Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mon ikke Danske er færdig med udsalget


9427 Gobe 29/4 2009 21:09
Oversigt

Den seneste lukkehandel med 5 mio styk internt, kunne signalere, at Danske er færdig med det massive udsalg, - så vi kan komme videre op ?

Ligger selv tungt i aktien og holder over sommerferien.

Gobe



29/4 2009 23:41 le 09450



topsil er svær at greje, da den har stået i stampe trods fine resultater og en lav PE

så jeg føler mig ikke helt tryg ved den bortset fra at downside nok er ret lille

den oprindelige kerneaktivitet er uden tvivl påvirket af det totale kollaps i semi cyklen, og solenergi, der har jeg som nævnt også meldt ud om at jeg ikke tror at solenergi markedet vil vokse de første par år

så det er en aktie, der er vanskelig at gennemskue markedspotentialet og indtjeningpotentialet på og risikoen for alligevel ar få underskud, når aktionærerne mindst venter det

så jeg turde ikke satse på den, men en lille post på ½% af det investerede beløb kunne man godt, men det gør jeg ikke



29/4 2009 23:50 stengård 09451



Le - først - jeg vil gerne komplimenter dig for en ny tilgangsvinkel til PI.
I tilfældet Topsil er de nu ikke eksponeret mod solcellemarkedet (det udgør under 1% af deres omsætning) med derimod at leverer de højkvalitets silicium til halvleder-markedet. (de har tidligere været solcelle-eksponeret) Hvis dine links om stigning i elektronik-segmentet hodler stik - så skulle der vel alt andet lige ligge et stigningspotentiale i Tpsl ?



29/4 2009 23:54 Gobe 09454



Le, - jeg er nu ikke så bekymret.

Topsils omsætning til solenergi er kun 1 % og det er ikke noget man satser på.

Ligger selv med ca 730,000 stk og mangler stadig at indkøbe yderligere 200,000 stk for at være på omgangshøjde. Det har nu ingen hast og kan fint vente til efteråret eller hvis den mod forventning skulle falde tilbage.

Men indtil videre opfatter jeg Topsil som den ubetinget bedste aktie i Danmark for øjeblikket.

Gobe



30/4 2009 00:16 ClausAnd 09459



Kan nogen her nu forsøge at besvare et spørgsmål, som jeg aldrig har fået stille på det alternative site.

Gang på gang ser man henvisninger til, at en eller anden bank/mægler har købt eller solgt så meget - med eller imod deres egen anbefalinger.

Vi er vel ret eninge om, at banker/mæglere primært handler på vegne af - og bestemt af - deres kunders ønsker. Hvorfor er det så så interessant, at bank/mægler x står som køber/sælger af så og så mange, når de samtidig - som f.eks. bank - har op- eller nedjusteret aktien? hvorfor tillægges bank/mægler (i handelsstatistikken) så stor betydning?



30/4 2009 02:02 arbitrader 09482



Du anskuer det helt korrekt. Det skulle ikke have betydning, da det ikke er banken selv der handler i sidste ende.



30/4 2009 02:04 09483



Hej Claus,

Du har helt ret i at ofte bliver disse mæglerstatistikker tillagt en for stor og overlagt konspiratorisk mening. For 90% af alle tilfældene er det sandt at der ikke ligger et underliggende motiv om at være market maker, eller pump & dump eller lægge låg på.

Faktisk er det meget få af de store mæglere der handler intraday på den måde. Nordea og Danske bank tjener langt flere penge på at cleare større handler uden om børsen end at rende rundt og kigge på TA etc.

For de store mæglere gælder det ofte at de handler for større institutionelle aktører, der af snart sagt alle andre grunde, end forhold i den individuelle aktie, vælger at sælge ud.

Det har tit meget større betydning hvilket indeks aktien ligger i, hvilken branche og hvilket land, end selskabsspecifikke ting. og så generelle ting som makrotendenser etc.

Pensionsselskaber eksempelvis i Danmark kører efter nogle rimeligt rigide bestemmelser om trafiklys, hvormange aktier de må have etc. som har meget større betydning for prisdannelsen. Og når de køber så køber de ind. Og når de sælger, sælger de.

Men som i livet så også på markedet bruger man meget tid på at tilskrive ting der er tilfældige af natur, til bevidste handlinger.

For det er det der gør os til mennesker, at vi tilskriver mening.



30/4 2009 02:39 CHjort 09485



Hmmm. aka her kan jeg så faktisk vise dig, at det kan bruges. Man skal dog vide, hvad man skal holde øje med. Det er naturligvis ikke ligegyldigt, at vide at tex. Danske står for et aktietilbagekøbsprogram for xxx mio. inden for YYYperiode. Men, jeg kan ikke med få ord beskrive hvad der skal til, og hvad man skal se efter.

Mv. CHjort



30/4 2009 12:09 Gobe 09527



Hej Claus A.

Når jeg omtaler Danske i denne sammenhæng, - er det fordi jeg har
oplevet dette handelsmønster utallige gange og ofte reagerer på med
succes.

Man kan ikke sige, om det er banken selv eller det er en enkelt storkunde, der tæppebomber aktien over en længere periode med kursskred til følge. Når udsalget stopper, sker det typisk med en intern
handel af en vis størrelse, - fordi mægleren gerne vil have en portion
i porteføljen, - når nu ikke længere samme mægler presser prisen.

Det er vel egentlig god købmandsskab, - ikke sandt ?

Men jeg kan sagtens tage fejl, - men i skrivende stund er Danske ikke på salgssiden.

Gobe



30/4 2009 12:20 CHjort 09528



Man kan jo sige at det virkede ganske fint med Sjælsø, som Danske tæppebombede omkring de 10,-. Da de så var væk, fik kurs-raketten jo ganske god fart på......



30/4 2009 12:52 Gobe 09533



Jeps, - men det er kun, når jeg ligger tungt i en aktie, at jeg følger den så tæt, som jeg har gjort med Sjælsø og stadig gør med Topsil.

Er selv helt ude af Sjælsø, - der kommer med rapport i dag.

Gobe



30/4 2009 13:15 Gobe 09540



Uha da ! Nu skal Danske åbentbart have sine Topsil tilbage, - altså
dem, der blev kastet i grams tidligere.

:D

Gobe



TRÅDOVERSIGT