Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

AMBUs topchef har grebet dybt i tegnebogen


96521 Helge Larsen/PI-redaktør 31/8 2021 06:53
3
Oversigt

Morgenkommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordner


"AMBUs topchef har grebet dybt i tegnebogen og været på storindkøb af AMBU aktier. Det er noget som investorerne skal være glade for:



AMBUs koncernchef Juan Jose Gonzalez har været på aktiestorindkøb

Han har formentlig ikke fået "storkunderabat"

Men at dømme efter gårsdagens meddelelse, har han med egne midler købt aktier for 26 mio. 137.600 aktier til kurs 188,77.

Det er normen at mange topchefer bliver forgyldte med aktiebaserede optionsprogrammer, som allerede er "i pengene" eller meget tæt på i forbindelse med at de får dem

Det reducerer alt andet lige incitamentet og har fremadrettet en mindre "forklaringsgrad", når man skal følge kursudviklingen (skyldes stigende aktiekurser insiderkøb).

Data viser, at insiderkøb i det gennemsnitlige men ikke alle tilfælde er en god "forklaringsvariabel", når man skal efteranalysere kursbevægelser efter insiderkøb

Jo mere jo bedre. Jo mere der købes, desto bedre

Jo højere i organisationen køberen sidder, jo bedre.

Det skyldes, at jo højere køberen er organisatorisk indplaceret, jo bedre er køberen i stand til at vurdere og øve indflydelse på selskabets udvikling.

Tidshorisonten varierer lidt. Den bedste forklaringsgrad er indenfor en kortere periode - snarere 3-6 måneder end 18 måneder.



Stort insiderkøb er et godt signal men ingen kursgaranti



I sidste uge købte et bestyrelsesmedlem i GN Store Nord aktier for næsten 15 mio. kroner. Nu gør topchefen i AMBU det samme. Købet er ikke kun stort, men meget stort. Både absolut og relativt til hans aflønning. AMBUs aktiekurs har været under pres det seneste halve år. Dels efter et skuffende 2. kvartal og ydermere efter det netop aflagte 3. kvartal, som dog i al væsentlighed var som forventet. Aktiekursen er tæt på at være halveret fra toppen, men prisfastsættelsen er stadig meget anstrengt. Gårsdagens indsiderkøb er, med historiske data in mente, på den ene side et godt signal, som investorerne skal lytte til. På den anden side er det ingen garanti for kursstigninger".



31/8 2021 19:34 tommycarstensen 296550



Her en figur, der viser kort nettoposition (sort), kurs (roed), P/S (blaa) og omsaetning (groen) for Ambu.

Jeg ville have opdateret grafen med 10 aars data i stedet for 5 aars data, men Finanstilsynets hjemmeside er nede lige nu. Her link til figuren, der bliver opdateret paa et eller andet tidspunkt:
https://midgardfinance.com/short/lineDK0060946788.png




1/9 2021 00:14 SwingSun 196557



mja er den ikke for dyr allerede?
when in trouble double...comes to mind. :−)

men sad da selv og overvejede casen lidt...synes dog p/e er helt hen i vejret stadig.

men det kan da sagtens være den skal retrace 50% op igen.....til 250.
Det er jo ca et 25% swingtrade i så fald.

man tænker lidt manden må vide noget vi andre ikke ved.


god dag.




1/9 2021 08:41 296562



Kan du forklare din PE betragtning nærmere? Du tager bundlinjen, holder den op mod kursen og så får du et tal du vurderer? Hvad vurderer du tallet mod? Hvad er benchmark og hvorfor kan man anvende PE til peer? Er det et værktøj der kan anvendes bredt på virksomheder desuagtet hvilken livscyklus selskabet befinder sig? Alder, modenhed og strategi?

Må jeg komme med et hint - Ambu har lige nu en strategi, der sigter mod alt andet end optimering af bundlinjen - der er fokus på vækst, skabe mersalg og vinde markedsandele i et voksende marked. Det medfører ofte, at man slækker på marginer og øger omkostninger til R&D og salgsfremmende initiativer. Alt sammen noget der hæmmer bundlinjen.

Nu vælger du ukritisk, at tage denne bundlinje - uden at tage højde for ovenstående afsnit - og anvende det til en peer sammenligning. Det er en svær øvelse, så længe selskabet er i bevægelse.




1/9 2021 09:45 tommycarstensen 196568



LLI P/E kan aldrig stå alene. Men det er interessant, at den er prissat så højt, når "Patient Monitoring & Diagnostics" oplevede negativ vækst og de 20-30% vækst på toplinjen kom i hus takket være eksempelvis fordobling af "Vizualisations" omsætning i Europa. Markedsværdien er 40 milliarder kroner. Nuværende købere (og ejere) må have nogle forholdsvis positive forventninger til fremtiden og se få faldgruber. Jeg ville meget gerne være fluen på væggen og se hvilke antagelser nuværende købere gør sig om fremtidig vækst (og forbedring af profitabilitet) i hvert af produkt- og geo-segmenterne. Men en markedsværdi på 40 milliarder kroner er ikke astronomisk høj, så jeg ville ikke selv turde shorte den. Træerne kan godt vokse sig så høje.



1/9 2021 10:08 096573



Din første sætning bekræfter jo i høj grad mit indlæg. Hvis man blot nævner PE i sammenhæng med Ambu, så går man galt i byen med forkerte forudsætninger. Værktøjet skal bruges med omhu.

Ambu er pt. fanget i det limbo der ligger mellem Q3 2019/20 og Q3 2020/21. Hvor organisk vækst i visualisering har ligget i hhv. ca. 80 % (!) og 30 %, det givet alt andet lige, noget af spænd, når man skal fremskrive væksten i Ambu 5-10 år. Dette sker sammenfaldende med, at man har ændret strategien markant siden 2019 og det koster på bundlinjen kortsigtet. Forhåbentligt med pay back i fremtiden. Uden investering, får man sjældent vækst.

Jeg er nuværende ejer af aktien og indtil videre, har jeg nydt både op- og nedture i aktien. Jeg ser stadig ind i fremtiden, at markedet vil vokse markant (med støtte fra FDA anbefalinger) samtidig med, at Ambu ruster produktporteføljen og organisationen til øget konkurrence.



1/9 2021 20:03 tommycarstensen 096591



LLI Hvad er den maksimale pris du vil købe Ambu til, og ved hvilken pris sælger du, hvis alt andet forbliver som nu?



1/9 2021 20:12 196592



Jeg syns dagsprisen er rimelig i mine øjne. Der er risiko for, at væksten udebliver og så skal prisen vel ned omkring kurs 30-40, hvilket er tæt på at være usandsynligt i mine øjne. Vender væksten tilbage som en mellemting mellem nuværende (visualisering) og niveauet "a la efteråret 2020", så ligger kursen mellem 350-400. Lige nu er der meget støj i salgstallene og for store udsving rapporteringerne i mellem til, at tegne "et korrekt samlet billede" af forretningen, og derfor skal aktien heller ikke koste +300 i nuværende marked.

Jeg tænker niveauet skal genvinde 220-240 og så må udfaldet komme sammen med nye salgstal ved Q4 og ellers kigger vi ind i 21/22.

Og så fik jeg ikke svaret på dit spørgsmål, Jeg sælger ikke før casen er modbevist og jeg går ikke med købstanker pt., da jeg har positionen nogenlunde fast.



1/9 2021 12:44 SwingSun 196582



ja du har ret. Det er en meget firkantet vinkel.
en vækstcase kan være skyhøj PE.



TRÅDOVERSIGT