Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Brøndbyernes IF ser billig ud (hobby)


95716 4/8 2021 11:10
Oversigt

Disclaimer: Jeg har fra tid til anden Brøndbyernes IF kortsigtet - lige nu er de i porteføljen :−)

Jeg vil starte med at sige, at jeg anser sportsaktier for spild af tid i den lange portefølje. Det kan historisk slet ikke betale sig at have dem. Kortsigtet er en anden ting, for der kan man sagtens finde en kort position, hvor markedet ganske enkelt er baseret på forkerte ekstremt kortsigtede anskuelser (resultater fra weekenden f.eks som dybest set ingen betydning har).

Fundamentalerne i Brøndbyernes IF taler for at den er lavt værdiansat.

1) Virksomheden har skåret ca. 30% af personaleomkostningerne væk på 1½ år. Driften ser med andre ord ud til at være gået i nul og over i overskud inden transfer. Når man tager følgende med i beregningerne:
a) Udsolgte sæsonkort
b) Udsolgte pladser for sponsorer
c) Markant fremgang i salg af merchandise
d) Ingen gæld

2) Sportsligt er man sikret kvalifikation til EL (jeg tror ikke selv på de har en chance i CL, så derfor baserer jeg denne hobbyanalyse på EL). Det virker lidt til at markedet har glemt dette faktum, at man har kvalificeret sig til en turnering der giver ca. 100 mio. kr. i indtægter som min. hvis der kan komme tilskuere - ca. 60-70 mio. kr. uden tilskuere.

3) Der findes stadig store salgsobjekter i truppen, som bogføringsmæssigt er værdiansat til stort set nul og vil skabe høje overskud på bogen. Ét af dem er allerede ude af truppen. Om spilleren vil skabe et overskud vil tiden vise. Jeg tror der er lidt at hente selvom spilleren erstattes.

Selskabet vurderes til at have en værdi i dagens marked på ca. 400 mio. kr.
Selskabet forventer et overskud på min. 65 mio. kr. (før Maxsø-transfer, og så tror jeg det store spænd baseres på ingen tilskuere i de europæiske kampe) og max. 95 mio. kr. (som baseres på tilskuere til de europæiske kampe).

Når man tænker på, at alle sponsor-aftaler er genforhandlet og udsolgte, de udsolgte sæsonkort, samt det faktum, at man har skåret 30% af omkostningerne de seneste 1½ år, og vil have en stærk likviditet til de kommende år, så er den hjemlige liga ikke så afgørende for fundamentalerne. Det er selvfølgelig altid sportslig vigtigt at fastholde en position, men projektet Brøndby IF tegner til at blive en større udgave af FCN, som de seneste 10 år er den sportsvirksomhed som rent faktisk ville have været en ganske god investering, hvis den havde været på børsen. Når den strategi så rent faktisk har ekstremt gode vilkår, med Danmarks største sportsanlæg og et stort fokus på værdiskabelse i ungdomsarbejdet, så skal det nok skabe værdi på sigt.
Økonomisk bliver vi selvfølgelig lidt klogere når de aflægger halvårsregnskab, men det ser markant mere lyst ud for selskabet end det har gjort i rigtig mange år. Der har i 2021 været endnu flere reduktioner i omkostningerne.

Jeg har foreløbig taget en kortsigtet position og ser den an året ud. Det har aldrig været "billigere" at være Brøndby-aktionær :−)



5/8 2021 18:03 koden 295766



Kan godt lide din overskrift... hobby :−)
Synes bare den er svær, da resultater tæller så meget.



6/8 2021 11:33 095774



Hej Koden

Det der lidt ligger i min konklusion er, at Brøndbyernes IF har skiftet strategi. De skal ikke hige efter resultaterne i lige så høj grad som tidligere.
De sidste 20 år har virksomheden været så forhippet på at nå en 1. plads, at alle økonomiske midler er blevet smidt ind i det projekt. Og da man har kæmpet med to andre klubber der har præcis samme strategi (med større succes desværre), så er man blevet kørt ud på et sidespor.

Så nu er strategien ændret. Fokus er ikke længere på at stile 100% efter førstepladsen. Det seneste år har man ladet alle dyre kontrakter løbe ud eller solgt spillerne. Skiftet dem ud med unge (billigere, men helt billigt bliver det jo aldrig at skrive kontrakter med de største talenter) spillere som med tiden anbefaler sig selv.
Brøndbyernes IF er begyndt at støvsuge markedet for talenter - både i Danmark men også Norden, mens de to øvrige klubber stadig forsøger at købe sig til succes. Jeg tør slet ikke sammenligne spillerbudgetterne længere, men umiddelbart har FCK et budget der er 2½ gange større end Brøndbys, og jeg tror FCM efterhånden ligger på 1½-2 gange spillerbudget. Lige nu - indrømmet - ser deres trupper også ud til at være markant bedre, men det er slet ikke fokus for Brøndby. De skal være med i top-6 i år og ellers have fokus på at spille deres unge spillere dygtige i Europa.

Med den nylige likviditet og en positiv drift, samt med attraktive spillere der spiller europæiske kampe, så bliver de kommende spillere dyre - virkelig dyre.

I Superligaen tæller TV-penge en del. Brøndby er dog i en situation, hvor de rent økonomisk er stillet ganske fint, så om der står 2. plads, 5. plads eller 7. plads når der skal deles ud, så er det ikke altafgørende, da det er den klub der bliver set af flest.
Det cashflow der skabes lige pt. i selskabet er helt enormt.

Med alle de emissioner de har budt deres aktionærer kunne det være rimeligt at tilbyde et lille aktietilbagekøb - men det er vist lidt en drøm :−)



TRÅDOVERSIGT