Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Update på min automatiske algo-portefølje


93894 Markettimer 30/5 2021 18:47
2
Oversigt

Hej alle,

Jeg har netop uploadet en engelsk video, hvor jeg gennemgår performance for min Etoro-portefølje, hvor jeg gennemgår de 22 aktier i porteføljen.
Derudover snakker jeg lidt om fordele og ulemper ved 100% automatisk investering.




6/6 2021 01:38 PMPirate2 294040



Det gode ved algoritmisk handel er, at man mere eller mindre kan handle med hoved under armen, hvis man bare følger den strategi man har implementeret i sin algoritme. Og en algoritme kan let implementeres i en computer, så man får computeren til at handle for en.

Det giver bedre tid til at analysere sin strategi og algoritme, så man kan opdatere den til at blive bedre og bedre.

Jeg har selv brugt algoritmisk handel i en række råvarer i en årrække, med gode resultater. Jeg har også en pæn position i guld, som jeg indtil for lidt over et år siden holdt helt passivt.

Men så tænkte jeg: Hvorfor ikke forsøge at handle lidt aktivt med min guld-portefølge for at tjene lidt ekstra? Det er et voldsomt konkurrencepræget marked, så jeg havde ikke forventet det store. Men jeg havde næsten alt omkring strategier og programmer på plads, så jeg gik i gang.

Min strategi her er helt simpel: Jeg spekulerer ikke i hvordan guldprisen udvikler sig, men sætter hele tiden en lille del af mit guld til salg til over den nuværende pris. Og de kontanter jeg får ind bruger jeg så til købsordrer til at købe guld til lidt under den nuværende pris. Jeg har et program der implementerer min strategi, og løbende handler for mig.

Jeg handler fysisk guld i fem forskellige lokationer for USD, GBP og EUR (altså i alt 15 markeder). Det gør det muligt for min algoritme at lave både valuta-arbitrage og arbitrage mellem guldpriserne i de forskellige lokationer, selvom det jeg tjener bedst på er løbende at sælge lidt dyrt og købe lidt billigt.

For nyligt lavede jeg status på denne handel efter det første år, og jeg er positivt overrasket: Tidligere havde jeg, hvis man korrigerer for udsving i guldprisen, et negativt afkast på 0,12% om året (omkostninger til opbevaring og forsikring af guldet). Men i det sidste år har jeg - efter alle omkostninger - haft et (igen korrigeret for udsving i guldprisen) positivt afkast på 3,40%.

Min algoritmiske handel med guld har altså i alt givet mig et merafkast på over 3,5%. Det har virkelig overrasket mig.



TRÅDOVERSIGT