Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Igang på aktiemarkedet


95718 Hermesetas 4/8 2021 13:00
0
Oversigt

Hej

Jeg har noget ledig kapital, som jeg ønsker at købe aktier for. Hvordan bør jeg tilgå det smartest med hensyn til den initielle investering. Lad os sige jeg har en million. Skal jeg investere det hele med det samme eller skal jeg løbende købe aktier? Jeg er klar over, at det afhænger af markedets udvikling. Men hvad siger empirien og tommelfingerreglerne?
Jeg har både hørt, at mest tid i markedet er en fordel. Men der kan måske også anlægges en strategi med noget dollar-cost-averaging.

Jeg forventer løbende at tilføre yderligere aktier til min portefølje. Lad os sige 50.000 pr. måned. Har det betydning for jeres inputs?

Ovenstående er firmapenge. Jeg skal stadig have afklaret om det giver mening, at lade dem investere her eller de skal trækkes ud først som løn/udbytte. Men jeg forventer min investering af langsigtet og engang bliver en del af løn/pension hvorfor det måske giver mening at lade dem stå til når jeg er på mere lavindkomst ift. skatteoptimering (Det var sidespring, men måske relevant information for jeres svar).

Håber på nogle interessante svar. :−)




4/8 2021 13:10 Hermesetas 095720



Burde måske lige sige, at jeg ikke har planer om, at købe enkeltaktier. Jeg vil investere i ETF'er/Fonde og (forhåbentlig) blot følge markedet.



4/8 2021 14:28 Bullish 295724



Hej sødetablet :−)

Hvad er din tidshorisont? Det lyder som en længerevarende opsparing, muligvis pension? Hvis du betaler topskat, så kan du overveje at trække løn ud, så du kan indbetale 57K om året på en ratepensionsopsparing.

Mht. hvad og hvornår du skal købe, så anbefaler alle vist at starte stille og roligt op - ikke smide 1 mio. i markedet nu. Læs, lyt, og lær - tag et par små positioner, gerne i noget du kender til og/eller interesserer dig for. Og så skal du lære, hvad det gør ved dig, når aktierne stiger og falder. Eller ETF'erne.



4/8 2021 14:52 Hermesetas 095728



Hej

Tak for svar.
Ja, det er tænkt som pension, alternativt mulighed for økonomisk frihed til engang at drosle ned hvis jeg skulle få lyst, men begge dele ikke i nær fremtid. Jeg er i start 40'erne. Så horisonten er vel omtrent 20 år

Jeg har en sideløbende mindre pensionsindbetaling på omkring 50.000 årligt på vistnok en ratepension og der er pt. ca. 1 mio. på denne pensionsopsparing.

Jeg udbetaler løn ca. op til topskat og udbytte på de 50.000-60.000 om året.

Min plan er at køber fonde/ETF'er og bliver i dem (man ved selvfølgelig aldrig hvad der kan ske), men jeg har ikke planer om, at skulle sælge og købe og tro jeg kan slå markedet, så drømmen er sådan set blot at følge markedsudviklingen.




4/8 2021 15:24 Bullish 195729



Hej, en ETF vil altid være eksponeret mod et bestemt område eller tema, så du undgår ikke at vælge. Prøv at læse lidt om etf-investering, så er du da i gang. De fleste etf'er er jo bare en indirekte måde at købe en kurv af aktier.
Vær obs på skatteregler mv, jeg er ikke inde i særlige regler for selskaber, men nogle etf'er beskattes vist stadig som kapitalindkomst. Kan du ikke bare starte med at købe for 50.000 kr i Novo, det kan umuligt gå galt (jo, det kan det - der er ingen garantier).



TRÅDOVERSIGT