ikke tidligere har været abonnent.

Aktieanalyser m.m. er en svær business, at praktisere i usikre perioder. Det er med garanti umuligt, at komme med 100% bæredygtige købs- og salgsanbefalinger og vurderinger af markedsudviklingen m.m. uge efter uge i en lang periode/årrække.

Hvis de ikke havde et tilstrækkeligt antal tilfredse abonnenter, var de jo lukket for længst.

Så byd venligst ind med en mere konstruktiv kritik med konkrete forslag til "rettelser/ændringer" til indholdet, så kan læserne selv vurdere hvem, der har den bedste indsigt m.m. og efterfølgende opnår de bedste resultater;−)

https://www.proff.dk/firma/%C3%B8konomisk-ugebrev-as/..
29/3 2021 10:50 Pappano 492403Kommentar fra Nordeas chefstrateg Andreas Østerheden:

"Noget taler for, at de helt store investorer skal sælge ud af deres aktier til fordel for obligationer af hensyn til risikoen i porteføljen.

Det påpeger Nordeas chefstrateg Andreas Østerheden i en kommentar mandag morgen. Han henviser særligt til institutionelle investorer, for eksempel pensionskasser, forsikringsselskaber og lignende. Han vurderer samtidig, at den forgangnes uges tilbagefald på aktiemarkeder bærer præg af investorernes rebalancering op til måneds- og kvartalsskiftet.

Chefstrategen forklarer det med, at det har været et stærkt kvartal og en stærk marts måned for aktier sammenlignet med obligationer. »Stigende renter har udhulet afkastet på obligationssiden, mens stigende vækstudsigter har styrket aktier,« påpeger chefstrategen.

»Derfor er det heller ikke usandsynligt, at flere institutionelle investorer (pensionskasser og lign.) skal ud og sælge aktier samt købe obligationer rundt om måneds-/kvartalsskiftet for at holde risikoen i porteføljerne,« lyder det i en kommentar fra Andreas Østerheden".

https://www.euroinvestor.dk/nyheder/storbank-dette-ka..29/3 2021 10:55 TheNote 1192404Det er ikke vores opgave at forholde os til ugebrevet som forretning. Oftest er det Morten Langer der via sine såkaldte "skarpe" kommer med anbefalinger til markedet.

Fra uge til uge oplever du som læser hvordan en næsten manio depressiv attitude med skiftende tunnelsyn skal få læserne til at føle sig usikre, så de - med Morten langers clickbait - åbenbart opfordres til at blive abonnenter hos ØU. Man kan næsten undre sig over hvordan man med så mange tilgængelige oplysninger (kilder) kan blive så periodevis snæversynet.

Jeg har nævnt det før - det er UANSTÆNDIGT og helt ude af trit med hvad jævne investorer har behov for. Når den primære forretnings model går ud på at skabe nervøsitet så kan det kun have den laveste fælles nævner.

Man KUNNE godt lave læseværdige indlæg ved at inkludere, perspektivere og afgrænse. Men sådan er det ikke.

Den udlagte clickbait har til hensigt, som en gammeldags forsikrings sælger, at skabe sensation og gerne usikkerhed som i sidste ende skal skabe forretning for ØU.

RESPEKTEN for investorerne kan til gengæld ligge på et meget lille sted.

Imho.

mvh29/3 2021 11:56 Pappano 192408Ja, men vi skal alle sammen passe på med "shitstorms" (viralt). De kan i alvorlige tilfælde medvirke til at lukke en virksomhed.

Hvis Ugebrevets abonnenter måned efter måned oplever dårlige resultater på deres aktiekonti, vil de med stor sandsynlighed automatisk opsige deres abonnementer. Samme resultat, hvis indholdet i Ugebrevet gentagne gange indeholder overdrevne, usande eller useriøse beskrivelser etc.

Vi skal slå hul i boblen af "shitstorms" mod enkelt personer, politikere og virksomheder. Det er en kedelig udvikling - og ikke en udvikling, som højt begavede personer som os, bør deltage i.

Rigtig god påske;−)

29/3 2021 11:57 binvest 592409Pappano du efterlyser at bgadk giver konstruktiv kritik af Ugebrevet.Det er lige hvad han giver.

Ugebrevet råber i næsten hvert nr. SÆLG på en side og KØB et par sider længere fremme. På den måde dækker de sig ind, og uanset hvad der sker, kan de næste uge skrive, at markedet er faldet/steget, som UGEBREVET havde forudsagt. De har ingen koordinering mellem, hvad den enkelte forfatter mener. Og tilsyneladende ingen redigering af skrivet.29/3 2021 13:34 Pappano 092412Lige inden påskeferien...;−)

Når flere af jer, har så stor viden om Ugebrevet, så kunne det være interessant at se, hvilke konkrete aktier, der p.t. indgår i den aktuelle "Ugebrevs Portefølje". Og herunder udviklingen i Ugebrevs porteføljen over en konkret periode.

Det må vel være en vigtig del af hovedindholdet i det abonnement, som abonnenterne betaler for - og som man bl.a., kan evaluere Ugebrevet på!
29/3 2021 13:51 binvest 592413Hvis du synes, det beviser noget, kan du helt sikkert få et prøveeksemplar, hvis du beder om det.

Du kan hver uge/i hvert eksemplar se deres portefølje.

Selv om jeg abonnerer på skrivet, ser jeg aldrig deres portefølje. Jeg ved dog, at illikvide aktier fylder en stor del, og når de køber før udsendelse af meddelelse til abonnenterne køber de måske 4-6% billige end kort tid efter udsendelsen.

Tager du hensyn til det, kan Ugebrevet næppe slå indekset. Og abonnenterne kan efter min opfattelse med fordel købe tilfældige aktier og derved opnå et højere afkast.29/3 2021 12:40 TeamGarlic 492410Jeg er blevet kontaktet adskillige gange af AktieUgebrevet for at blive abonnent igen. Jeg måtte fortælle sælgeren, at når de fremlagde deres model for investeringerne, så ville jeg overveje et abonnement. Men jeg mener personligt, at den manglende gennemsigtighed i deres model gør, at jeg kan gøre det bedre selv, hvis jeg vil allokere tiden og ressourcerne. Det har jeg debatteret med dem flere gange uden, at jeg er blevet klogere på deres model.
Jeg har derfor betalt for rådgivning andetsteds, hvor jeg har fuld indsigt i modellen og kan forholde mig til den. Det foretrækker jeg så absolut.29/3 2021 20:06 bgadk 892423Jeg forholder mig udelukkende til at Aktieugebrevet skifter anbefalinger på generelt markedsniveau som vinden skifter. Ofte med useriøse argumenter eller simpelthen manglende læsning af finansnyheder som det var tilfældet i fredags. Og generelt opfører markedet sig ikke efterfølgende som de forudser.

Uanset hvad, så skal man ikke råbe SÆLG eller KØB på generelt markedsniveau ret tit. Alt andet er useriøst. Ingen kan forudse mindre markedsbevægelser i hverken op eller nedgående retning. Og selv større korrektioner er svære at forudse. Finanskrisen i 2007 kunne forudses på grund af opbygningen af privat gæld over flere år på en uholdbar måde, men selv der var timeningen langt fra lige til.

Jeg har ikke sat mig ind i deres diverse portefølje ideer, men dem som jeg kender som har set deres performance, er ikke imponerede. Mildest talt...

Men som sagt, min kritik er på deres skiftende og hyppige KØB og SÆLG meldinger, udtalt med alt for stor selvtillid... Og synderen er især Morten Langer.

Er i øvrigt enig med TheNotes udlægning af hvorfor Aktieugebrevet gør det. Beskæmmende tanke rent faktisk...29/3 2021 16:31 exitnu 292420Et tvangssalg af amerikanske og kinesiske aktier for mere end 20 mia. dollar, eller 126 mia. kr.

https://borsen.dk/nyheder/finans/hedgefond-skaber-fin..

Er der måske en vinkel i forhold til flydespærringen i Suez - altså en prop i, i så lang en periode?29/3 2021 16:45 Hyst 592421https://www.ft.com/content/073509cd-fe45-44d2-afac-ca..

hvis link ikke virker - søg Archegos

Mine us aktier fik et hug efter åbning - det så ellers så godt ud i dag.

Bill Hwang er vist ret så faverig.29/3 2021 20:27 bgadk 392424Har svært ved at se sammenhængen.. Archegos var simpelthen absurd højt gearet, og så valgte et af de amerikanske medie selskaber som havde fået deres aktiekurs pumpet alt for højt op, at udnytte situationen til at hente kapital på markedet. Og det førte til en faldende kurs som startede lavinen som fældede Archegos.30/3 2021 08:57 exitnu 192436Tænker på "sommerfugleeffekten" udløst af proppen i Suez-kanalen som ikke helt usandsynligt også har fremkaldt et ekstra vrid i likviditetslinjerne hos bankerne og hos diverse brokers, læg dertil Hwang's ekstreme gearing i opskruede kinesiske teknologiaktier i et pænt nervøst marked. Et margin call lukker Hwang's fest.30/3 2021 14:00 exitnu 192444"- En uges stilstand for rigtig mange skibe i Suez-området, og skibe der tages ud af cirkulation, vil give forsinkelser og ændringer i sejlplanerne i månederne frem ..."

Vil påvirke mange brancher i mange måneder.30/3 2021 22:38 bgadk 192451Archegos var ikke rigtig eksponeret mod brancher som bliver påvirket af Suez forsinkelsen. En forsinkelse som i øvrigt kommer til at få meget få realøkonomiske effekter.
De aktier som ser ud til at have knækket Archegos, er Viacom/CBS og Discovery.

Du får lige kurverne nedenfor, som illustrerer hvor sårbare Archegos var.30/3 2021 22:39 bgadk 092452Prøv at se her:

Dax, øu Morten Langer

Dax, øu Morten Langer
30/3 2021 22:41 bgadk 292453Ok, det gik ikke godt med den upload. Der blev linket til noget helt forkert...
Prøver igen

Dax, øu Morten Langer

Dax, øu Morten Langer
30/3 2021 22:43 bgadk 292454Og her Viacom-CBS:

Dax, øu Morten Langer

Dax, øu Morten Langer
30/3 2021 23:01 bgadk 992455Det som princippet skete var, at Archegos for lånte penge købte op i de to medieselskaber. Det fik prisen til at stige, hvilet betød at Archegos aktiers værdi steg.
Denne nye højere værdi, belånte Archegos så yderligere så de kunne købe endnu flere aktier, som så fik aktiekursen til at stige yderligere, hvilket fik Archegos til at....

På den cirkel karrusel steg Viacom/CBS og Discoverys aktier kraftigt fra starten af året og indtil nu.

Hos Viacom/CBS fik de så den ide, at de kunne udstede for 3 mia USD ekstra aktier til at finansiere deres streaming satsning, når nu at aktiemarkedet var så glade for at kaste penge efter dem.

Det skulle de ikke have gjort.... Aktierne blev udbudt (mener tirsdag 23/3) til ca. 15% rabat i forhold til mandagens kurs, men det mente mange aktionærer stadig var for dyrt, så udsalget begyndte. Og i løbet af et par dage, så var aktien faldet over 30%. Det betød så, at Archegos aktiers værdi ikke længere kunne dække den sikkerhedsstillelse, de trods alt skal stille for at låne så store beløb. De fik så rundt regnet 24 timer til at skaffe pengene, eller selv sælge deres aktier.
De kunne ikke skaffe flere penge så aktierne måtte sælges NU. Og så faldt kursen yderligere, og nu var Archegos ikke længere solvent. Hele sikkerhedsstillelsen var væk.
Og så tog bankerne fat, med GS først. De solgte rub og stub som Archegos havde. Både de to medieselskaber men også de andre aktier (kinesiske tech) Archegos havde liggende. Goodbye på en dag. Uanset hvad køberne måtte give, alt skal sælges NU!

Nu var Archegos en hedgefond. Så de havde modsatrettede positioner, for at sikre sig mod generelle aktiefald.
Så de var short i SP500, fordi de regnede med at medieselskaberne og kinesiske tech aktier var undervurderede i forhold til markedet (eller de troede på at de kunne lave en omvendt Gamestop - whatever..)

Så da deres multi-mega-mia positioner skulle lukkes NU, så skulle der købes op bredt i SP500 for at lukke SP500-shorten.

Resultat: Archegos lange aktier blev bombet i jorden (men stadig meget oppe for 2021), og SP500 steg pænt generelt (Archegos short lukning + de almindelige medløbere).
Resultat nr.2: Archegos gik fallit på de store tab på brandudsalget, og de langsomste og mest risikovillige banker blev fanget med hårdet i postkassen.

Snip snap snude, så er det ude med Willie Wang...

Dax, øu Morten Langer
30/3 2021 23:05 bgadk 692456Den kvikke læser vil sikkert spørge om, hvordan Archegos kunne købe så meget op i de to selskaber, uden at skulle melde ud til markedet at de ejede over 5% af selskaberne?

Ahh, godt spørgsmål. De købte nemlig ikke fysiske aktier, men en variation af CFD certifikater igennem en række banker for at sløre sporet... Brokerne var dem som købte de underlæggende aktier, spredt ud på alle de forskellige brokers som Archegos brugte.
Smart indtil det ikke længere var så smart...31/3 2021 08:51 LLI 192463


31/3 2021 09:04 exitnu 292464"Eksperter hos J.P. Morgan har netop fordoblet deres skøn over tab i bankerne fra likvidation af Archegos til mellem 5 og 10 mia. dollar, skriver The Telegraph."31/3 2021 09:05 exitnu 192465Et godt uddybende svar. Tak!4/4 2021 22:17 Aliaz 092530Bgadk, er prisen på ViacomCBS og Discovery attraktiv nu? Eller er risikoen for stor. Jeg er i tvivl om de får omstillet sig i tide. Har de en fremtid?5/4 2021 03:27 bgadk 192533Selvom begge medieselskaber er faldet rigtig meget efter Archegos brandudsalg, så er de stadig meget oppe for året. Hvis man ser på P/E ratioer, så CBS/Viacom (PE 11) egentlig stadig billig, medens Discovery (PE 30) virker dyr.

Jeg vil mene at begge selskaber har en fremtid, men de kan stå overfor store investeringer i streaming.
En nærmere analyse af værdien af deres indholdskatalog samt udviklingen i deres indtjening, har jeg ikke lavet.

Måske bliver de opkøbt, men værdiløse bliver de næppe nogensinde. Især ikke så længe de tjener penge.TRÅDOVERSIGT
92452 Prøv at se her:..
30/3 22:39 bgadk 0


92454 Og her Viacom-CBS:..
30/3 22:43 bgadk 2